Oculus Go: Επίσημα το standalone VR headset με τιμή 200 δολάρια

H ομάδα του Oculus έκανε κάποιες πολύ σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά την αγορά του VR. Αρχικά, η τιμή του Rift έπεσε στα 400 δολάρια και παρουσιάστηκε το νέο Oculus Go standalone VR headset με τιμή 200 δολάρια.

Το Oculus Go είναι standalone VR headset, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις κάποιο κινητό μέσα. Τα παιχνίδια τρέχουν στην ίδια τη συσκευή και υπάρχει ήδη μια βιβλιοθήκη με Gear VR games. Για τον έλεγχο παιχνιδιών και την αλληλεπίδραση υπάρχει ένα μονό motion controller με μια touch area και trigger.

Oculus Go official priced 200 dollars, Oculus Go: Επίσημα το standalone VR headset με τιμή 200 δολάρια

Οι πωλήσεις του Oculus Go θα ξεκινήσουν αρχές του 2018 με τιμή στα 200 δολάρια, η μισή τιμή από το Rift και έχει υψηλότερη ανάλυση οθόνης στα 2560x1440px (single panel) και 2160x1200px (split 2 panels). Ωστόσο, η Oculus από OLED πήγε σε LCD. Το frame rate παραμένει άγνωστο.
Oculus Go official priced 200 dollars, Oculus Go: Επίσημα το standalone VR headset με τιμή 200 δολάρια

Θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποια αρνητικά, ότι στην συγκεκριμένη συσκευή θα παίζετε smartphone games, στα οποία υπάρχει αρκετά μεγάλη γκάμα, αλλά όχι τα καλύτερα γραφικά. Δεν αναφέρθηκε ο επεξεργαστής, αλλά ανεπίσημες πληροφορίες μιλούν για Snapdragon 821. Επίσης, για το tracking δεν χρησιμοποιείται εξωτερικό hardware, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο ακριβές από το Rift.

Το Oculus Go είναι αρκετά “portable”, ειδικά σε σύγκριση με το Rift, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ακουστικά μιας και έχει ενσωματωμένα speakers (και υποδοχή ακουστικών φυσικά). Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από “breathable” ύφασμα και μπορείτε να φοράτε και γυαλιά.

Τέλος, η Oculus μας έδωσε και ένα update σχετικά με το Santa Cruz, το prototype wireless headset που θα είναι μια πιο προηγμένη έκδοση του Go:

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mourgos1234

Φαινεται κωμικο φορεμενο πανο σε αυτη τη γυναικα, λες και εχε ιτουβλο κολλυμενο στο κεφαλι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Gaming Netflix VR

To Netflix επιβεβαιώνει τον ερχομό παιχνιδιού Stranger Things VR

To Netflix και ο προγραμματιστής Tender Claws ανακοίνωσαν ότι ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι Stranger Things VR θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2023. Σύμφωνα με την πλατφόρμα streaming, το παιχνίδι θα σας επιτρέπει να παίξετε ως ένας από τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς.

Business Apple featured Meta

Η Apple προσλαμβάνει τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων AR της Meta

Η Apple φαίνεται να προσέλαβε τον Andrea Schubert, υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Meta για τα προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας (AR), σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Bloomberg Mark Gurman στο ενημερωτικό δελτίο του Power On.

Games Oculus YouTube

Resident Evil 4 VR: Βίντεο που διέρρευσε φανερώνει πως το “The Mercenaries” έρχεται το 2022

Νέο βίντεο που διέρρευσε υποδηλώνει ότι το Resident Evil 4 VR μπορεί να λαμβάνει μια δωρεάν ενημέρωση που προσθέτει τη λειτουργία The Mercenaries το 2022.

Gear Facebook VR

Facebook: Zuckerberg και Boz παίζουν με πρωτότυπο VR headset

Ο Mark Zuckerberg και ο επικεφαλής της εικονικής πραγματικότητας μελλοντικός CTO Andrew Bosworth (ή “Boz”)  παίζουν με νέο VR (ή AR) headset εβδομάδες πριν το συνέδριο της εταιρείας.