Nintendo Gaming Square, “Μαμά, πάω έξω να παίξω”

Πως λέγαμε εμείς παλιά, “μαμά πάω έξω να παίξω” και εννοούσαμε ποδόσφαιρο, κρυφτό, ξύλο με την απέναντι γειτονιά, ε εδώ οι Ιάπωνες όταν λένε πάω έξω να παίξω μαζεύονται σε πλατείες τις λεγόμενες gaming square και λιώνουν με τα φορητά Nintendo και wireless gaming. Τους συνάντησα στην περιοχή Akihabara στο Tokyo και άργησα λίγο να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Δείτε το βίντεο.

, Nintendo Gaming Square, “Μαμά, πάω έξω να παίξω”

, Nintendo Gaming Square, “Μαμά, πάω έξω να παίξω”

, Nintendo Gaming Square, “Μαμά, πάω έξω να παίξω”

, Nintendo Gaming Square, “Μαμά, πάω έξω να παίξω”

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης Π.

Κώστα δεν πρέπει να το συγκρίνεις με το τι κάναμε εμείς παλιά, πρώτον γιατί δεν υπάρχει κανένας πιτσιρικάς εκεί! είναι όλοι 17+ και δεύτερoν ότι τρέξαμε και χτυπηθήκαμε ήταν πρίν βγει το gameboy και playstation 1..
Εγώ πάντως ζηλεύω λίγο αυτή την παιχνιδοκατάσταση εκεί.

Χρήστος

Απλά τρελό !!!!! Κώστα φαίνεται στην φωνή σου ότι και εσύ έχεις μείνει με ανοιχτό το στόμα 😉

MEDS

Zombies.

ΛουκΑς

Και εγω θυμάμαι το εκατό μου να παίζω Pokemon στις πλατείες και να κάνω ανταλλαγές και την περίφημη κλωνοποιηση ( που χάλασε την αξία του παιχνιδιού ) αλλα αυτο δω είναι ναι μεν ακραίο αλλα δικαιολογισημο διότι εκει η διαθεσιμότητα ( τιμη και αλλα) είναι τεράστια και ο τρόπος ζωής της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης του κόσμου καθιστά απαγορευτικό το γειτονιά real time RPGs.

kostas georgiadis

εξαρτηση ελεος

killbillgr

Το έχουν κάψει το μυαλό τους αλλά το γουστάρουν….

Christos K.

Χαχαχα, Κώστα να γυρνάς όλη τη μέρα στην Ιαπωνία με μια κάμερα στο χέρι, εκδίκηση για όλους αυτούς τους Γιαπωνέζους τουρίστες που τόσα χρόνια γυρνάνε όλη την Ελλάδα με κάμερες…πάρε το αίμα μας πίσω…πλήρωσε τους με το ίδιο νόμισμα, φωτογράφισε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, κάνε τους να βλέπουν άνθρωπο με κάμερα και να λένε “Έλληνας τουρίστας” :p

Βαγγέλης

Απιστευτη εξαρτηση..ουτε ενας δεν γυρισε να κοιταξει…κατα τη γνωμη μου ασχημο…ανθρωπια 0!

Teo

Aς βγει ένας τριαντάχρονος στο σύνταγμα να παίξει ds και κάρτες pokemon όπως κάνουν στην ιαπωνία,θα τον πάρουν με τις ντομάτες :PP….τα ηλεκτρονικά και τα καρτοπαιχνιδα είναι τα εθνικά του παιχνίδια…είναι σαν να παίζεις στην ελλάδα τάβλι και χαρτιά!

Spyros

Αρρωστια…Αν και εχω δει και εδω πολλους και πολλες να κανουν το ιδιο,στις καφετεριες με τα κινητα…

tolkιen

Καλα αυτος που ειπε οτι ζηλευει με κουφανε. Απλα γιωταδες. Zombies. Μακρια απο μας.
Βαγγέλης εχεις απολυτο δικιο.

Tony Cool

@Teo
Κανεις λαθος,κανεις δεν θα τον παρει με τις ντοματες γιατι μεσα σε πεντε λεπτα θα του εχουν κλεψει το 3ds!!!Αυτη δυστυχως ειναι η δικη μας καταντια…οσο για τους ιαπωνες ειναι λογικο να μας φαινεται θεοκουλο αυτο που κανουν αλλα μιλαμε για παρα πολλες διαφορες στην κουλτουρα γενικα σε σχεση με τις χωρες του δυτικου κοσμου.

Ιωάννης Π.

Ζηλεύω που μπορεί ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να ενοχλεί κανέναν! και να γράφει στα @@ τους περίεργους που νομίζουν ότι ο δικός τους κόσμος είναι ο ιδανικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.