Nvidia: Κυκλοφόρησαν επίσημοι drivers για Windows 10

Η Nvidia κυκλοφόρησε τους πρώτους WHQL οδηγούς της για συμβατότητα με τα Windows 10 και υποστήριξη DX12 για τις αρχιτεκτονικές Maxwell και Kepler. Η ενημέρωση μαζί με άλλα πολλά είναι πλήρως συμμορφωμένη και με το πρότυπο WDDM 2.0.

Οι οδηγοί αυτοί έχουν ως σκοπό την υποστήριξη των σειρών καρτών γραφικών 600, 700 και 900 στα Windows 10 με πλήρη υποστήριξη του DX12. Φυσικά, δεν υπάρχουν ακόμα παιχνίδια που μπορεί κανείς να δει τη διαφορά, αλλά παρακάτω σας δίνουμε μια λίστα με tech demo που κυκλοφορούν και μπορείτε να ελέγξετε τις επιδόσεις στην τελευταία έκδοση των Windows 10 μέσα από το επίσημο blog της Nvidia.

Η DX12 API φέρνει μια νέα εποχή στο gaming και ο αρκετά απαιτητικός λαός των gamer θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει δωρεάν τα Windows 10 και να δοκιμάσει το υπάρχον hardware του με επίσημους οδηγούς για την κάρτα γραφικών του σε μια ποικιλία από demo videos και benchmark προγράμματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παλαιότερες κάρτες γραφικών σειράς 400 και 500 δεν έχουν ακόμα υποστήριξη επίσημα, αλλά μελλοντικά θα έρθει κάποια επίσημη ενημέρωση και γι’ αυτές.

Για όσους δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά, μιας και στην αναπαραγωγή video η διαφορά είναι υπαρκτή και φανερή με γυμνό μάτι. Ακόμα και σε βίντεο χαμηλής ανάλυσης θα παρατηρήσετε μια ζωντάνια στην κίνηση που μέχρι πριν δε βλέπατε.

Nvidia: Κυκλοφόρησαν επίσημοι drivers για Windows 10, Nvidia: Κυκλοφόρησαν επίσημοι drivers για Windows 10

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Ποτε θα μπορουμε να συνδυασουμε τις VRAM των gpu?Οι 2 gtx980 που εχω δεν κρατιουνται..

jim

ωραιος ρε νικο!!2 x980! εγω μια 970 εχω και ειμαι ευχαριστημενος!να ρωτησω.οι αναβαθμισεις για dx 12 θα ερθουν και για 7 ετσι?στα 10 δεν παω που να χτυπιουνται

Bintes

@jim με κάθε επιφύλαξη έχω την εντύπωση ότι ο DX12 θα υποστηρίζεται μόνο από τα windows 10. Σιγούρεψε το όσο το δυνατόν γρήγορα γιατί η δωρεάν αναβάθμιση θα διαρκέσει για λίγο καιρό από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσουν τα W10. Πάντως το λίγο διάστημα που τα έχω δοκιμάσει θα σου έλεγα να μην φοβηθείς να τα βάλεις. Δοκίμασε και το developers preview να πάρεις μια ιδέα.

Πέτρος Π

@Jim : Γιατί τέτοιος φόβος με τα 10αρια?? Τα 8.1 τα έχεις δοκιμάσει? Είναι ό,τι καλύτερο από λειτουργικότητα και πολύ ωραία και σαν design! Πάντως δεν νομίζω και να χτυπιέται η Microsoft αν μείνεις στα 7άρια, εσύ χάνεις 🙂

mimis13

@Νικος, η vRAM θα συνδυάζεται μόνο στα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για DX12 και Mantle (μόνο για κατόχους AMD). Αντί για δύο 980 καλύτερα να είχες μία TitanX θα σε βόλευαν τα 12GB vRAM καλύτερα.

@jim, καμία αναβάθμιση δε θα έρθει για τα Windows 7 και πιθανόν να τα σκοτώσει ως το 2017 η Microsoft αφού μόλις βγουν τα 10 θα είναι τρία λειτουργικά πίσω πιάνοντας τα 8 και 8.1 σαν δύο διαφορετικά.

@Bintes, μόνο στα W10 o DX12 και είναι το κόλπο να σε βάλει να τα πάρεις. Για έναν χρόνο ισχύει η δωρεάν αναβάθμιση, από εκεί και μετά θα πρέπει να πληρώσεις. Αν θυμάμαι σωστά οι τιμές για W8 αρχικά ήταν 109 ευρώ και είχε και κάποιες εκδόσεις με 149, δε θυμάμαι περισσότερα. Σίγουρα όμως αν προπαρέγγελνες τα 8 ή τα έπαιρνες σε 6 μήνες από την κυκλοφορία τους έδινες 60 ευρώ για το upgrade, αλλά τώρα μιλάμε για δωρεάν.

@Πέτρος Π., ουσιαστικά έτσι όπως φαίνεται αυτοί που θα χάσουν είναι οι διστακτικοί gamers. οι οικιακοί χρήστες όχι και τόσο πολύ.

george

Μονο στα developers preview ή και στα insider preview και technical review?

mimis13

Δεν αναγράφεται κάποιος περιορισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.