Nintendo, Όλες οι ανακοινώσεις από την έκθεση E3 2009

Η Nintendo ολοκλήρωσε την παρουσίασή της στην Ε3, και όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, φέτος οι “σοβαροί” gamers είχαν την τιμητική τους. Αυτό φάνηκε από την αρχή, με την ανακοίνωση του New Super Mario Bros. Wii, το οποίο δίνει έμφαση στην συνεργασία μεταξύ των παικτών και διαθέτει co-op για έως τέσσερα άτομα. Το παιχνίδι αναμένεται φέτος και θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα “όπλα” της Nintendo για την εορταστική σεζόν.

Oι φήμες των προηγούμενων ημερών για το Wii Fit Plus αποδείχθηκαν αληθείς. Αυτή η νέα έκδοση του Wii Fit περιέχει μεταξύ άλλων νέες ασκήσεις και παιχνίδια, ενώ αναμένεται το φθινόπωρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίδειξη του Wii MotionPlus σε συνδυασμό με το επερχόμενο Wii Sports Resort. Ο τίτλος περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και φαίνεται ότι θα αξίζει τα λεφτά του.

Σειρά πήραν διάφορα trailers. Η Square παρουσίασε τα Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers και Kingdom Hearts 358/2 Days για Wii και DS αντίστοιχα, τα οποία δείχνουν πολύ καλά (ειδικά το δεύτερο).

Εξίσου ποιοτικό φαίνεται και το Mario and Luigi: Bowser’s Inside Story για DS, που έρχεται το φθινόπωρο.

Mετά από έξι χρόνια “στο σκοτάδι” όπως είπε και ο Reggie, η σειρά Golden Sun επιστρέφει το 2010 με νέο παιχνίδι στο DS.

Συνέχεια με ακόμα περισσότερα trailers. Συγκεκριμένα, είδαμε δράση από τo βιβλίο-παιχνίδι Women’s Murder Club: Games of Passion (DS), το action driving C.O.P: The Recruit (DS), το παιχνίδι μόδας Style Savvy (DS) και το movie maker Flipnote Studio (DSi).

Παραθέτω ξεχωριστά τα Warioware: Do It Yourself και Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again, καθώς αυτά τα δύο παιχνίδια δίνουν, το καθένα με τον δικό του τρόπο, τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους περιεχόμενο.

Εξάλλου, η Nintendo ανακοίνωσε ότι από το φετινό καλοκαίρι οι κάτοχοι DSi θα μπορούν να δημοσιεύουν στο Facebook τις φωτογραφίες που τράβηξαν με το φορητό τους. Καλό αυτό.

Το The Legend of Zelda: Spirit Tracks φαίνεται πολύ καλό και μάλιστα είναι playable στην Ε3, οπότε ετοιμαστείτε για πολλά previews από τα διάφορα media.

Aκολούθησε το πιο βαρετό κομμάτι της παρουσίασης: η ομιλία του Satoru Iwata. Είμασταν έτοιμοι να κοιμηθούμε, αλλά ευτυχώς σε κάποια φάση ο πρόεδρος της Nintendo αποφάσισε να μας δείξει επιτέλους κάτι ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, άλλο ένα περιφερειακό έρχεται για το Wii. Αυτό ονομάζεται Wii Vitality Censor και είναι ένας μετρητής παλμών, στον οποίο τοποθετείτε το δάκτυλό σας. Από ότι φαίνεται, πάντως, αργεί ακόμα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, o Mario θα εμφανιστεί και σε δεύτερο 3D παιχνίδι στο ίδιο σύστημα. Ναι, το Mario Galaxy 2 είναι γεγονός και με βάση το video που προβλήθηκε, το παιχνίδι θα είναι τόσο καλό όσο και ο προκάτοχός του, αν όχι καλύτερο. Ήδη τα γραφικά του μοιάζουν να βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο Wii.

Στη συνέχεια η Ninty μίλησε για τρία σημαντικά third-party παιχνίδια που έρχονται στο Wii, τα οποία απευθύνονται στους “hardcore” gamers. Αυτά είναι τα πολυαναμενόμενα The Conduit, Resident Evil: Darkside Chronicles και Dead Space Extraction.

Για το τέλος, αυτή τη φορά η Nintendo δεν άφησε κάτι ανάλογο του Wii Fit ή του Wii Music, όπως πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα. Αντίθετα, η εταιρεία επέλεξε να ενθουσιάσει τους fans τoυ Metroid, ανακοινώνοντας το Metroid Other M. Πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι Metroid, που είναι αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα και έρχεται το 2010. Όπως και να ‘χει, φαίνεται φανταστικό.

Συνοψίζοντας, όταν σε μια παρουσίαση ανακοινώνεται νέο New Super Mario Bros, νέο Mario Galaxy και νέο Metroid, τότε τα περιθώρια για… παράπονα, είναι πολύ λίγα. Good job Ninty!

Σπύρος Κλαουδάτος
Πηγή: Game 2.0

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.