Nintendo Switch: Έχουν πουληθεί 2.74 εκατ. κομμάτια

nintendo switch sales, Nintendo Switch: Έχουν πουληθεί 2.74 εκατ. κομμάτια

H Nintendo ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος του 2016, το οποίο έληξε για της εταιρεία τον Μάρτιο. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η εταιρεία πούλησε 2.74 εκατ. κομμάτια από την καινούρια της κονσόλα Nintendo Switch.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η Zelda: Breath of the Wild για το Switch, είχε 2.76 εκατ. πωλήσεις. Προφανώς κάποιοι αγόρασαν το παιχνίδι πριν πάρουν την κονσόλα. Άλλα 1.1 εκατ. το αγόρασαν για το Wii U, με τον συνολικό αριθμό των πωλήσεων να φτάνει στα 3.84 εκατ.

Η ζήτηση για το Switch είναι μεγαλύτερη από αυτή που περίμενε η Nintendo και μπορεί να υποστηρίξει η γραμμή παραγωγής της. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο μέχρι να το παραλάβουν. H Nintendo εκτιμά ότι με επιπλέον 10 εκατ. πωλήσεις μέχρι το 2018, το Nintendo Switch, μπορεί να φτάσει τον προκάτοχό του.

Συνολικά τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη ήταν πεσμένα κατά 3% και 11%, αντίστοιχα, συγκριτικά με το οικονομικό έτος του 2015, που έληξε τον Μάρτιο του 2016.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Ήταν που θα πήγαινε άπατο, παντογνώστη Έλληνα! 😂

νωντας

Ακομη δε βγηκε 1 χρονο βγαζουν συμπερασμα για επιτυχια καποιοι..Ρε μαγκες σοβαρα τωρα ενα παιχνιδι εχει ολο και ολο μετα τι θα γινει??Θα πιασει σκονη και ναι θα παει απατο γιατι ειναι πανακριβο και το πηραν μονο τα υπνωτισμενα φαν μποις..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ PS4 PRO ME 2o ΧΕΙΡΗΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΡΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ..PS4 50++….ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΦΑΝ ΜΠΟΙΣ ΠΑΙΧΤΕ REMASTERS ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ..

nikos

νωντας +100000 με 2 λογια switch+χειρηστηριο+ζελντα=480 ευρω
ps4+παιχνιδι(χειρηστηριο η σονυ δινει μαζι οχι σαν την νιντεντο που πρεπει να αγορασεις απαραδεκτο)=280ευρω με απειρα παιχνιδια και απιστευτο μαγαζι με τρελες προσφορες
Λοιπον το switch σε σχεση με ps4 προφανως και θα πατωσει ειναι δεδομενο οπως και το wiiu απλα ειναι καλο που βγηκε για καποιους που τη θελουν για δευτερη κονσολα η για μικρα παιδακια,αλλα απο του χρονου που θα χει λιγα παιχνιδια και θα ναι φτηνοτερη..

Nickolas

@νωντας
Ακριβώς όπως το γράφεις δεν πρόλαβε να βγει και ορισμένοι βγάζουν συμπεράσματα για επιτυχία και κάποιοι για αποτυχία.
Με λίγα λόγια κανείς δε ξέρει τι θα γίνει αν και τα πρώτα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, μη ξεχνάμε οτι πολλοί έλεγαν οτι δε θα το πάρει κανένας.

Απ’οτι φαίνεται πάντως οι indie developers το έχουν αγκαλιάσει καθώς πρώτον απ’οτι λένε και οι ίδιοι είναι πολύ εύκολο να μεταφέρουν τα παιχνίδια τους και δεύτερο το developer kit είναι πολύ φθηνό. Ήδη υπάρχουν δεκάδες παιχνίδια αυτής της κατηγορίας που βρίσκονται υπο ανάπτυξη, αρκετά είναι exclusive και άλλα timed exclusive.

Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι θα παρουσιάσει η Nintendo στην Ε3 και αν μετά από αυτή την πρώτη επιτυχία θα ακολουθήσουν και οι μεγάλοι third party developers και αν οχι ας βγούν τα υπόλοιπα κολλημένα φαν μποις των άλλων δυο εταιρειών να το γιορτάσουν, γιατί προφανώς είναι αμαρτία να αρέσει σε κάποιον κάτι διαφορετικό.

Panos7GR

@νώντας: Λέει κάποιος για υπνωτισμένα fanboy κάποιος που δηλώνει υπνωτισμένο fanboy της Sony. Εμμ… Σόρρυ που το λέω, κάπου το χάνεις…
Ένα παιχνίδι έχει ΤΩΡΑ. Το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Nintendo σου λέει ξεκάθαρα ότι έπεται συνέχεια. Δεν ξέρω τι πορεία θα έχει, αλλά συσκευή με 1 μήνα κυκλοφορίας και πωλήσεις 2.74 εκατομμυρίων δεν το λες και αποτυχία… Για να ξέρουμε και τι λέμε!

@νικος: PS4 + δεύτερο χειριστήριο + 1 παιχνίδι όταν πρωτοβγήκε, πόσο έκανε;;; Γιατί όταν συγκρίνεις θα συγκρίνεις με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά. Μερικοί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι το Switch είναι ένα ξεχωριστό προϊόν, το μοναδικό στην κατηγορία του, με ξεχωριστό λόγο ύπαρξης και για διαφορετικό gaming από τα τετριμμένα των Xbox και PS4.
Παρόλα αυτά όταν θες να βγεις εκτός σπιτιού και θες να παίξεις παίρνεις μαζί σου και τo PS4 με μπαλαντεζα και οθόνη;;; 😂 Α ναι ξέχασα θα έχεις το PS Vita, αυτή την επιτυχημένη κονσόλα, και θα παίξεις remote… 😂

@Nickolas: Μην δίνεις αξία. Είπαμε είναι ακριβό και θα πάει άπατο, ορίστε και το άρθρο παραπανω που το αποδεικνύει μόνο 2.74 εκ. πωλήσεις σε 1 μήνα 😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.