Niantic: Πήρε 5 εκατ. δολάρια από δημιουργούς cheat για το Pokémon GO

Niantic, Niantic: Πήρε 5 εκατ. δολάρια από δημιουργούς cheat για το Pokémon GO

Το 2019, η Niantic είχε καταφέσει μήνυση ενάντια σε δημιουργούς cheat για τα παιχνίδια της. Για όσους δεν γνωρίζουν, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι δημιουργός των AR παιχνιδιών Pokémon GO, Ingress, και Harry Potter Wizards Unite.

Η μήνυση αφορούσε μία ομάδα hacking η οποία ονομάζεται Global++ και είχε αναπτύξει τα cheats PokeGO++, Potter++, και Ingress++. Τελικά, η υπόθεση έκλεισε με διακανονισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων απαιτεί από την ομάδα των χάκερς να πληρώσει στην εταιρεία 5 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Τα πάντα για τα cheats των Pokémon GO, Ingress, και Harry Potter Wizards Unite

Τα τρία εργαλεία που δημιούργησε η Global++ ήταν τροποποιημένες εκδόσεις των αυθεντικών παιχνιδιών της εταιρείας και επέτρεπαν στους παίκτες να πλαστογραφούν το GPS τους, να χρησιμοποιούν λειτουργίες όπως το “auto-walk”, και τα λοιπά.

Για να πετύχουν κάτι τέτοιο, οι δημιουργοί των cheats δεν χρησιμοποιούσαν μόνο τον κώδικα και τα assets των παιχνιδιών, αλλά και όλα τα δεδομένα χαρτών της Niantic.

Το περιεχόμενο του διακανονισμού

Ο διακανονισμός, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι εκτός από το χρηματικό ποσό, η Global++ υποχρεούται να μη δημιουργήσει ξανά εργαλεία και συστήματα cheating ή να βγάλει κέρδος από τέτοια προγράμματα, και απαγορέυεται να αντιγράψει δεδομένα ξένων οντοτήτων.

Επιπλέον, σημειώνει ότι απαγορεύεται η ομάδα και τα μέλη της να έχουν από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε σχέση με τα Pokémon GO, Ingress και Harry Potter Wizards Unite, τη Niantic, τους servers της εταιρείας, και τα δεδομένα των παιχνιδιών της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Niantic

Niantic: Απολύει 230 υπαλλήλους, ακυρώνει παιχνίδια NBA και Marvel

H Νiantic, η εταιρεία πίσω από το hit Pokemon Go, απέλυσε 230 υπαλλήλους, ένα χρόνο αφότου απέλυσε ακόμα 90 υπαλλήλους.

Gear Niantic

Η Niantic παρουσιάζει πρωτότυπο AR headset με τον Snapdragon AR2 Gen 1

Στο Snapdragon Summit 2022, η Niantic παρουσίασε την τελευταία της έκδοση του AR headset της για εξωτερικούς χώρους.

Games Niantic

Peridot: Το επαυξημένης πραγματικότητας pet game της Niantic

Στο Peridot, οι παίκτες θα μεγαλώνουν, θα φροντίζουν και θα εκτρέφουν εικονικά κατοικίδια, σαν μια iPhone εκδοχή του Tamagotchi.

Games iOS iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max

Pokemon Go: Καλύτερη λειτουργία στα iPhone με την τελευταία ενημέρωση

Η Niantic κυκλοφόρησε την ενημέρωση 1.191.0 για την εφαρμογή iOS του Pokemon Go, επιτρέποντάς της να τρέχει σε υψηλότερους ρυθμούς τα καρέ.