PlayStation 5: Δε θα υποστηρίζει ανάλυση 1440p επιβεβαιώνει η Sony

PlayStation 5, PlayStation 5: Δε θα υποστηρίζει ανάλυση 1440p επιβεβαιώνει η Sony

Σε αντίθεση με τα Xbox Series X και Series S, η Sony επιβεβαίωσε πως το PlayStation 5 δε θα υποστηρίζει native ανάλυση στα 1440p. Αυτό είναι κάτι που ενδέχεται να επηρεάσει αρκετούς καταναλωτές που χρησιμοποιούν PC gaming monitors, καθώς εκεί είναι που υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση για την εν λόγω ανάλυση.

Αν διαλέξετε να συνδέσετε το PlayStation 5 σας σε ένα τέτοιο monitor φυσικά θα λειτουργήσει κανονικά, όμως η ανάλυση είτε θα είναι upscaled από 1080p είτε θα είναι downscaled από 4K. Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τέτοια κίνηση από τη Sony, καθώς ούτε το PlayStation 4 Pro υποστηρίζει 1440p, κάτι αρκετά περίεργο, αφού πολλά από τα παιχνίδια της κονσόλας έτρεχαν σε αυτή την ανάλυση.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως ο περιορισμός δεν είναι επειδή το PlayStation 5 είναι πιο αδύναμο μηχάνημα ή δε μπορεί να τρέξει σε αυτή σε 1440p, αλλά ένα περίεργο κόλλημα από πλευράς Sony. Η κονσόλα θα μπορεί να προσφέρει έξοδο βίντεο έως και 8K ανάλυση ή 4K στα 120fps μέσω του καλωδίου HDMI 2.1, πάντα σε συμβατή τηλεόραση.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

μηπως λεω μηπως για να αγοραστουν τηλεορασεις (της)4Κ?

NatPap

…και 8Κ τηλεορασεις να αγοραστουν μην ξεχνας χε χε
παιχνιδια σε 4Κ ή 8Κ υπαρχουν?

KnightRider

Ότι να ναι αυτή η εταιρία…

Βγάζει πρώτα το PS4 Pro και μας παρουσιάζουν την υποστήριξη 4Κ και στη πορεία είναι upscaled και τώρα με το PS5 να μην υποστηρίζει 1440p + πολλά παιχνίδια είναι στα 4K60fps αντί να είναι standard στα 120fps εφόσον βγάλανε “δυνατή κονσόλα” με Οutput στα 120Hz.

George

Δεν διάβασες το άρθρο.. Θα υποστηρίζει native και dynamic 4K απλά δεν θα υποστηρίζει την πιο κάτω ανάλυση την 2Κ/1440p που επηρεάζει όσους έχουν monitors με τέτοια ανάλυση.. Τηλεόραση δεν έχω ακούσει ποτέ να έχουν 2Κ..

George

Όσο για το 120fps θα είναι σε χαμηλότερες αναλύσεις όπως και στο series x.. Δεν μπορείς να περιμένεις από κονσόλες 500 ευρώ να παίζουν 4Κ 120fps

Last edited 3 years πριν by George
Nickolas

Εξαρτάται το παιχνίδι, προφανώς το assassin’s creed Valhalla δεν περιμένει κανείς να υποστηρίζει 4Κ 120fps, αλλά το Ori and the will of the wisps έχει ήδη ανακοινωθεί.

Γιώργος

Παιδιά εγώ με μόνιτορ 1440p 155hz δεν θα μπορώ να πιάσω 120hz στα 1080p δηλαδή?

George

Θα μπορείς να πιάσεις 1080p 120hz

Kinezos

Το πρόβλημα που είναι να κάνει downscale από 4k σε 2k?
Στο PC πολλά παιχνίδια (και η nvidia στο experience) το προτείνουν εφόσον το αντέχει η κάρτα σου ως καλύτερη λύση να τρέχεις σε 4k με downscale σε 2k παρά απευθείας σε 2k. Δε γνωρίζω το λόγο, ούτε έχω δει κάποια διαφορά στην ποιότητα είναι η αλήθεια… αλλά για να το προτείνουν κάτι θα ξέρουν παραπάνω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.