Nvidia GeForce RTX 3080: Νέα φωτογραφία της κορυφαίας GPU

, Nvidia GeForce RTX 3080: Νέα φωτογραφία της κορυφαίας GPU

Η Nvidia αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο διάστημα να παρουσιάσει τις νέες κάρτες γραφικών οι οποίες βασίζονται στην Ampere αρχιτεκτονική και τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσαν φωτογραφίες της κορυφαίας κάρτας της σειράς, RTX 3080. Λίγο αργότερα, ένας χρήστης του Reddit αποφάσισε να ετοιμάσει μερικά 3D Renders του “θηρίου” της Nvidia και όπως όλα δείχνουν μάλλον ο σχεδιασμός της κάρτας έχει οριστικοποιηθεί.

, Nvidia GeForce RTX 3080: Νέα φωτογραφία της κορυφαίας GPU

Σήμερα διέρρευσε μία νέα φωτογραφία, αυτήν την φορά του heatsink που θα βοηθήσει στην ψύξη του συστήματος. Στην φωτογραφία αυτή εμφανίζεται μόνο το heatsink στο οποίο βλέπουμε και την θέση του ανεμιστήρα καθώς και το σημείο που θα ακουμπάει η ίδια η GPU. Επιπλέον, η Nvidia φαίνεται πως θα επιστρέψει στα heat pipes καθώς μπορούμε να διακρίνουμε τέσσερα διαφορετικά σημεία για την απαγωγή της θερμότητας.

Τέλος, η RTX 3080 φημολογείται ότι θα έχει 10GB VRAM, 4352 CUDA cores και ιπποδύναμη η οποία θα φτάνει τουλάχιστον τα 15TFlops.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.