Nvidia: Το streaming του Shield περιορίζει την απόδοση των GPU

Τα προβλήματα για την Nvidia συνεχίζουν και αυξάνονται και το ένα λάθος μετά το άλλο στοιβάζονται σε μια σωρό από προχειρότητες. Όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζαμε την Nvidia που μονοπωλούσε κάρτες γραφικών με περίσσεια αυτοπεποίθηση συνυφαίνοντας το όνομά της με το pc gaming. Αυτό προφανώς έρχεται να αλλάξει μέσα στο 2015.

Οι τελευταίες ενημερώσεις των οδηγών της Nvidia κουτσαίνουν την κάρτα γραφικών και η απόδοσή της χωλαίνει. Από δημοσιεύματα μέσα στο κοινωνικό δίκτυο reddit, ο χρήστης Ihikary ανακάλυψε ότι η υπηρεσία αναμετάδοσης (shadow streaming service) ουσιαστικά δημιουργούσε bottlenecking στην απόδοση ρίχνοντας όλο το φόρτο στην CPU.

Nvidia: Το streaming του Shield περιορίζει την απόδοση των GPU, Nvidia: Το streaming του Shield περιορίζει την απόδοση των GPU

Σε αυτό το σημείο η λύση είναι να απενεργοποιηθεί η υπηρεσία αναμετάδοσης κάτι που όπως έχει παρατηρηθεί αυξάνει τις επιδόσεις της κάρτας. Το όλο πρόβλημα ουσιαστικά είναι το Shadow Play που δημιουργεί πτώση στα καρέ των παιχνιδιών. Αυτή η υπηρεσία είναι η ραχοκοκαλιά της απόδοσης της GPU για να μπορέσει να αναμεταδώσει το παιχνίδι σε μια συσκευή Shield (αν έχετε μία). Για όσους όμως δεν έχουν αυτό το gadget, η υπηρεσία δημιουργεί πρόβλημα στην CPU στο παρασκήνιο ρίχνοντας τα fps αισθητά. Επομένως δε χρειάζεται να το έχετε ενεργοποιημένο.

Αυτό που σας προτείνουμε είναι να ανοίξετε το μενού με τις υπηρεσίες στον υπολογιστή σας που θα το βρείτε πατώντας δεξί κλικ στο εικονίδιο «ο υπολογιστής μου» (όχι σε συντόμευσή του), μετά επιλέγοντας διαχείριση και στη συνέχεια υπηρεσίες. Μπροστά σας θα εμφανιστεί μια λίστα με υπηρεσίες που εκκινούν με το λειτουργικό σας σύστημα. Εντοπίστε την υπηρεσία «Nvidia Streamer Service» και πατήσε πάνω της δεξί κλικ και ιδιότητες. Στις επιλογές πατήστε απενεργοποίηση, αφού βεβαιωθείτε ότι δεν τρέχετε κάποιο παιχνίδι, επιλέξτε ως τρόπο εκκίνησης απενεργοποιημένο, εφαρμογή, οκ και είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε μια και καλή.

Με αναφορές από διάφορους χρήστες στο internet έγινε γνωστό πως αν απενεργοποιηθεί αυτή η υπηρεσία, η GPU τους έχει αύξηση απόδοσης 3-5%. Επομένως είναι φανερό το λάθος πως η ύπαρξη του shadow playing streamer για χρήστες που δεν το χρησιμοποιούν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Η Nvidia αυτή τη φορά επέλεξε να μην κάνει κάποια δήλωση.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NZ

Έτσι είναι φίλοι μου. Οι εταιρίες που προχωράνε αργά και με σταθερά βήματα, αντέχουν στο χρόνο.
Δεν πειράζει nVidia, οι μονοπωλιακές τακτικές επιφέρουν και προβλήματα. Και πόσο μάλλον σε προϊόντα που πλέον είναι προσβάσιμα σε μεγάλο ποσοστό. Αλλά το να μην σέβεσαι τους πελάτες σου κα nVidia, είναι μεγάλο λάθος!
…και για πες αλεύρι, η ΑΤΙ σε περιμένει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.