Κατακόρυφη άνοδος πωλήσεων για το PlayStation 5 τον Φεβρουάριο

PlayStation 5, Κατακόρυφη άνοδος πωλήσεων για το PlayStation 5 τον Φεβρουάριο

Η κίνηση της Sony να βελτιώσει το στοκ της όσων αφορά το PlayStation 5 έφερε θετικά αποτελέσματα και πιο συγκεκριμένα οδήγησε στην κατακόρυφη άνοδο των πωλήσεων της κονσόλας κατά τον Φεβρουάριο.

Τα δεδομένα που γνωστοποίησε το GamesIndustry.biz δείχνουν ότι η μαζική αύξηση στις πωλήσεις υλικού οφείλεται σε δύο καθοριστικούς παράγοντες: το PS5 γίνεται πιο εύκολα διαθέσιμο για αγορά στο διαδίκτυο και η νέα κυκλοφορία του τίτλου της Warner Bros. Το Hogwarts Legacy, το οποίο κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου και έχει ήδη διεκδικήσει ότι είναι η έκτη κυκλοφορία με τις περισσότερες πωλήσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις του PS5 αυξήθηκαν κατά 27% τον Ιανουάριο του 2023 και αυξήθηκαν κατά 180% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2022.

Αύξηση κατέγραψαν και οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το οικοσύστημα της Microsoft πούλησε 15% περισσότερο το Φεβρουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρόλα αυτά, οι συνολικές πωλήσεις για το 2023 είναι κατά 5.3% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Με το αριστερό ξεκίνησε η χρονιά για το Nintendo Switch. Οι πωλήσεις του τον Φεβρουάριο είναι μειωμένες κατά 15% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και κατά 29% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Games Call of Duty PlayStation 5 Warner

Hogwarts Legacy: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι στις ΗΠΑ για το 2023

To Ηogwarts Legacy ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2023 σπάζοντας ένα σερί 15ετίας.