PlayStation 4 φέτος στην Ελλάδα, Xbox One του χρόνου;

Τα παιδιά από το partner site Game20.gr επικοινώνησαν με τη Sony Hellas και τη Microsoft Hellas και ενημερώθηκαν για τη διαθεσιμότητα στη χώρα μας των PlayStation 4 και XBOX One αντίστοιχα. Το PlayStation 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος στην Ελλάδα με τιμή 399 ευρώ (με ένα τηλεχειριστήριο και headset) ενώ το XBOX One πάει για το 2014 και τιμή 499 ευρώ (με ένα τηλεχειριστήριο και κάμερα). Και οι δύο κονσόλες έχουν σκληρό δίσκο 500GB.

Συγκεκριμένα το PlayStation 4 αναμένεται στην Ελλάδα να ακολουθήσει το λανσάρισμα της Ευρώπης που έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί φέτος μιας και τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια διαφοροποίηση ή διευκρίνηση για κάθε χώρα ξεχωριστά από τη μαμά Sony. Σε ότι αφορά το XBOX One, η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις 21 πρώτες που θα το υποδεχθούν φέτος οπότε λογικά πάμε για λανσάρισμα μέσα στο 2014;

Με όσες πληροφορίες έχετε συλλέξει μέχρι σήμερα για τις δύο κονσόλες ποιά θα επιλέγατε και γιατί; PS4 ή One;

PlayStation 4 Ελλάδα τιμή, PlayStation 4 φέτος στην Ελλάδα, Xbox One του χρόνου;

PlayStation 4 Ελλάδα τιμή, PlayStation 4 φέτος στην Ελλάδα, Xbox One του χρόνου;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
telnet05

PS4…..

Γιάννης

PS4 too

Τασος

ΔΑΓΚΩΤΟ PS4..!!!!!!!!!!!!!!
1ον) Τιμη (400 ευρω) το ΧΒΟΧ ΟΝΕ 500..!!!!!!
2ον) Αποκλειστικα παιχνιδια που ειναι κατα τη γνωμη μου καλυτερα
3ον) Region Free,
4ον) Δεν θελει συνεχεια διαδικτυο(ανα 24ωρα)για επιβεβαιωσεις και αλλες μπουρδες για να λειτουργησει (απαραδεκτη η MICROSOFT!!!!!!!!!!)
5ον) Επιτρεπει μεταχειρισμενα, ενοικιασεις, ανταλλαγες κ.λ.π το ΧΒΟΧ ΟΝΕ ΟΧΙ!! (τουλαχιστον οχι δωρεαν)!!!!!
6ον) Θα το εχουμε Χριστουγεννα φετος το ΧΒΟΧ ΟΝΕ απο 2014!!!!
7ον) Καλυτερη υποστηριξη των INDIE DEVELOPER που σημαινει πιο πολλα δημιουργικα παιχνιδακια στυλ LIMBO, flower, journey κ.λ.π
8ον) ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!! Που σημαινει πρακτικα οτι στα αποκλειστικα παιχνιδια της η σονυ, (uncharted god of war κ.λ.π) θα ξεπερναει σε γραφικα το ΧΒΟΧ (στα υπολοιπα παιχνιδια απο αλλες εταιριες πανω κατω τα ιδια γραφικα θα εχουν)
9ον) Χειρηστηριο που φορτιζει απευθειας και οχι μπασε βγαλε μπαταριες ελεος!!!
10oν) Πιο ωραιο οπτικα, αν και ειναι υποκειμενικο αυτο!!

Nerven

To 4ρι day1

Μάκης

Ένα PS4 παρακαλώ!

Darth

@Τασος απο 1 μέχρι 9 συμφωνώ (σχεδόν 100%) το 10 όμως ούτε για αστείο
και ps4 και one είναι σαν δύο τούβλα χωρίς ίχνος αισθητικής

Μάκης

@Darth ίχνος αισθητικής διακρίνω εγώ που γνωρίζω 5 πράγματα στο PS4… στο One από την άλλη δυσκολεύομαι να βρω κάποια λεπτομέρεια που να κάνει την διαφορά..

Δημήτρης

Ελα ρε παιδια τωρα.. Το XBOX ONE ειναι σαν το 20ετιας video recorder JVC που έχει ακόμα η γιαγια μου στο σαλόνι της! To PS4 εχει τουλαχιστον κατι διαφορετικο… Δεν είναι ενα απλο κουτι… Οσο για το μπλε φωτάκι στο πανω μέρος, ειμαι ο μονος που το εχω λατρεψει ηδη?

