PC gaming, Αισιόδοξα μηνύματα από την αγορά

Μπορεί οι παραδοσιακές πωλήσεις παιχνιδιών στα καταστήματα να μειώνονται, αλλά η αγορά του PC Gaming γενικώς αναπτύσσεται με εξαιρετικό ρυθμό, τουλάχιστον σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της PC Gaming Alliance. Τα συνολικά έσοδα από το PC gaming software ανήλθαν σε 18,6 δις δολάρια το 2011, σημειώνοντας αύξηση 15%.

Προβλέπεται, επίσης, ότι η αγορά του PC gaming θα μεγαλώσει κατά 37% φτάνοντας τα 25,5 δις στα επόμενα τρία χρόνια. Στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης είναι τα free-to-play παιχνίδια, οι ψηφιακές πωλήσεις φυσικά, αλλά και οι συνδρομές. Πολύ καλά νέα.

, PC gaming, Αισιόδοξα μηνύματα από την αγορά

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
EliasKir

Η αληθεια ειναι οτι μεχρι πριν απο λιγο καιρο ειχα κι εγω ανεβασμενη την μαυρη σημαια με την νεκροκεφαλη για οτι παιχνιδι επαιζα. Τωρα ομως οποιο παιχνιδι μου αρεσει το αγοραζω ειτε απο Ελλαδα ειτε απο εξωτερικο. Τα περισσοτερα κοστιζουν περι τα 30 ευρω, ποσο που δεν νομιζω οτι θεωρειται απαγορευτικο, αν αναλογιστει καποιος οτι για να τα παιξεις αυτα τα παιχνιδια πρεπει ηδη να εχεις δωσει αρκετα χρηματα για να παρεις εναν αξιοπρεπη υπολογιστη.

Tony Cool

Το κακο ειναι πως για να αρχισουν να βαζουν λογικες τιμες επρεπε πρωτα να τους ρημαξουν οι πειρατες,ουτε απο την καλη τους την καρδια το εκαναν ουτε επειδη ακουσαν την φωνη της λογικης.Στις κονσολες που δεν ειναι (τοσο) ευκολο να παιξεις πειρατικα games τα 60αρια δινουν και παιρνουν….ηθικο διδαγμα; 🙂

KonstantinosSal

Τα freemium μοντέλα όμως έχουν καταστρέψει εν μέρη την εμπειρία. Πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο ο καλοπληρωτής να έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον που βασίζεται αποκλειστικά στις ικανότητες του. Οι εταιρίες πρέπει να επικεντρωθούν στο να βρουν μια ισορροπία μεταξύ κερδών και εμπειρίας.

Eaglos

Ελπίζω οι εταιρίες να αρχίσουν να κατασκευάζουν παιχνίδια με βάση τις
πραγματικές δυνατότητες των Pc και όχι να μας πλασάρουν ports από
κονσόλες με άθλια γραφικά και μπασταρδεμένο χειρισμό.

Είναι ντροπή να βγαίνουν τίτλοι σαν το Skyrim το 2012 και να είναι αναγκασμένος
ο χρήστης Pc να κατεβάζεις mods μπας και το κάνει κάπως υποφερτό…

Tony Cool

Eaglos εχεις πολυ δικιο για τις προχειρες μεταφορες παιχνιδιων (βεβαια ακομα και ετσι το skyrim παραμενει ενα απο τα καλυτερα games ολων των εποχων),λιγη προσοχη παραπανω δε θα εβλαπτε.Οσο για αυτο που ειπες για την αξιοποιηση των pc ενω και παλι εχεις δικιο το κακο ειναι πως αν συνεβαινε αυτο,δλδ πχ το skyrim να αξιοποιουσε πληρως ενα ολοκαινουριο υπερσυγχρονο pc,αυτο σχεδον σιγουρα δυστυχως θα σημαινε πως καποιος με ενα pc 2 η 3 ετων θα ‘χαροπαλευε’ για να το παιξει!Δε ξερω,προσωπικα την εχω καταβρει που εχει σταθεροποιηθει λιγο η κατασταση στα pc τα τελευταια χρονια και δεν συμβαινει αυτο που συνεβαινε παλαιοτερα,δλδ να σκας 1000 ευρω για pc και σε 6 μηνες ηταν αρχαιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.