Magic: The Gathering: Η σπάνια κάρτα Black Lotus πουλήθηκε $511.100

Black Lotus, Magic: The Gathering: Η σπάνια κάρτα Black Lotus πουλήθηκε $511.100

Στον κόσμο των card games, όσο παλαιότερη είναι μία κάρτα τόσο μεγαλύτερη αξία έχει. Επιπλέον, ανάλογα με το πόσο σπάνια είναι μία κάρτα τόσο περισσότερο αυξάνεται η τιμή στην οποία μπορεί να πουληθεί. Ένα από τα διαμάντια του Magic: The Gathering είναι η κάρτα Black Lotus, η οποία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η δύναμη του Μαύρου Λωτού

Η κάρτα κυκλοφόρησε το 1993 ως κομμάτι του αρχικού Alpha set στο Magic και όποιος την έχει στην κατοχή του μπορεί να την παίξει χωρίς να ξοδέψει μάνα. Το artifact προσθέσει τρία μάνα οποιοδήποτε χρώματος στο pool του παίκτη και είναι από τα πιο πολίτιμα εργαλεία του παιχνιδιού γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ισχυρά ξόρκια.

Τι κάνει αυτήν την κάρτα να ξεχωρίζει

Αυτό που κάνει τη Black Lotus τόσο ξεχωριστή δεν είναι οι διαφορετικές γωνίες που διαθέτει το χαρτί της, ούτε ότι τα αυθεντικά αντίγραφα πωλούνται αχρησιμοποίητα σε προστατευτικές θήκες. Αυτό που κάνει τον Μαύρο Λωτό ξεχωριστό είναι το artwork που διαθέτει, το οποίο υπογράφει ο Christopher Rush, ένας καλυτέχνης με ξεχωριστώ στιλ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας το 2016, σε ηλικία 50 ετών.

Black Lotus, Magic: The Gathering: Η σπάνια κάρτα Black Lotus πουλήθηκε $511.100

Πώς φτάσαμε στο μισό εκατομμύριο

Οι περισσότερες συλλεκτικές κάρτες πωλούνται σε δημοπρασίες στο eBay και πλέον τα ποσά που δίνουν οι επίδοξοι συλλέκτες αγγίζουν το μισό εκατομμύριο. Οι πρώτες εκδόσεις ορισμένων καρτών του The Pokémon Trading Card έχουν ξεπεράσει τις 400.000 δολάρια Αμερικής. Όμως, ο Μαύρος Λωτός αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.

Ένα αυθεντικό αντίγραφο της Black Lotus πουλήθηκε το 2018 για 87.000 δολάρια Αμερικής. Ενώ το 2019 σε μία αντίστοιχη δημοπρασία κάποιος έδωσε 166.000 δολάρια Αμερικής, και το 2020 ένα αντίγραφο πουλήθηκε για 250.000 δολάρια Αμερικής. Φέτος, η κάρτα έσπασε και πάλι το ρεκόρ της αγγίζοντας τις 511.100 δολάρια Αμερικής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games

Το «League Of Legends» αποκτά mode τύπου «Vampire Survivors»

H Riot Games ανακοίνωσε σχέδια για μια λειτουργία παιχνιδιού τύπου Vampire Survivors στο League of Legends.

Games featured

Μερικοί gamers ίσως μπορούν να δουν περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο από εμάς τους υπόλοιπους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κάποιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να δουν τον κόσμο πιο γρήγορα από τους άλλους.

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.