PlayStation 5: Η Sony δεν μπορεί να κρατήσει χαμηλά την τιμή

PlayStation 5, PlayStation 5: Η Sony δεν μπορεί να κρατήσει χαμηλά την τιμή

Η Bloomberg αναφέρει ότι η Sony θα περιμένει την ανακοίνωση της τιμής του Xbox Series X, ώστε να αποφασίσει την τιμή πώλησης του PlayStation 5. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κόστος παραγωγής την επόμενης γενιάς κονσόλα, το οποίο αναπόφευκτα θα ανεβάσει την τιμή με την οποία θα διατεθεί στην αγορά.

Σε αντίθεση με τη Microsoft, η οποία έχει αποκαλύψει αρκετά για το Xbox Series X, η Sony δεν έχει ανακοινώσει σχεδόν τίποτα για το PlayStation 5, μόνο στη CES αποκάλυψε το λογότυπο της κονσόλας. Με δεδομένο ότι το PS4 αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, αναμένουμε η εταιρεία να παρουσιάσει τη νέας γενιάς κονσόλα μέσα στον Φεβρουάριο του 2020.

Το κόστος του PS5

Η Sony αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του κόστους παραγωγής του PlayStation 5. Σύμφωνα με τη Bloomberg, το κόστος κατασκευής του νέου PlayStation είναι σήμερα περίπου 450 δολάρια Αμερικής ανά μονάδα.

Αντίστοιχα, το αρχικό κόστος κατασκευής του PlayStation 4 υπολογίζεται στα 381 δολάρια Αμερικής ανά μονάδα. Αυτό έδωσε περιθώριο στη Sony να έχει κέρδος από την κονσόλα διατηρώντας μειωμένη την τιμή πώλησης της.

Αν λάβουμε υπόψη ότι η τιμή πώληση του PS4 ήταν στα 400 δολάρια Αμερικής, τότε η Sony θα πρέπει να πουλήσει το PlayStation 5 τουλάχιστον 470 δολάρια Αμερικής, για να έχει αντίστοιχο κέρδος.

Τι ανεβάζει το κόστος παραγωγής

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κύριος λόγος αύξησης του κόστους παραγωγής του PlayStation 5 είναι η προμήθεια των DRAM και NAND, που Θα χρησιμοποιηθούν για τη μνήμη RAM και τον SSD της κονσόλας. Η παραγωγή τους έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με αποτέλεσμα να ανέβει το κόστος τους.

Επιπλέον, η Sony έχει οριστικοποιήσει τη λίστα με τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας. Στη λίστα υπάρχει και ένα νέο σύστημα ψύξης το οποίο είναι ιδιαίτερα ακριβό.

Οι νέας γενιάς κονσόλες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και γι’ αυτό θα χρειαστούν ισχυρά και αποδοτικά συστήματα ψύξης. Σε αντίθεση με παλαιότερες κονσόλες των οποίων το σύστημα ψύξης κόστιζε περίπου ένα δολάριο Αμερικής, η ψύξη του PlayStation 5 κοστίζει στη Sony αρκετά δολάρια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Αν βγει 450-500 μια χαρα ειναι..Αφου μεσα θα εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα,ποσο πιο κατω να το βαλει..?

I am

Όλα αυτά για να δικαιολογήσουν τη τιμή στα 500? Καλά αυτό με την ssd ίσως είναι η πιο χαζή επιλογή. Πολύ πιο απλό θα ήταν να έβαζαν το λειτουργικό σε μια optane και να σου δώσουν 2tera hdd να κάνεις τη δουλειά σου σαν άνθρωπος και σιγά τα 10 sec loading screen κάθε 10 λεπτά. 1 tera για παιχνίδια των 200 GB είναι μάλλον λίγα και θα τον κάψεις τον ssd γιατί θα χρειαστεί να διαγραφείς παιχνίδια συνέχεια για να βάζεις καινούργια

George

Ισχύει και εγώ το φοβάμαι με τον SSD, χαλάνε γενικά πιο γρήγορα
Δεν ξέρω αν κάνανε σωστή επιλογή Microsoft και Sony

I am

Οι ssd χαλάνε μέσω κύκλου διαγραφων. Μια διαγραφη να κάνεις που θα είναι 200 GB κοντεύει να βγει ο δίσκος άχρηστος

Nickolas

Δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να χαλάσει ένας ssd, προσωπικά έχω τον Samsung 840 256GB εδώ και πέντε χρόνια και κάθε χρόνο στο σύνολο αντιγράφω και διαγράφω εκατοντάδες GB και δεν έχει πάθει τίποτα.
Εντάξει πόσα παιχνίδια των 200GB θα γράφει και θα διαγραφεί κάποιος κάθε μήνα, αλλά και hard core gamer να είναι 5 χρόνια θα αντέξει σίγουρα.
Το θέμα είναι να μπορεί να γίνεται εύκολα αλλαγή όπως στις προηγούμενες κονσόλες και αν υπάρχει και η δυνατότητα να αποθηκεύεις παιχνίδια σε εξωτερικό σκληρό τότε δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

I am

Αρκεί να το τσεκάρουμε τα χαρακτηριστικά. Εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.

Christian

Το χειριστήριο τι κόστος θα έχει για αντικατάσταση; Βλέπω θα βάλουν και οθόνη πάνω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Games Call of Duty PlayStation 5 Warner

Hogwarts Legacy: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι στις ΗΠΑ για το 2023

To Ηogwarts Legacy ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2023 σπάζοντας ένα σερί 15ετίας.