Microsoft: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειριστήριο με απτική ανάδραση Braille

Xbox Adaptive Controller, Microsoft: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειριστήριο με απτική ανάδραση Braille

Το 2018 η Microsoft κυκλοφόρησε το Xbox Adaptive Controller για υπολογιστές και Xbox One το οποίο είναι σχεδιασμένο να κάνει το gaming πιο προσιτό στους παίκτες με αναπηρίες. Ωστόσο, όπως φαίνεται η εταιρεία δουλεύει πάνω σε ένα controller το οποίο θα διαθέτει μία ενσωματωμένη απτική έξοδο braille.

Xbox Adaptive Controller, Microsoft: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειριστήριο με απτική ανάδραση Braille

Στις 2 Μαΐου δημοσιεύτηκε μία πατέντα με το όνομα “HAPTIC BRAILLE OUTPUT FOR A GAME CONTROLLER”, η οποία είχε καταχωρηθεί από την Microsoft πέρυσι. Στην πατέντα, η εταιρεία αναφέρει ότι τα συμβατικά χειριστήρια έχουν σχεδιαστεί με επίκεντρο του παίκτες χωρίς προβλήματα όρασης. Ωστόσο, αυτό το controller έχει δεχθεί διάφορες προσαρμογές οι οποίες διευκολύνουν τους τυφλούς ή τους παίκτες με προβλήματα όρασης.

Xbox Adaptive Controller, Microsoft: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειριστήριο με απτική ανάδραση Braille

Το εν λόγω χειριστήριο θα παρέχει εναλλακτικές μεθόδους εισόδου και εξόδου για να βοηθήσει τους παίκτες με τα προαναφερθέντα ιατρικά προβλήματα να παίξουν παιχνίδια. Η Microsoft εξηγεί στην πατέντα ότι μπορούν να τοποθετηθούν πολλά κουπιά στο σώμα του controller ώστε ο παίκτης να τα χρησιμοποιήσει για την κωδικοποίηση χαρακτήρων braille.

Ο εκάστοτε παίκτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδος εισόδου για να ελέγξει το παιχνίδι, να γράψει σε μία συνομιλία ή να κάνει ότι άλλο θέλει. Επίσης, η Microsoft αναφέρει ότι θα υπάρχει και αντίστροφη λειτουργία, δηλαδή ο παίκτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί συνδυασμούς κουμπιών ώστε να λάβει haptic feedback.

Xbox Adaptive Controller, Microsoft: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χειριστήριο με απτική ανάδραση Braille

Τέλος, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιέχει την περιγραφή μιας “οθόνης” Braille η οποία θα προβάλει σε μορφή Braille τα κείμενα και τον ήχο που αναπαράγονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με αυτό τον τρόπο οι παίκτες με προβλήματα όρασης θα μπορούν να διαβάσουν τα κείμενα και οι παίκτες με προβλήματα ακοή τους ήχους του παιχνιδιού.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.