Nintendo: Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη βιομηχανία των mobile games;

Nintendo, Nintendo: Ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη βιομηχανία των mobile games;

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από όταν η Nintendo κυκλοφόρησε το πρώτο της παιχνίδι για κινητά. Αν και αρχικά το κοινό ενθουσιάστηκε, τελικά τα παιχνίδια της εταιρείας έχουν λάβει κατά κύριο λόγο αρνητικά σχόλια, κυρίως για το οικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιεί σε αυτά.

Με επίκεντρο το υπάρχον υλικό

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg, η Nintendo δεν αδιαφορεί για την αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν τα mobile παιχνίδια της και αποφάσισε να μειώσει ρυθμούς, όσον αφορά την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

Η αναφορά τονίζει ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στους τίτλους που έχει ήδη διαθέσει στην αγορά. Επίσης, σημειώνει ότι ο συνεργάτης της Nintendo στον τομέα των mobile παιχνιδιών, που είναι η DeNA, δήλωσε πως δεν σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν κάποιο νέο τίτλο πριν το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Για τους αναλυτές, και όχι μόνο, η κίνηση αυτή της Nintendo είναι λογική, διότι έχει κυκλοφορήσει ήδη κάποια οικονομικά επιτυχημένα παιχνίδια και το Switch της αποφέρει τεράστια έσοδα.

Μπορεί οι παίκτες να παραπονιούνται για τα paywalls και τα πανάκριβα in-app των παιχνιδιών της εταιρείας, αλλά πολλοί είναι αυτοί που τελικά επιλέγουν να επενδύσουν σε αυτά.

Επιπλέον, η Nintendo επιλέγει πολύ προσεκτικά τους τίτλους για τους οποίους δημιουργεί mobile εκδόσεις. Ο κατάλογος των παιχνιδιών της μέχρι τώρα αποτελείται από τα: Animal Crossing: Pocket Camp, Dragalia Lost, Mario Kart Tour, Super Mario Run, και Dr. Mario World, που είναι μερικά από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της εταιρείας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panoslast

Βάλε μου κάποιο παιχνίδι pokemon με κάτι αποκλειστικό για συσκευές π.χ περιοχή συγκεκριμένα είδη και χρέωσε το κάνα 20ικο δίχως in-app να δεις εκεί χαμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.