Online multiplayer gaming: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε

, Online multiplayer gaming: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε

Ο πλανήτης έχει “χτυπηθεί” από την πανδημία του κορονοϊού, και όπως θα έχετε σίγουρα καταλάβει, οι κυβερνήσεις έχουν πάρει αυστηρά μέτρα περιορισμού, με σκοπό να μειώσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των καταστημάτων και επομένως και την παρότρυνση (άλλες φορές επιβολή) οι άνθρωποι να μένουν στα σπίτια τους.

Ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσει η μέρα σας κλεισμένοι στο σπίτι είναι το gaming και αν θέλετε να έχετε μία επαφή με τους φίλους σας τότε σίγουρα το multiplayer θα σας λύσει τα χέρια. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όλα όσα θα χρειαστείτε για να παίξετε online με την παρέα σας.

Hardware

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχετε έναν υπολογιστή ή κάποια άλλη κονσόλα. Βέβαια, αυτήν την στιγμή το multiplayer ορισμένων παιχνιδιών στο PS4 αλλά και το Xbox One ξεκλειδώνεται με μία επί πληρωμή συνδρομή. Τόσο το PlayStation Plus όσο και το Xbox Live Gold έχουν μηνιαίο κόστος $10 και εκτός από το online gaming δίνουν και άλλα καλούδια όπως δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα. Επιπλέον, το Nintendo Switch προσφέρει την δική του υπηρεσία η οποία ονομάζεται Nintendo Switch Online και έχει κόστος $4 κάθε μήνα. Οι υπολογιστές φυσικά και δεν έχουν κάποια τέτοια υπηρεσία πράγμα που σημαίνει ότι με το που αγοράσετε το παιχνίδι μπορείτε αμέσως να παίξετε multiplayer.

Δίκτυο

Για να μπορέσετε να παίξετε online με τους φίλους σας θα χρειαστείτε και σύνδεση στο διαδίκτυο. Στις μέρες μας πολύ πιθανόν να έχετε μία πολύ καλή σύνδεση ωστόσο, αν ζείτε σε κάποιο χωριό το οποίο δεν έχει καλή σύνδεση μην αγχώνεστε. Για το gaming θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3Mbps download και 1Mbps upload που πολύ πιθανόν θα μπορεί να σας το παρέχει η εκάστοτε εταιρεία. Η ταχύτητα του δικτύου, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην απόκριση στο παιχνίδι. Αν για παράδειγμα έχετε γύρω στα 80-90ms τότε το gaming θα είναι ομαλό ωστόσο όσο αυξάνεται αυτός ο αριθμός τόσο πιο αργά θα γίνονται οι κινήσεις σας στο παιχνίδι.

Συμβουλές για αρχάριους

Στο multiplayer πιθανόν θα συναντήσετε παίχτες οι οποίοι είναι καλύτεροι από εσάς. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι θα κάνετε μερικές συνεχόμενες ήττες. Βέβαια, μπορείτε να επιλέξετε και παιχνίδια λιγότερο ανταγωνιστικά.

Streaming πλατφόρμες

Για να γίνετε όμως καλύτεροι στο αγαπημένο σας παιχνίδι, πιθανόν θα μπορέσετε να βρείτε κάποιον streamer σε κάποια από τις πλατφόρμες για gaming όπως είναι το Twitch, το YouTube και το Mixer της Microsoft.

Παιχνίδια

Σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε σε μερικά παιχνίδια που ίσως αξίζουν την προσοχή σας. Το Fortnite και το PUBG είναι δύο από τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια. Ανήκουν στην shooter κατηγορία ωστόσο φέρνουν μία εντελώς διαφορετική συνταγή παιχνιδιού η οποία ονομάζεται battlegrounds.

Στην shooter κατηγορία θα βρείτε και άλλα παρόμοια παιχνίδια όπως το Rainbow Six: Siege, Counter-Strike, Call of Duty και άλλα. Επιπλέον, ένα άλλο ιδιαίτερο παιχνίδι, είναι το Minecraft. Το παιχνίδι αυτό προωθεί τη δημιουργικότητα, αφού μπορείτε να φτιάξετε από το σπίτι των ονείρων σας μέχρι και ένα μνημείο όπως είναι ο Πύργος της Πίζας.

Disclaimer: Τα παραπάνω παιχνίδια είναι προσωπικές προτιμήσεις και εννοείται μπορείτε να βρείτε άλλα παρόμοια παιχνίδια που θα σας προσφέρουν την ίδια ή και καλύτερη εμπειρία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.