Minecraft: Έγινε το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην ιστορία με 300 εκ. αντίτυπα

Minecraft, Minecraft: Έγινε το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην ιστορία με 300 εκ. αντίτυπα

Το Minecraft κλείνει τα 15 την ερχόμενη χρονιά αλλά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές, έχοντας πουλήσει πλέον περισσότερα από 300 εκατομμύρια αντίτυπα.

Πρόκειται για αριθμό πωλήσεων ρεκόρ, αφού το δεύτερο παιχνίδι στη λίστα είναι το Grand Theft Auto V με πάνω από 185 εκατομμύρια αντίτυπα. Την τεράστια διαφορά δε δικαιολογεί ούτε η λίγο μεταγενέστερη κυκλοφορία του το 2013, αφού το Minecraft έφτασε τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα το 2020.

Η Mojang Studios ανακοίνωσε το επίτευγμα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης Minecraft Live, κατά την οποία παρουσιάστηκαν νέα χαρακτηριστικά που έρχονται.

Ένα νέο Star Wars: Path of the Jedi DLC και το Planet Earth DLC είναι επίσης υπό ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμα στις 7 Νοεμβρίου και στις αρχές του επόμενου έτους, αντίστοιχα.

«Καθώς πλησιάζουμε στη 15η επέτειο, το Minecraft παραμένει ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών με πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα που πωλήθηκαν», δήλωσε η Helen Chiang, επικεφαλής των Mojang Studios. «[Είναι] ένα ορόσημο που κανείς δεν μπορούσε να ονειρευτεί όταν όλοι τοποθετούσαμε τα πρώτα μας τούβλα».

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του Minecraft δεν είναι πολύ ξεκάθαρη. Ο προγραμματιστής παιχνιδιών Markus Persson, κοινώς γνωστός ως Notch, έκανε το Minecraft διαθέσιμο για πρώτη φορά στο κοινό το 2009 (αυτή η επέτειος γιορτάζεται), αλλά το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε επίσημα μέχρι τα τέλη του 2011. Ο Persson χρησιμοποίησε την αρχική κυκλοφορία ως ευκαιρία για να βελτιώσει το παιχνίδι, παρακολουθώντας τα σχόλια και κυκλοφόρησε ενημερώσεις alpha και beta το 2010 υπό τη νέα εταιρεία του, Mojang. Ο Jens Bergesten ανέλαβε ως επικεφαλής σχεδιαστής στα τέλη εκείνης της χρονιάς και τον Νοέμβριο του 2011, το επίσημο παιχνίδι Minecraft κυκλοφόρησε στο iOS.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Minecraft PlayStation

Πόσες ώρες ύπνου τον χρόνο χάνουν οι gamers;

Ωραίο το gaming, αλλά απαιτεί χρόνο, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που μελέτησε τις χαμένες ώρες ύπνου εξαιτίας του.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.

Games Minecraft Windows 10

Minecraft: Τρέχει Windows 95 και παίζει Doom με νέο mod

Το νέο VM Computers Mod επιτρέπει τους χρήστες να παραγγείλουν εξαρτήματα για PC από δορυφόρο σε τροχιά γύρω από έναν κόσμο του Minecraft.

Games Minecraft

Ψηφιακή συναυλία στο Minecraft θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου

Στις 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ψηφιακή συναυλία στο περιβάλλον του Minecraft, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την έρευνα του κορωνοϊού.