μαρκος xperia

Και τα δυο θα ήθελα, αν και τα παιχνίδια που είδα μέχρι τώρα στο Xbox one μου άρεσαν περισότερο απο τα παιχνίδια του ps4, αλλά αν μπορουσα να επιλεξω μονο ενα από τα δυο, αυτο θα ηταν το Ps4. Γιατι θα μπορώ να παίξω με παιχνίδια φιλων, η και μεταχειρισμένα. Και παντα εμπιστεύομαι Sony για παιχνίδια.
Και στο ps3 έχει κανει καλη δουλειά η Sony.

ilias22

Εγω τα θελω και τα δυο.Το θεμα ειναι που θα τα βαλω….Γιατι εχω και το PS3 και το XBOX 360,τα οποια δε προκειται να πουλησω ποτε!!!

Θανος

Μονο και μονο για το επομενο uncharted PS4! Αλλα και γενικα Sony FTW λογω καλυτερης ποιοτητας… Ομως αυτο με το online που πρεπει να τα σκαμε για να παιζουμε γιατι μας το κανατε ρε? 🙁

geovav

PS4 Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσω με τον ilias22.
Που θα τα βάλουμε;;;;; Κι εγώ έχω ps3 και wii….

Eytyxhs

Xbox ONE για να κάνω την διαφορά.

ΝΙΚΟΣ

PS4 και εγω αλλα οχι day1..σε κανενα χρονο μετα την κυκλοφορια του ωστε να δω τι θα παιχτει με το PS plus συγκριτικα με του PS3, το οποιο ειναι αψογο….ειχα xbox360 αλλα αυτη την φορα δεν θα δοκιμασω καθολου την κονσολα της MS…καθως ξεφυγε πολυ απο τα δικα μου δεδομενα-ιδανικα. εγινε pure US.

nikos

PS4 χαλαρα!!! θελει και ερωτημα!

AlexGamer21

ΠΡΟΣΟΧΗ!!….Η σονυ αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο στους developers για το αν θα μπορεις να πουλησεις το παιχνιδι σου η να το δανησεις σε φιλο…μονο τα παιχνιδια της σονυ ειναι σιγουρο οτι μπορεις να τα δανησεις πουλησεις κτλ…

thanasis

1)το xbox one εχει καλυτερα νεα games οπος το Titanfall και το forza 5 που το forza περναει το GT6 ομος η microsoft εχει κανει παρα μα παρα πολες μ@λ@κιες σχετικα με το always online και το να μην μπορεις να νικιασεις ας το πουμε ετσι η να αγορασεις ενα used απο την αλη ομος η sony με το PS4 τα εχει κανει ολα τελια και απιστευτα το μονο κακο για το PS4 ειναι οτι δεν εχει πολους ωρεους και καινουργιους τιτλους-games ΟΠΟΣΔΙΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ PS4 γιατι και που τα λεμε τωρα αυτο που εχουν βαλει με το xbox one να βλεπει αμα εισαι online καθε 24 ωρες ειναι απο αρκετα προς παρα μα παρα πολυ μεγαλη βλακια ας πουμε θελο να το παρω στο εξοχικο μου εκει δεν εχει network μ@λ@κιες κουραφεξαλα κανει η microsoft και σε ενα χρονο το πολυ την προβλεπο για αποσυρση !

Tony Cool

Καμμια απο τις δυο (pc και nintendo ftw!!!) αλλα ευχομαι ολοψυχα σε αυτη τη γενια η sony να διαλυσει την ms για τα απαραδεκτα καραγκιοζιλικια του one.Αν οι καταναλωτες στειλουν με αυτον τον τροπο το μηνυμα στην ms βλεπω να αλλαζουν σχετικα συντομα την πολιτικη τους.

zaelizomai1930

Xbox 1 enwite…

Peter

Για όποιον έχει πρόβλημα χώρου ας ρίξει μια ματιά σ’ αυτό….χωράνε όλες οι κονσόλες…

