Oculus Quest 2: Νέα εμπειρία VR με μεγαλύτερη ανάλυση και 90Hz

Το Oculus Quest μόλις απέκτησε διάδοχο, ο οποίος μάλιστα έρχεται βελτιωμένος σε όλα τα σημεία. Ο λόγος για το Oculus Quest 2, το οποίο είναι πιο εργονομικό, προσφέρει 50% περισσότερα pixel σε κάθε οθόνη και πλέον υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως και 90Hz.

Στην καρδιά του Quest 2 βρίσκεται το Snapdragon XR2 chipset της Qualcomm, το οποίο συνοδεύεται από 6GB μνήμης RAM. Η κάθε οθόνη του Quest 2 έρχεται με ανάλυση 1.920×1.832p, με υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης 90Hz, αν και προς το παρόν μόνο τα menu υποστηρίζουν αυτό το refresh rate. Η Oculus δε διευκρίνισε αν οι οθόνες είναι τεχνολογίας LCD ή OLED.

, Oculus Quest 2: Νέα εμπειρία VR με μεγαλύτερη ανάλυση και 90Hz

Για να γίνει ακόμα πιο άνετο και εργονομικό, το Quest 2 είναι 10% πιο ελαφρύ, ενώ προσφέρει ρυθμιζόμενη ενδιάμεση απόσταση. Αν ψάχνετε όμως την απόλυτη λύση για VR με υψηλές επιδόσεις, το Quest 2 μπορεί να συνδεθεί με τον υπολογιστή σας μέσω του αξεσουάρ Quest Link. Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει στα 299 δολάρια, με την κυκλοφορία του Quest 2 να αναμένεται στις 13 Οκτωβρίου.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Meta

Η Apple προσλαμβάνει τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων AR της Meta

Η Apple φαίνεται να προσέλαβε τον Andrea Schubert, υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Meta για τα προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας (AR), σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Bloomberg Mark Gurman στο ενημερωτικό δελτίο του Power On.

Games Oculus YouTube

Resident Evil 4 VR: Βίντεο που διέρρευσε φανερώνει πως το “The Mercenaries” έρχεται το 2022

Νέο βίντεο που διέρρευσε υποδηλώνει ότι το Resident Evil 4 VR μπορεί να λαμβάνει μια δωρεάν ενημέρωση που προσθέτει τη λειτουργία The Mercenaries το 2022.

Gear Facebook Oculus Oculus VR

Oculus Quest: Γίνεται μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο γρήγορο το επόμενο VR headset

Το νέο VR headset Oculus Quest θα προσφέρει τουλάχιστον 90Hz ρυθμού ανανέωσης για μια πιο ομαλή και πιο ρεαλιστική εμπειρία παιχνιδιού.

Games Oculus

Oculus Rift S: Νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που κάνουν το VR gaming πιο άνετο και ασφαλές

Το νέο Oculus Rift S έχει μεγαλύτερη ανάλυση, βελτιωμένο σχεδιασμό, καλύτερη κατανομή βάρους, ανανεωμένο Oculus Insight, βελτιωμένους Oculus Touch controllers, και το νέο χαρακτηριστικό Passthrough+.