PlayStation 5: Δεν θα χρησιμοποιεί chip της AMD για το ray tracing

PlayStation 5, PlayStation 5: Δεν θα χρησιμοποιεί chip της AMD για το ray tracing

Αν και έχουμε ακόμη πολύ καιρό μέχρι την κυκλοφορία τους, τα Χριστούγεννα του 2020, οι φήμες και οι αναφορές για τα PlayStation 5 και Xbox Series X καλά κρατούν. Όλα όσα μαθαίνουμε αποκαλύπτουν και μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή των κονσολών.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία της AMD με το Xbox Series X. Ωστόσο, με βάση πρόσφατο leak το PlayStation 5 δεν θα χρησιμοποιεί για το ray tracing κάποιο chip της AMD, όπως η επερχόμενη κονσόλα της Microsoft.

Τα chip των δύο κονσολών

Ένας leaker και tipster, ο Komachi Ensaka, αποκάλυψε μία σειρά από κωδικές ονομασίες chip, τις Sparkman, Arden, Oberon και Ariel. Τα δύο πρώτα chip λέγεται ότι αφορούν το Xbox X Series, ενώ οι Oberon και Ariel έχουν σχέση με το PlayStation 5.

Τα Sparkman και Arden, που φημολογείται ότι θα διαθέτει το Xbox Series X, έχουν δυνατότητες ray tracing και shadow processing. Από την άλλη, τα chip που λέγεται ότι θα εξοπλίσουν το PlayStation 5 δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτές τις διαδικασίες.

Οπότε, αν οι αναφορές ισχύουν, τότε η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony δεν θα χρησιμοποιεί ούτε chip της AMD, ούτε καν τις τεχνολογίες ray tracing και shadow processing της εταιρείας.

Αν και δεν γνωρίζουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά των κονσολών, οι αναφορές θέλουν να αποδίδουν παρόμοια ισχύ. Επιπλέον, το PlayStation 5 λέγεται ότι θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Όπως και να έχει, μέχρι τη στιγμή της κυκλοφορίας τους δεν θα γνωρίζουμε με σιγουριά τι προσφέρουν οι δύο κονσόλες, η κάθε μία ξεχωριστά.

Πηγή 1 Πηγή 2

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.