Alexboom

1) Άλλο GDDR άλλο DDR…
2) το ΚΙΝΕΚΤ θα είναι built in me ανάλυση 1080p, το EYE θα έχει 2 των 800p και θα λειτουργεί με μοχλό…ακόμα…….γιαυτό τα 500€
3) Κονσόλα και Windows 8 πάνε μαζί πλέον και μιλάω για το Xbox live kai ta achievements. Ta Awards δεν έχουν ουτε στο 1/5 την ”δύναμη” των achievements.
4) Περί DRM, region, used games κ.λπ…για λόγους ασφάλειας είναι φυσικό να μην επιτρέπεται η συχνότατη αλλαγή στα στοιχεία των κονσόλα/προφίλ/παιχνίδι…Η Sony μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά κανείς δεν είπε οτι επιτρέπονται τα μεταχειρισμένα απο τις ίδιες τις εταιρείες….δεν υπάρχει πουθενά αυτό και μην τα γράφετε αυτά.
5) Προς το παρόν με έναν νέο Η/Υ μπορείτε να έχετε ένα HTPC δυνατότερο κι απο τις 2 κονσόλες.
6) Αν είστε απλά οπαδοί των παιχνιδιών και μόνο, όπως πολλοί, μην ψάχνετε και πολύ…δεν θα σας χρειαστούν τα specs…είναι ολόιδια…(κάτι σαν τα fanboys που δεν θα μπουν ποτέ στα settings tou iPhone).

Τασος

Απλα γελαω με καποια σχολια 🙂 ο νοων νοειτω 😉

Lefteris

Εμενα με στεναχωρει που δεν υποστηριζει τα παιχνιδια της προηγουμενης γενιας, δε λεω να υποστηριζει τα παιχνιδια ολων των προηγουμενων, προηγουμενη εννοω αυτες που κυκλοφορουν τωρα, δηλαδη τα 60αρια και τα 80αρια που εδινες για παιχνιδια πανε περιπατο… ενα ακομα συν το εχει εκει το pc, τεσπα εγω αν δεν κυκλοφορησει η σλιμ εκδοση τους ακα ενα χρονο μετα δηλαδη την κυκλοφορια τους δεν αγοραζω κονσολα τοτε θα εχω σχηματισει κιολας μια πιο αντικειμενικη αποψη!

Lefteris

σορρυ που δεν υποστηριζουν ηθελα να πω γιατι καμια δε το κανει!

Wolf

Ps4 χωρίς δεύτερη σκέψη..!

Γιώργος Κου.

Αν και είμαι PC gamer πιστεύω πως για την Ελλάδα καλύτερα το PS4. Αν βέβαια είχαμε μερικές λειτουργίες του One στην Ελλάδα θα προτιμούσα το One.

Σωτηρης

βασικα θελω ps4 με χειριστήρια xbox1 και ειμαι κομπλε!!!

Αντωνης

Και τα 2 ειναι κορυφαια μηχανηματα. Απλα οποιος θελει το κατι παραπανω στη οικιακη ψυχαγωγια θα προτιμισει το x box και θα πληρωσει και 100 ευρουλακια παραπανω….

Αντώνης

Και τα δυο ειναι για κλαματα!!! Γιατι? Απο ολα τα “καλούδια” που μας φέρνει το xbox one πόσα θα δουλεύουν και στην ελλαδα?? Θα δωσω δηλαδή 500 € για να παιζω μονο παιχνιδια?? Αμα εκανε και καφε ίσως το έπαιρνα! ! Το ps4 σαφώς ειναι ποιο καλύτερο σχεδιαστικά αλλα θυμίζει πολύ wii!! Και τέλος ποιος θα δίνει 70-80 € για παιχνίδια?? Εγω παντως όχι πλεων!!!

Noname

Δεν ειμαι φανατικος των Games εκτος απο ελάχιστα παιχνίδια, αλλα αμα το Χbox One εχει πληρες λειτουργικό Windows 8 και περισσότερα χαρακτηριστικά τοτε θα το προτιμήσω.

