Καταναλωτές εναντίον της Sony σχετικά με πρόβλημα στο DualSense Controller του PS5

, Καταναλωτές εναντίον της Sony σχετικά με πρόβλημα στο DualSense Controller του PS5

Στην πολιτείας της Νέας Υόρκης κατατέθηκε ομαδική αγωγή κατά της Sony, όσο αφορά πρόβλημα που διαπιστώθηκε σε ορισμένες μονάδες του DualSense Controller του Playstation 5.

Οι χρήστες που συμμετέχουν στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ορισμένα DualSense Controller του PS5 παρουσιάζουν “drift”, δηλαδή ενώ ο χειριστής δεν χρησιμοποιεί το χειριστήριο ο χαρακτήρας σε ένα παιχνίδι κινείται. Αυτό το πρόβλημα είναι φυσικά πολύ εκνευριστικό και στις περισσότερες περιπτώσεις καθιστά αδύνατη την χρήση του controller, αφού επεμβαίνει στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο κύριος ενάγων της ομαδικής αυτής αγωγής, Lmarc Turner, ισχυρίζεται ότι αγόρασε το PS5 στις αρχές Φεβρουαρίου και διαπίστωσε αμέσως το πρόβλημα με το “drift”. Η πρώτη του κίνηση ήταν να επικοινωνήσει με την Sony χωρίς να λάβει κάποια ουσιαστική βοήθεια.

Όπως αναφέρει αναγκάστηκε να αγοράσει ένα δεύτερο DualSense Controller, αλλά όπως λέει αν γνώριζε το πρόβλημα του Drift πριν αγοράσει το PS5 δεν θα είχε προχωρήσει στην απόκτηση του. Σύμφωνα με αναφορές το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με επαναενεργοποίηση του Bluetooth ή της κονσόλας, ούτε με reset του controller.

Η αγωγή αναφέρει ότι η Sony πρέπει να γνώριζε το πρόβλημα καθώς υπήρχαν πολλά παράπονα online από καταναλωτές που προσπαθούσαν να βρουν λύση, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία πρέπει να είχε εντοπίσει το πρόβλημα από τα δικά της τεστ πριν την κυκλοφορία του controller.

Οι ενάγοντες καλούν την Sony να προχωρήσει σε ανάκληση ή δωρεάν πρόγραμμα αντικατάστασης των ελαττωματικών DualSense Controller ενώ αξιώνει και αποζημιώσεις για όσους συμμετέχουν στην αγωγή και αναγκάστηκαν να αγοράσουν νέους DualSense Controller ή να ξοδέψουν χρήματα για την επιδιόρθωση των ελαττωματικών, χρήματα που αφορούν το κόστος αποστολής των ελαττωματικών controller στο service της Sony.

Η Sony έχει ανακοινώσει ότι πούλησε 4,5 εκατομμύρια μονάδες PS5 από την κυκλοφορία του έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ το πρόβλημα του drift ή Drifting, επίσης γνωστό ως “stick drift”, υπήρξε πρόβλημα και με προηγούμενους ελεγκτές άλλων εταιρειών.

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Εγώ θα ήθελα να μάθω αν τα περιστατικά Drifting παρουσιάζονται μόνο στα DualSense που είναι μαζί με την κονσόλα ή και στα DualSense που κυκλοφορούν μεμονωμένα στο εμπόριο, νομίζω πως θα μας έδινε μια εικόνα του τι φταίει. Πάντως να πω πως σίγουρα με βάζει σε σκέψεις, σκεφτόμουν για αγορά του PS5 την άνοιξη αλλά αν είναι να αντιμετωπίσω προβλήματα με το χειριστήριο και να μπαίνω σε διαδικασία να αγοράζω άλλο και να υπάρχει ο κίνδυνος να έχω πρόβλημα και σε αυτό είναι ένα σοβαρό αποτρεπτικό από το να αγοράσω PS5 μιας και τα χειρίστρια δεν είναι και φθηνά, έχουν 70€. Αν και δεν είμαι κολλημένος Gamer να πατάω τα κουμπιά με δύναμη κλπ και γενικός πάντα πρόσεχα μόνο με τα χειρίστρια του PS2 και PS3 είχα θέματα όπου πήρα 2-3 χειρίστρια, στο PS4 δεν έχω κανένα παράπονο, έχω αυτό που ήταν μαζί με την κονσόλα όταν την αγόρασα το 2014′ και είναι στην κυριολεξία σαν καινούριο, κανά 2-3 φορές έχει παρουσιάσει το φαινόμενο Drifting το L3 ή κόλλημα το R4 όταν πρέπει να το πιέζεις και να κινείσαι αλλά ok είναι φυσιολογικό μετά από 6 χρόνια χρήσης και μετά από υποθέτω χιλιάδες ώρες Gamimg.

Ένας καμμένος gamer!

Επειδή ακούω πολλές ανοησίες τώρα τελευταία ένα έχω να πω: Έχω χειριστήριο ps5 που ήταν με την κονσόλα και ένα άλλο έξτρα που αγόρασα! Δεν μου έχουν βγάλει το παραμικρό πρόβλημα! Τα χρησιμοποιώ και τα 2 και είναι όλα κομπλέ. Τώρα αυτές οι καταγγελίες εμένα μου φαίνονται εκ του πονηρού! Θα δείξει ο χρόνος τι σκοπιμότητες κρύβονται από πίσω…

Γιώτης

Εγώ πήρα τον Δεκέμβριο το ps5 και ειχε 2 χειριστήρια αυτήν την στιγμή και το 2ο με ντριφταρει όπως το ονομάσανε.επειδη δεν έτυχε σε εσένα τι πάει να πει.

Δημητρης

Κλασικό φαινόμενο. Εγώ δεν έχω κολλήσει κορονοιο άρα δεν υπάρχει και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι όλα είναι σχέδιο των μασονων.

Αλέξανδρος

Για το τελευταίο έπεσες μέσα!

Δημητρης

Το ψιλιαζομουν μαζί με το ότι η γη είναι επίπεδη και σύμφωνα με έναν πολύ παλιό φίλο εδώ μέσα, η σελήνη είναι ένα γιγάντιο διαστημοπλοιο.

ομεγα29

ποτε θα βγει το πσ5 να μπορουμε να το αγορασουμε? σκεφτομε να παρω πσ4 αλλα ειναι λιγο αργα λογο οτι βγηκε το 2014

Κώστας Βλαχάκης

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την διαθεσιμότητα του PS5.

ProGamer_2

Κάπου στην άνοιξη το αργότερο θεωρώ Μάιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.