Μπορεί το PlayStation 5 να τρέξει όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4;

, Μπορεί το PlayStation 5 να τρέξει όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4;

Με την έλευση του PlayStation 5 η Sony έκανε μία μεγάλη δήλωση, ότι επιτέλους θα προσφέρει backwards compatibility, τουλάχιστον με πολλά από τα παιχνίδια του PlayStation 4, κάτι που ζητούσαν οι χρήστες από την κυκλοφορία του PlayStation 3.

Με την εταιρεία όμως να περιορίζει εν μέρη την εν λόγω λειτουργία, μας έκανε αρκετή εντύπωση ένα Tweet του γνωστού streamer McDonald. Ο ίδιος δήλωσε πως το hardware του PlayStation 5 θα είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του PS4 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το Tweet του έχει πλέον σβηστεί, αλλά αρχειοθετήθηκε στην ιστοσελίδα ResetEra.

Αναλυτικά, το Tweet του McDonald:

Υπήρξε κάποια σύγχυση σχετικά με αυτό το χαρακτηριστικό και πλέον μπορώ να το ξεκαθαρίσω. Το PlayStation 5 μπορεί να τρέξει όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4, ακόμα και αυτά που δε βρίσκονται στη λίστα των συμβατών. Η Sony συνεχίζει να δοκιμάζει και άλλους τίτλους, αλλά το σύστημα δε θα σας εμποδίσει να παίξετε κάποιο μη δοκιμασμένο παιχνίδι.

Στο ερώτημα γιατί έσβησε το αρχικό του Tweet, ο McDonald υποστήριξε πως το έκανε από σεβασμό για τον κάτοχο της πλατφόρμας. Όμως, αν αυτό που λέει ο streamer είναι αλήθεια, είναι περίεργο γιατί η Sony να μη το ανακοίνωσε έτσι εξαρχής, ώστε να μην υπάρχουν και τα αρνητικά σχόλια. Από την άλλη, ίσως η εταιρεία θέλει πρώτα να είναι 100% σίγουρη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απόδοσης με τους παλαιότερους τίτλους και για αυτό να θέλει να τους δοκιμάσει πρώτα όλους, ώστε να αναβαθμίζει σταδιακά τη λίστα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Ένα άρθρο απλά για να μπει ένα άρθρο για να γεμίζει η σελίδα, δεν μας πληροφόρησε για κάτι νέο, ουσιαστικά δεν μας πληροφόρησε καν για κάτι…

Stog

Θα ήταν πολύ θετικό να παίζει τους καλύτερους τίτλους του PS4, πχ τους Best 100.
Aν και αναφέρει για όλους τους τίτλου του PS4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.