Να πω οτι ειμαι φανατικός γιαπωνεζάκιας στα αυτοκίνητα και στις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές αλλα εδω αποτελεί εξαίρεση 😀

Σπύρος

αχαχαχ μόνο και μόνο γι΄αυτό <3
https://www.youtube.com/watch?v=kWSIFh8ICaA

Βαγγελης

Λοιπόν όσοι λέτε ότι είναι καλύτερο το χουαν ή απλά τρολλάρει ή απλά δεν είναι ενημερωμένος.. 1)Εγώ ρε φίλε θέλω να πάω να λιώσω το καλοκαίρι στο χωριό μου με την κονσόλα.. Γιατί πρέπει να έχω στην κωλοπετινίτσα Internet για να παίξω Single(SINGLE) player…Και γιατί να έχω τον κάθε χαρτογιακά να μου λέει οτί για όσους δεν έχουν Internet υπάρχει το 360. 2)Ποιος είπε στην M$ οτί θέλω να έχω μια κάμερα 24/7 ενεργή να κοιτάει μέσα στο σπίτι μου?(μην ακούω για pause γιατί ακόμα και εκεί περίμενει εντολή οπότε κατά πόσο είναι “κλειστή” είναι άλλο θέμα.(Ας εξαιρέσουμε το γεγονός ότι συνδέεται στο Internet μια φορά κάθε μέρα. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ) 3)Παίρνω εγώ ενα PRO…Και κανονίζουμε με φιλαράκια να μαζευτούμε σε σπίτι φίλου να παίξουμε.. Γιατί πρέπει ρε φίλε να τον έχω φίλο 30 μέρες για να μπορώ να παίξω? 4)Γιατί ρε φίλε να μην μπορώ να νοικιάσω ένα παιχνίδι να το δοκιμάσω και να πάω να δώσω 60-70 ευρώ και στο τέλος να αποδειχτεί πατάτα είτε από ποιότητα είτε επειδή το gameplay του είναι 5 ώρες.. 5)Γιατί να μην μπορώ να πάρω μια κονσόλα εδώ και παιχνίδια και αν αποφασίσω να πάω στο εξωτερικό να είναι ΑΧΡΗΣΤΗ η κονσόλα επειδή η… Συνέχεια »

Νικος

+1 για τον φιλο τον βαγγελη,καλα τα λεει.

Αντώνης

Έχει δίκιο ο Βαγγέλης.

Ioannis

Εγω θα παρω ΚΑΙ ΤΑ 2 για να μη χανω καμμια αποκλειστικότητα
!

Ioannis

παντως παιδάκια, πέρα από τις προτιμήσεις σας, θα το δείτε οτι η MICROSOFT θα επικρατησει! Με 30+ χρόνια πειρα στον χώρο των Η/Υ και των game developerς, θα υπερισχύσει!

PS4 φυσικα! Το προπαραγγειλα ηδη απο το πλαισιο !
Ανυπομονω!!

Αναστασης Μπουγιας

ΤΟ χαρτι που επιβαιβαιωνει την προπαραγγελεια λεει οτι to ps4 βγαινει ευρωπη Νοεμβρη, μεσα στις χωρες και η Ελλαδα

Δημήτρης

Εγώ παιδιά ps4 δαγκωτό σκεφτείτε και το αμερικανικό σκάνδαλο παρακολούθησης κ πείτε μου γιατί μια αμερικανική συσκευή έχει ανοιχτή κάμερα 24 ώρες το 24 αωρο ps4 και bf4 δαγκωτό

nikos

σιγα μορε για το always online,ετσι και αλιος πιος δεν εχει internet??

Κωστας

Δεν σταματατε να λενε βλακειες?
Και οι δυο κονσολες ειναι παρα πολυ δυνατες…τωρα που συγκρινετε το ps4 με το XO ειναι γελοιο…
Συγκρινετε τις κονσολες συμφωνα με τη γνωμη του καθενος?
Αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να πειτε πως το ΧΟ ειναι οτι καλυτερο υπαρχει γιατι αυτο εκλεψε τη παρασταση στο E3 και ολοι ειπαν πως ειναι καλυτερο…οποτε?
Οταν παρετε και τις 2 κονσολες στα χερια σας τοτε πειτε τη γνωμη σας.
Γιατι αλλιως αν το παρετε απο τεχνικα χαρακτηριστικα το ΧΟ ειναι πιο δυνατο.
Το PS4 εχει μεγαλυτερη αναλυση εικονας αλλα το XO εχει καλυτερα γραφικα…

Δημητρη αυτο ειναι οτι πιο χαζο εχω ακουσει ειλικρινα…δηλαδη δεν παιρνεις ΧΟ γιατι φοβασαι μην σε παρακολουθουν απο το Kinect?
Βγαλε το απο τη πριζα…τοσο απλο…απο τοσα που μας παρακολουθουν ολη μερα κολλησες οτι και καλα θα σε παρακολουθουν να παιζεις και να χοροπηδας μπροστα στη καμερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.