Motion Controller για PlayStation3 την Άνοιξη του 2010

Η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου Motion Controller (προσωρινή ονομασία) για το PlayStation3 (PS3) την Άνοιξη του 2010. Το νέο χειριστήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υψηλής ακρίβειας και ευαισθησίας αισθητήρες κίνησης θα προσφέρει μια ολοκαίνουρια ψυχαγωγική εμπειρία στο PS3, συνδυασμένο με την PlayStationEye camera. Διαθέτοντας τη δυνατότητα αναγνώρισης και καταγραφής του προσώπου, αλλά και της σωματικής κίνησης του χρήστη, η PlayStationEye camera μπορεί επίσης να αποτυπώσει την εικόνα του παίκτη στην οθόνη της τηλεόρασης.

, Motion Controller για PlayStation3 την Άνοιξη του 2010

Το νέο Motion Controller (προσωρινή ονομασία) είναι εξοπλισμένο με δύο αισθητήρες κίνησης, γυροσκόπιο τριών αξόνων και μετρητή επιτάχυνσης (accelerometer), ανιχνεύοντας έτσι την γωνία και την κλίση του χεριού του χρήστη όταν κινείται. Σε συνδυασμό με τη PlayStationEye camera, η οποία μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια την ιδανική θέση του χειριστηρίου, το controller αποτυπώνει τη φυσική κίνηση του χεριού και την μεταφέρει με ακρίβεια στο παιχνίδι. Η σφαίρα που τοποθετείται στην κορυφή του χειριστηρίου δε χρησιμοποιείται απλώς για να καταγράψει την ιδανική θέση, αλλά μπορεί να καθοδηγήσει τους παίκτες μέσω της αλλαγής χρωμάτων ή της προβολής φωτιζόμενων σχεδίων στην ίδια τη σφαίρα. Επίσης, το νέο χειριστήριο θα εξοπλίζεται με λειτουργία δόνησης, αντίστοιχη με αυτή της σειράς χειριστηρίων PlayStation DUALSHOCK, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία gaming στους χρήστες.

Τίτλοι των SCE Worldwide Studios για χρήση με το Motion Controller (κυκλοφορία μέσα στο 2010)
– Ape Escape (προσωρινή ονομασία)
– Echochrome 2 (προσωρινή ονομασία)
– Eccentric Slider (προσωρινή ονομασία)
– Sing and Draw (προσωρινή ονομασία)
– Champions of Time (προσωρινή ονομασία)
– Motion Party (προσωρινή ονομασία)
– The Shoot (προσωρινή ονομασία)
– Tower (προσωρινή ονομασία)
– PAIN *
– Flower*
– Hustle Kings*
– High Velocity Bowling*
– EyePet*

* Η λειτουργία του αισθητήρα κίνησης θα μπορεί να προστεθεί μέσω αναβάθμισης από το Νetwork.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioannis

Θα χρησιμποποιηθεί σίγουρα στο PS3 ή μήπως δούμε και καμιά πιο αναβαθμισμένη κονσόλα; Επίσης έχω τις ίδιες φοβίες κα για το progect Natal της Microsoft. Θα λειτοργεί με το xbox 360 ή θα βγάλουν και καινούρια κονσόλα. Θέλω να πάρω εδώ και καιρό μια κονσόλα μεταξύ xbox 360 και PS3 αλλά περιμένω και τους αντίστοιχους αισθητήρες κίνησης για να δω αν βγουν καινούριες κονσόλες. Αν και τα δύο ενσωματωθούν στα ήδη υπάρχοντα PS3 και xbox 360 τι μου προτείνετε από τα δύο και γιατί;

M_O_D

φιλε μοθ ιοαννη εγο θα σου προτεινα ps3 γιατι εχο δουλεψει και με τις 2 κονσολεσ και το ps3 με ευχαριστησε περισσοτερο κι ειναι πιο γρηγορο κι ποιο ευχρηστο απο το xbox360 ( για τα online multiplayer games μιλαω) +οτι εχεισ ενσοματομενο bluray player, κι τωρα με την νμειωσει τησ τιμ και τοθ μεγεθουσ το ps3(slim) θα ηταν η καλητερη επιλογη για μενα . για το motion controller διστυχωσ δε χερο …

Terminator

Μην ανησυχείς φίλε, δεν θα βγουν νέες κονσόλες με την ολοκληρωτική έννοια του όρου. Πιθανόν τα νέα χειριστήρια/τεχνολογίες να έρχονται πακέτο με τα συστήματα αλλά αυτό δεν μας πειράζει, έτσι δεν είναι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.

Games PlayStation PlayStation 5 Sony

Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

PS6: Φήμες και προσδοκίες για την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony

Το 2020 σηματοδοτήθηκε από την εντυπωσιακή παρουσίαση του PlayStation 5 από τη Sony, μια στιγμή που αναμένονταν με μεγάλη ανυπομονησία.