Με ποια κονσόλα σκοπεύετε να μπείτε στη νέα γενιά; [Poll]

, Με ποια κονσόλα σκοπεύετε να μπείτε στη νέα γενιά; [Poll]

Η όγδοη γενιά κονσολών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ή τουλάχιστον θα φτάσει στο τέλος της σε περίπου δύο μήνες. Microsoft και Sony ετοιμάζονται να αναμετρηθούν για άλλη μία φορά, με τις δύο εταιρείες να παρουσιάζουν δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις στην κατασκευή των next-gen προτάσεων τους.

Από τη μία έχουμε τη Sony, η οποία παρουσίασε δύο κονσόλες με φουτουριστικό σχεδιασμό. Παρά την έλλειψη του Blu-Ray drive όμως, το PlayStation 5 Digital είναι ακριβώς το ίδιο με το PlayStation 5, ρίχνοντας όμως τη τιμή κατά 100 ευρώ. Τα specs μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακά όσο του Series X, όμως η Sony πιστεύει ότι ο νέος της SSD μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήσης των παικτών, αλλά και να εξαλείψει τα loadings. Τα PlayStation 5 και PlayStation 5 Digital έρχονται με τιμή 499 και 399 ευρώ αντίστοιχα.

Από την άλλη, η Microsoft ξεκίνησε τις παρουσιάσεις των next-gen κονσόλων της με το Xbox Series X, την πιο δυνατή κονσόλα, βάση specs, στον κόσμο. Με μινιμαλιστική εμφάνιση που θυμίζει πύργο υπολογιστή, το Series X προσφέρει πάνω από 12TFLOPS δύναμης, τα οποία υπόσχονται να απογειώσουν την εμπειρία των παικτών. Όμως, μαζί η εταιρεία προσφέρει και την πιο αδύναμη κονσόλα της γενιάς, το Series S, το οποίο η εταιρεία προορίζει για όσους δεν έχουν 4K τηλεοράσεις και θέλουν να έχουν πρόσβαση στα next-gen games. Τα Xbox Series X και Xbox Series S έρχονται με τιμή 509,99 και 309,99 ευρώ αντίστοιχα.

Οπότε, το ερώτημα του Σαββατοκύριακου είναι: Με ποια κονσόλα σκοπεύετε να μπείτε στη νέα γενιά; Αν δεν μπείτε, ποιοι είναι οι λόγοι που σας κρατάνε από το να αναβαθμίσετε άμεσα; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

[poll id=”5″]

Οι απαντήσεις εμφανίζονται με τυχαία σειρά.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

Ήμουν κάτοχος ps από το 2 , μετά πήρα το 4 και μάλλον πάω για το 5

George

PS5 εννοείται
Με δίσκο

nikos

αν μαζέψω χρήματα θα πάρω ps5

JP

XBOX series X
Την πιο δυνατή και εξελιγμένη κονσόλα αυτής της γενιάς και σε συνδυασμό με game pass ultimate βέβαια για απίστευτο vfm.

irkutsk12

λυπηρο 🙁

Nickolas

Έχω αλλάξει κάμποσες φορές άποψη μέχρι τώρα με τις βλακείες που κάνουν και οι δυο, αλλά τελικά θα περιμένω να κυκλοφορήσουν επίσημα να δω και τα πρώτα review και μετά θα αποφασίσω.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως με τη Sony να μην έχει κάποιο αποκλειστικό να με τραβήξει εκτός από το Spiderman το οποίο μπορώ να πάρω πια και στο PS4, με βλέπω να πηγαίνω για Series X για να παίζω σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα τα 3rd party παιχνίδια, εφόσον φυσικά δω οτι όντως υπάρχει διαφορά από το PS5 ειδικά στα fps σε 4Κ. αναλύσεις.

Makis

Ps5 βεβαια..!!!!!Τα καλυτερα παιχνιδια μακρααααααν..το xbox δεν εχει τιποτα καλο σε αποκλειστικα και το νιντεντο ειναι αδυναμα..Αρα αν θελει καποιος δυναμη και αποκλειστικα παιχνιδια PS5..Απλα πραγματα…Για αυτους που λενε για το αστειο επιχειρημα των 2 τεραφλοπ διαφορα που εχουν οι κονσολες 1ον:αν ηταν 10 τεραφλοπς να συμφωνησω(βλεπε SWITCH)στα 2 τεραφλοπς αντελιγο καλυτερη αναλυση που για να τη δεις πρεπει να κολλησεις στην οθονη και αν,και 2ον:Αν σας ενδιαφερει πιο πολυ η δυναμη παρα τα σπουδαια μοναδικα παιχνιδια,σεβαστο δεν γουσταρουν ολοι τα παιχνιδια της σονυ,φτιαξτε pc με 3080 μεσα και καντε 4κ 60 φουλ ρει τρεισιν και τα ρεστα..!!Αυτα!!Καλες αγορες σε ολους και καλη απολαυση οτι και αν παρετε σε ολους..

Last edited 3 years πριν by Makis
Μάκης

DAY ONE PS5 παρέα με το απόλυτο αριστούργημα DEMON’S SOULS!

Θεμιστοκλής

Κάτοχος play station από το 1 που ήμουν παιδί. Είναι η αγαπημένη μου κονσόλα. Κάποια παιχνίδια δεν αλλάζουν τα αγαπάς και πορευόμαστε με αυτά. Μπορεί το x box να είναι δυνατότερο αλλά δεν είναι πάντα αυτός ο λόγος για τις επιλογές μας.

Παντελής

Παρολο που σαν κονσολα και στις υπηρεσιες του ειναι σιγουρα καλυτερο το Xbox πιστευω οτι θα αγορασω το PS5 λογω παιχνιδιων! Σχεδον ολα τα αποκλειστικα του Xbox Ειναι FPS παιχνιδια τα οποια δεν ειναι του στυλ μου εμενα μαρεσουν τα TPS οποτε μαλλον PS5!

Μάνος

PS5 με Blu-ray!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.