Mario Kart Tour: Το πιο επιτυχημένο mobile game της Nintendo με 90 εκ. downloads

Το Mario Kart Tour έγινε το best seller game της Nintendo για smartphones, μιας και έχει πετύχει, σύμφωνα με την εταιρεία Sensor Tower, περίπου 90 εκατομμύρια downloads σε Android και iOS συσκευές, καταφέρνοντας να γίνει το πιο επιτυχημένο mobile game της εταιρείας.

Η Nintendo είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία του Mario Kart Tour σε smartphones και tablets το Φεβρουάριο του 2018 και υπήρχε η αρχική εκτίμηση πως θα γινόταν διαθέσιμο μέχρι το Μάρτιο του 2019. Όμως, τον Ιανουάριο του 2019 η Nintendo ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορούσε το Mario Kart Tour μέσα στο καλοκαίρι με σκοπό να γίνουν βελτιώσεις, με το game να κυκλοφορεί τελικά στις 25 Σεπτεμβρίου.

Φαίνεται πως οι η αναμονή άξιζε τον κόπο αφού μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να φτάσει την κορυφή των downloads, με τα 90 εκ. “χτυπήματα” που έφτασε την τελευταία εβδομάδα, κατάφερε να ξεπεράσει το Animal Crossing: Pocket Camp, το οποίο πέτυχε 14.3 εκ. downloads μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, τη στιγμή που το Super Mario Run πέτυχε 13 εκ. downloads, με το Fire Emblem Heroes να ακολουθεί με 8.1 εκατομμύρια.

Αν δούμε τα στατιστικά ανά πλατφόρμα, το Mario Kart Tour κατέβηκε 36.5 εκ. φορές σε συσκευές με λειτουργικό iOS, ενώ η έκδοση για Android πέτυχε πολλά περισσότερα downloads μιας και έφτασε τα 53.5 εκατομμύρια, κάνοντας το game της Nintendo με τη μεγαλύτερη βάση χρηστών για την πλατφόρμα του Android.

mario kart tour nintendo, Mario Kart Tour: Το πιο επιτυχημένο mobile game της Nintendo με 90 εκ. downloads

Μπορεί όμως το Mario Kart Tour να έχει κατέβει περισσότερες φορές από τους κατόχους Android smartphones αλλά τα περισσότερα κέρδη προέρχονται από τις iOS συσκευές μιας και τα έσοδα της Nintendo φτάνουν τα 9.6 εκ. δολάρια τη στιγμή που από τους χρήστες του Android έχουν προέλθει 3.1 εκ. δολάρια.

Τα έσοδα του Mario Kart Tour το φέρνουν πρώτο σε downloads αλλά τρίτο στα συνολικά έσοδα μιας και την πρωτιά έχει το Fire Emblem Heroes με 28.2 εκ. δολάρια, με τη δεύτερη θέση να ανήκει στο Super Mario Run με 16.1 εκ. δολάρια. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε πως το Super Mario Run χρειάζεται πληρωμή για να ξεκλειδώσει στην πλήρη έκδοσή του τη στιγμή που το Fire Emblem Heroes είναι δωρεάν.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.