Nintendo PlayStation: Το πρωτότυπο της θρυλικής κονσόλας σε δημοπρασία

Nintendo PlayStation, Nintendo PlayStation: Το πρωτότυπο της θρυλικής κονσόλας σε δημοπρασία

Η θρυλική κονσόλα, το Nintendo PlayStation, το παιδί των Sony και Nintendo, ένα υβρίδιο των SNES και PlayStation, έχει τεθεί σε δημοπρασία και περιμένει τον περήφανο μελλοντικό ιδιοκτήτη της να ποντάρει όσα περισσότερα μπορεί για να την αποκτήσει.

Υπάρχει όντως τέτοια κονσόλα

Για χρόνια αποτελούσε απλά έναν μύθο, μια κονσόλα που ενσωματώνει συσκευή ανάγνωσης CD και διαθέτει υποδοχή για τις κασέτες του SNES. Είχαμε ακούσει πολλά για το Nintendo PlayStation, αλλά δεν το είχαμε δει ποτέ.

Μέχρι που το 2015 όλα άλλαξαν. Εκείνη τη χρονιά έκανε την εμφάνιση της μία αυθεντική φωτογραφία της κονσόλας στην οποία έχει κουμπωμένη πάνω μία κασέτα του SNES. Τώρα, ο ιδιοκτήτης της, Terry Diebold, αποφάσισε να την πουλήσει.

Ο Diebold βρήκε το Nintendo PlayStation ανάμεσα στα αντικείμενα που είχε κερδίσει σε μια δημοπρασία στο διαδίκτυο, στην οποία κατέβαλε το εξαιρετικά μικρό ποσό των 75 δολαρίων Αμερικής. Δεν είχε ιδέα τη κρατούσε στα χέρια του, μέχρι που ο γιος του εντόπισε ένα νήμα του Reddit σχετικά με την κονσόλα.

Για χρόνια, οι Diebolds παρουσιάζουν το Nintendo PlayStation σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά συλλεκτικό και πανάκριβο κομμάτι, που πολλοί θα ήθελαν.

Ο Terry είπε ότι οι παρουσιάσεις της κονσόλας δεν του έχουν αποφέρει κανένα κέρδος, και πλέον δεν μπορεί άλλο να χάνει χρήματα από όλο αυτό. Έτσι αυτός και η σύζυγος του αποφάσισαν να δημοπρατήσουν το Nintendo PlayStation. Μάλιστα, φαίνεται ότι το ζευγάρι θα βγάλει πολλά χρήματα από την πώληση της κονσόλας. Όπως αναφέρουν, μέχρι σήμερα έχουν απορρίψει μία προσφορά ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Η δημοπρασία του Nintendo PlayStation θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου του 2020. Κανείς δεν γνωρίζει το ποσό για το οποίο μπορεί να πουληθεί, διότι δεν έχει δημοπρατηθεί ποτέ μέχρι σήμερα κάτι αντίστοιχο.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.