PlayStation 5: Έρχεται 19 Νοεμβρίου με τιμή 499 ευρώ και 399 ευρώ

, PlayStation 5: Έρχεται 19 Νοεμβρίου με τιμή 499 ευρώ και 399 ευρώ

Μετά από μήνες εικασιών, αλλά και αφού η Microsoft έκανε το πρώτο βήμα, ανακοινώνοντας την τιμή του Xbox Series X και την τιμή του Xbox Series S, η Sony αποφάσισε να δώσει τέλος στην αναμονή και να μας ανακοινώσει τις τιμές των νέων PlayStation 5, στα πλαίσια του PlayStation 5 Showcase που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.

Ενδιαφέρει επίσης: PlayStation 5: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες στην Ελλάδα

Το PlayStation 5 και το PlayStation 5 Digital Edition θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις Νοεμβρίου. Η πλήρης έκδοση του PlayStation 5 θα κοστίζει 499.99 ευρώ, ενώ η τιμή της έκδοσης χωρίς δίσκο Blu-Ray (Digital Edition) ανέρχεται στα 399.99 ευρώ.

Οι next-gen προτάσεις της Sony έρχονται με επεξεργαστή 8 πυρήνων της AMD, οι οποίοι βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 2 των 7nm. Η GPU των νέων κονσολών είναι αρχιτεκτονικής RDNA 2, με 36 CU, για απόδοση έως και 10.28 TFLOPS.

Ο παράγοντας που διαχωρίζει το PlayStation 5 από το Xbox Series X είναι ο νέος SSD των 825GB, τον οποίο σχεδίασε η Sony ειδικά για τη νέα γενιά, χρησιμοποιώντας PCIe 4.0 που προσφέρει έως και 100 φορές ταχύτερες επιδόσεις από αυτές του δίσκου του PlayStation 4. Αυτό αυτόματα σημαίνει ταχύτερα loadings και boots των παιχνιδιών. Για να είναι ακόμα ταχύτερη η εμπειρία, αλλά και να γίνει δυνατή η εναλλαγή μεταξύ των παιχνιδιών εύκολα και γρήγορα, το PlayStation 5 εξοπλίζεται με 16GB GDDR6 RAM.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Τρομερή παρουσίαση, τρομερά vibes
Στο τέλος σοκαρίστηκαν όλοι οι gamers και με ένα ‘Ω’ η Sony κέρδισε την γενιά

nick0

Μπαα φίλε μου. Με 80 ευρώ που είπε οτι θα κοστίζουν τα αποκλειστικά της δεν πάει πουθενα. GamePass και πάλι GamePass.

George

To game pass εμένα δεν μου αρέσει
Εγώ θέλω να έχω για πάντα το παιχνίδι και να μου ανήκει
Οπότε και 80 που θα κάνουν μετά από λίγο καιρό θα το βρίσκεις σε λογικές τιμές στο skroutz
Στο game pass μόνο αν θες τα αποκλειστικά αξίζει γιατί τα thirty party μπαίνουν μετά από πολύ καιρο και στα παίρνει κιόλας πίσω.. Για εμένα αυτό δεν αξίζει

SUPS 👨‍⚖️

Ναι για αυτο εξαντληθηκαν ηδη σε ολα τα πολυκαταστηματα ΗΠΑ, UK…Εξαντληθηκε στα WALMART…οσοι ξερουν την εταιρεια καταλαβαινουν…

Μακης

+10000000000000000000…………..Ακριβως αυτο!!!!!!!Η σονυ εφερε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΑΓΚΝΑΡΟΚ στις αλλες εταιριες..Τρομερες τιμες..απιστευτα value for money!!Με δισκο για να τα πουλας αν γουσταρεις..Και επισης το collection που ειναι day 1 διαθεσιμο ειναι ουσιαστικα το φιλετο του game pass,καθως μη γελιομαστε,απο τα 200 παιχνιδια που θα εχει το pass ta 5-10 θα αξιζουν και αν,με 15 ευρω το μηνα!!Στο ps5 παιρνωντας πλας ουσιαστικα με ενα 50αρι το ετος ουτε 4 ευρω το μηνα παιρνεις ποιοτητα χωρις περιττες ποσοτητες..Μπραβο στη σονυ!!!!Τους εδειξε πως παιρνουν τις γενιες!!Και για αυτους που λενε οτι θα βγουν τα παιχνιδια σε pc κλπ ναι,καποια στιγμη θα βγουν αλλα ουτε 3d audio θα εχουν ουτε τον ειδικο σκληρο της σονυ που κανει παπαδες,οχι μονο αστραπιαια φορτωματα(απιστευτα σημαντικα στο demon souls που πεθαινεις πολυ κλπ)!!

Last edited 3 years πριν by Μακης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.