Οι νέες Zotac GTX 960 και Zotac GTX 960 AMP! Edition

Πρόσφατα η nVidia παρουσίασε τη νέα GeForce GTX960. Η Zotac όντας μια εταιρία με τόσο στενή συνεργασία με την nVidia δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλάνο και έρχεται με δύο νέα μοντέλα, τη Zotac GTX 960 και τη Zotac GTX 960 AMP! Edition. Ξεκινώντας με τα βασικά χαρακτηριστικά τους, και οι δυο κάρτες έρχονται με 2GB Vram, memory clock speed χρονισμένη στα 7.01Ghz και 128-bit memory bus.

Η παροχή ρεύματος γίνεται μέσο μίας 6-pin σύνδεσης, και τα display outputs (1xΗDMI 2.0, 3xDisplayPort, 1xDVI-D) αλλά και οι τεχνολογίες της εταιρίας που χρησιμοποιούν οι δύο κάρτες είναι ίδιες, όπως για παράδειγμα η FREEZE Tech, μια λειτουργία η οποία απενεργοποιεί τους ανεμιστήρες όταν και αν αυτό είναι εφικτό, ώστε να μειώνεται ο θόρυβος και να αυξάνεται η αντοχή του συστήματος ψύξης.

Που βρίσκονται λοιπόν οι διαφορές τους.

Η στάνταρ έκδοση έρχεται με την κλασική ψύκτρα της εταιρίας με δύο ανεμιστήρες των 80mm και ταχύτητα επεξεργαστή στα 1177MHz (base clock) και στα 1240Mhz (boost clock), ενώ από την άλλη η Zotac GTX 960 AMP! Edition έρχεται με την IceStorm ψύκτρα που κάνει χρήση δύο ανεμιστήρων των 90mm με την χρήση backplate και base clock στα 1266Mhz ενώ το boost clock φτάνει έως και τα 1329Mhz!

Οι τιμές στο εξωτερικό είναι στα, 199 δολάρια για την στάνταρ έκδοση, ενώ η AMP! Edition είναι ακριβότερη κατά μόνο 10 δολάρια δηλαδή η τιμή της ανέρχεται στα 209 δολάρια Αμερικής.

Zotac GTX 960 και Zotac GTX 960 AMP! Edition, Οι νέες Zotac GTX 960 και Zotac GTX 960 AMP! Edition

Zotac GTX 960 και Zotac GTX 960 AMP! Edition, Οι νέες Zotac GTX 960 και Zotac GTX 960 AMP! Edition

Κώστας Φλοσκάκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas

Techblog anevases news gia video card? den mpori matiasmeno tha eisai..

Κώστας Βλαχάκης

Φτύστε μας αλλά με ελληνικά όχι greeklish! 😛

Νικος Στεφανοπουλος

Πω ρε Κωστα με εκανες να σε συμπαθω ακομη περισσοτερο. Αυτες ειναι καρτες-θηρια. Μπορει να μη μπορω ν αγορασω εστω τη στανταρ, αλλα δε παυει να υποστηριζω Nvidia καρτες γραφικων.

Teo

Τι καρτες θηρια ρε παιδια;;; Η πιο fail καρτα που εχει βγαλει ποτε η nvidia ειναι. Με 128 bit memory bandwith εχει επιδοσεις GTX280….

Μιχαηλίδης Αναστάσιος

Σωστα ανδρεα…Κωστα θα θελαμε παραπανω αρθρα σχετικα με αναβαθμιση Η/Υ αν γινεται…
Συνεχισε την καλη δουλεια!

gdallas

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι κάρτες στην Αμερική έχουν 200 δολάρια στην Αγγλία 169 λίρες και στην Ελλάδα 300 ευρό.

manolinio7

Ο/Η gdallas απο αυριο φιλε μου η καρτα θα στοιχιζει 80.000 δραχμες οποτε μη βιαστεις να την αγορασεις.. ερχονται καλυτερες μερες..!!!!

inblx

Μπράβο στο Techblog. Θα ήθελα να δω ακόμα περισσότερα άρθρα πανω σε PC parts και γενικά PC. Πολλοί εδώ μέσα θα είμαστε λογικά PC maniacs μπορω να φανταστώ.

Στο θέμα τώρα. Η κάρτα είναι λιγο fail, λογο μνήμης, αλλά το θέμα είναι πως παιζει games με 60fps σε 1080p ανάλυση. Και το TDB είναι πολύ λιγο στα 120W – 140W, όταν αλλες καρτες με τα ίδια Watt δεν την φτάνουν σε απόδοση ουτε για πλάκα.
Σε αυτή την τιμή δεν έχει (ακόμα τουλάχιστον) ανταγωνισμό. Είναι ότι πρεπει για ένα media centrer, η ένα console killer build.
Η μόνη βλακεία είναι το μικρό bus στα 128bit και η μικρή χωρητικότητα. Αυτό σημαίνει games χωρίς anti-aliasing, χωρίς τρέλα φίλτρα και ultra high textures.
Όμως η Zotac είναι αξιόπιστη σαν εταιρία και service?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.