Nintendo Switch: Εγκατέστησαν Android και λειτουργεί τέλεια[βίντεο]

Το 2018 βρέθηκε ένα exploit στο Nintendo Switchτο οποίο επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν εξωτερικό κώδικα. Πέρα από τα φαινόμενα πειρατείας που εμφανίστηκαν, η ομάδα προγραμματιστών switchroot άρχισε να ψάχνει τρόπο ώστε να κάνει port το Android στην κονσόλα της Nintendo.

Nintendo Switch, Nintendo Switch: Εγκατέστησαν Android και λειτουργεί τέλεια[βίντεο]

Η switchroot τελειοποίησε το port και πλέον όποιος θέλει μπορεί να τρέξει Android στο Nintendo Switch μέσω microSD. Σύμφωνα με το XDA-Developers, για να το πετύχουν αυτό οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν την LineageOS 15.1 ROM, και λειτουργεί τόσο σε φορητές όσο και σε σταθερές κονσόλες.

Nintendo Switch, Nintendo Switch: Εγκατέστησαν Android και λειτουργεί τέλεια[βίντεο]

Οι προγραμματιστές αναφέρουν ότι μπορούμε να κοροϊδέψουμε το Switch έτσι ώστε να θεωρεί ότι είναι Nvidia Shield TV. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει εγκατάσταση της εφαρμογής της Nvidia, καθώς και η εκτέλεση παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για το Shield. Επιπλέον, μέσω emulator μπορούμε να παίξουμε παλαιότερα παιχνίδια.

Nintendo Switch, Nintendo Switch: Εγκατέστησαν Android και λειτουργεί τέλεια[βίντεο]

Να σημειώσουμε ότι τα Joy-Cons λειτουργούν κανονικά με τη ROM, ωστόσο, από τη στιγμή που το Nintendo Switch δεν έχει GPS, μικρόφωνο και κάμερα, αρκετές Android εφαρμογές δεν λειτουργούν καθόλου ή τουλάχιστον όπως θα έπρεπε.

Nintendo Switch, Nintendo Switch: Εγκατέστησαν Android και λειτουργεί τέλεια[βίντεο]

Από τη στιγμή που είναι η πρώτη έκδοση, και μάλιστα beta, είναι λογικό να παρουσιάζονται μερικά προβλήματα. Για παράδειγμα, η μπαταρία έχει μικρότερη αυτονομία, η αυτόματη περιστροφή δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχουν bug στις ειδοποιήσεις φόρτισης και ghost touches.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα πάντα για τη ROM και να πειραματιστούν με αυτή, υπάρχει το σχετικό θέμα στο φόρουμ των XDA.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Gaming Nintendo Nintendo Switch

Nintendo Switch: Παρουσιάζει το Year in Review 2022 – Δείτε τι παίξατε περισσότερο

Ήταν μια υπέροχη χρονιά για το gaming, είτε περάσατε χρόνο με χαλαρωτικές επιλογές είτε παλεύατε απέναντι σε ομάδες εχθρών, παίξατε πολλά παιχνίδια στο σύστημα Nintendo Switch™.

Games Nintendo Switch PlayStation 4 PlayStation 5

Marvel’s Midnight Suns: Νέο trailer και ημερομηνία κυκλοφορίας από την Firaxis Game

Στη δημοσιότητα δόθηκε κατά την διάρκεια τού Game Fest Festival ένα νέο trailer για το Marvel’s Midnight Suns.