PlayStation 5: Έρχεται Pro έκδοση με 2 κάρτες γραφικών;

PlayStation 5, PlayStation 5: Έρχεται Pro έκδοση με 2 κάρτες γραφικών;

Μπορεί το PlayStation 5 να κυκλοφόρησε μόλις, όμως μία πατέντα της Sony ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τις συζητήσεις για Pro έκδοση με 2 κάρτες γραφικών. Η πατέντα της εταιρείας, η οποία κοινοποιήθηκε φέτος αλλά είχε κατατεθεί στις 30 Ιανουαρίου του 2019.

Η εν λόγω πατέντα λοιπόν αναφέρει μία νέα “scalable game console” η οποία έρχεται με δύο κάρτες γραφικών, με το σύστημα να προορίζεται για “οικιακή ψυχαγωγία και cloud gaming”. Η δεύτερη GPU είναι συνδεδεμένη μαζί με την πρώτη και επικοινωνούν μεταξύ τους, προσφέροντας την απαραίτητη επιπλέον δύναμη όταν και όπου χρειαστεί.

Σύμφωνα με την πατέντα, τα πολλαπλά SoC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν μία high-end έκδοση της κονσόλας με μεγαλύτερη επεξεργαστική δύναμη και μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, το high-end σύστημα μπορεί να παρέχει περισσότερη RAM και άλλες δυνατότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μία cloud optimized έκδοση, χρησιμοποιώντας το ίδιο chip αλλά με περισσότερη δύναμη.

Ένα PlayStation 5 Pro σίγουρα είναι κάτι που περιμένουμε όλοι, όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, αν υπάρχουν δύο κάρτες γραφικών σίγουρα το Pro μοντέλο θα ξεπεράσει τις επιδόσεις του Xbox Series X και θα είναι η δυνατότερη κονσόλα στον κόσμο. Όμως, το κατά πόσο θα δούμε κάτι τέτοιο από την πατέντα στην πράξη ή αν έχει ήδη την απάντηση η Microsoft, θα το δούμε στο μέλλον.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.