Τον Μάρτιο η Nintendo είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει το μεγάλο βήμα (που αρνιόταν πολλά χρόνια) και θα δημιουργήσει παιχνίδια για smartphones. Σήμερα ανακοίνωσε ότι το πρώτο παιχνίδι θα είναι το Miitomo το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016, αν και το πρώτο παιχνίδι της Nintendo το περιμέναμε τέλη του 2015. Το Miitomo είναι […]
Τον Μάρτιο η Nintendo είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει το μεγάλο βήμα (που αρνιόταν πολλά χρόνια) και θα δημιουργήσει παιχνίδια για smartphones. Σήμερα ανακοίνωσε ότι το πρώτο παιχνίδι θα είναι το Miitomo το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016, αν και το πρώτο παιχνίδι της Nintendo το περιμέναμε τέλη του 2015.
Το Miitomo είναι ένας συνδυασμός από τη λέξη “mii” που χρησιμοποιείται για τα digital avatars της Nintendo και την λέξη “tomo” που προκύπτει από το “tomodachi” που σημαίνει φίλος.
Η ιδέα είναι απλή, δημιουργείς ένα avatar, απαντάς στις σχετικές ερωτήσεις για τον εαυτό σου και η Nintendo σε συνδέει με τα avatars άλλων παικτών. Ουσιαστικά, πρόκειται περισσότερο για communication app όπου τα avatars επικοινωνούν μεταξύ τους.
Όπως όλα δείχνουν, η πολυαναμενόμενη είσοδος της Nintendo στο mobile gaming δεν θα γίνει με κάποια έκδοση των γνωστών παιχνιδιών της, αλλά όπως είχε πει η ίδια θέλει να φέρει και νέους τίτλους. Το Miitomo δεν χρησιμοποιεί γνωστούς χαρακτήρες της Nintendo, αλλά οι φήμες λένε ότι θέλει πρώτα να δει αν μπορεί να έχει μέλλον στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και στη συνέχεια να φέρει διάσημους χαρακτήρες όπως ο Super Mario.
Τέλος, ανακοινώθηκε μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Nintendo Account και συνδέει τις κονσόλες με PC και mobile συσκευές. Οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν τα δεδομένα τους μέσω cloud υπηρεσίας.
Η Sony αυξάνει τις τιμές του PlayStation Plus Essential από 20 Μαΐου 2026. Νέοι συνδρομητές πληρώνουν περισσότερο — οι παλιοί γλιτώνουν αν δεν αφήσουν τη συνδρομή να λήξει.
Η LG ανακοίνωσε την UltraGear 25G590B, την πρώτη gaming οθόνη με 1000Hz σε 1080p. IPS 24,5 ιντσών, AI λειτουργίες και σχεδιασμός eSports. Κυκλοφορία 2ο εξάμηνο 2026.
Σχόλια