Nintendo Wii: Αποχαιρετώντας την “Επανάσταση”

Στον απόηχο του ερχομού του Nintnedo Wii U, με το οποίο ξεκινά η επόμενη γενιά, νιώθω την ανάγκη να αποχαιρετίσω έναν πολύ καλό φίλο: το Wii. Αν και θα κυκλοφορεί για αρκετά χρόνια ακόμα, το Wii ουσιαστικά παραδίδει τη σκυτάλη στον διάδοχό του και χάνεται στο ηλιοβασίλεμα. Η ύπαρξη του Wii έγινε γνωστή το 2004, όσο γινόταν κουβέντα για τον διάδοχο του GameCube, ενώ η Nintendo παρουσίαζε μια άλλη φοβερά πετυχημένη συσκευή, το DS.

Το Nintendo Wii άρχισε να σχεδιάζεται αφότου η Nintendo έβγαλε τον Κύβο το 2001, υπό την κωδική ονομασία “Revolution”. Όπως ο ίδιος ο Shigeru Miyamoto έχει δηλώσει σε συνέντευξή του, “υπήρχαν ήδη πολλές δυνατές κονσόλες στην αγορά, οπότε το να βγάζαμε τη δικιά μας θα ήταν σαν να βάζαμε δεινόσαυρους να παλέψουν για την επιβίωσή τους”. Γι αυτό, ο βασικός σκοπός του Wii δεν ήταν η δύναμη του hardware, αλλά η διαφορετική εμπειρία παιχνιδιού.

Στην Ε3 2005 είδαμε την κονσόλα, και λίγους μήνες αργότερα, στο TGS 2005, έσκασε μύτη και το Wii Remote. Η ανακοίνωση της ονομασίας “Wii” προκάλεσε ανάμικτες εντυπώσεις, όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν όταν το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα κονσόλα. Όταν τελικά το Wii βγήκε στην αγορά το 2006, εκτοξεύθηκε αμέσως στην κορυφή των πωλήσεων για χρόνια. Βλέποντας το Wii να… τυπώνει χρήμα για τη Nintendo, οι ανταγωνιστές Sony και Microsoft έβγαλαν τις δικές τους συσκευές με motion controls. Μάλιστα η Sony έσπευσε να φωνάξει “me too!” προσθέτοντας motion controls στο παραδοσιακό χειριστήριο του PS3 (Sixaxis), δυνατότητα που αποδείχθηκε πρακτικά άχρηστη.

Διβάστε ολόκληρο το χορταστικό άρθρο του Marioland στο Game20.gr

, Nintendo Wii: Αποχαιρετώντας την “Επανάσταση”

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Στο καλό. Αντε…

Lazaros2000

Το εχω ακόμα!Τρομερη κονσόλα!Αξεχαστες στιγμές με την παρέα!Δυστωχως δεν εχω την οικονομική ανεση να αγοράσω το Wii U! 🙁

md03582

Σε όλα πρωτοπόρος η Nintendo. Πρώτη τα R και L, πρώτη τον μοχλό, πρώτη και το motion controller, πρώτη παντού! περιμενουμε wii u με legend of Zelda hd και Mario galaxy wii u!!

Vasilis

Αξέχαστες στιγμές με την παρέα πέσανε πάνω στο wii, πρωτοπόρησε η Nintendo όπως πάντα φτηνά και χωρίς horse power.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.