PlayStation 5: Η Sony εξέτασε το ενδεχόμενο “Series S”, αλλά το απέρριψε

, PlayStation 5: Η Sony εξέτασε το ενδεχόμενο “Series S”, αλλά το απέρριψε

Με τις next-gen προτάσεις των Sony και Microsoft είναι πλέον γνωστό πως οι δύο εταιρείες έχουν διαλέξει διαφορετικούς δρόμους για το πως θα προσεγγίσουν τη νέα γενιά. Η Sony μένει σε μία κονσόλα στην κυριολεξία, το PlayStation 5, το οποίο θα προσφέρει και ως Digital Edition με μικρότερο κόστος. Από την άλλη, η Microsoft έχει την πιο δυνατή κονσόλα της γενιάς, το Xbox Series X, αλλά και μία πολύ πιο αδύναμη, το Xbox Series S, ώστε να μπορούν να μπουν στη νέα γενιά περισσότεροι.

Αυτός είναι ένας δρόμος που και η Sony σκέφτηκε να πάρει, παρουσιάζοντας μία πιο αδύναμη πρόταση με χαμηλότερο κόστος. Τουλάχιστον αυτό αποκάλυψε ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, σε συνέντευξη του στην ιαπωνική ιστοσελίδα AV Watch. Όμως, μετά από μελέτες της εταιρείας, αυτή η λύση δε θα είχε μεγάλη επιτυχία, κάτι που γνωρίζουν από το παρελθόν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Jim Ryan στο AW Watch:

Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι σέβομαι όλες τις απόψεις και τις φιλοσοφίες των ανταγωνιστών. Προφανώς η τιμή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Σεβόμαστε τις στρατηγικές των ανταγωνιστικών εταιρειών. Όμως, είμαστε σίγουροι και πιστεύουμε στη δική μας στρατηγική και την επιτυχία της.

Ένα πράγμα που μπορεί να πει κανείς αν δει την ιστορία της gaming βιομηχανίας είναι ότι η δημιουργία μίας οικονομικής, με μειωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά κονσόλας δεν είχε καλά αποτελέσματα στο παρελθόν. Είχαμε σκεφτεί αυτή την επιλογή και είδαμε τα προβλήματα της σε άλλους που το προσπάθησαν.

Σύμφωνα με την έρευνα μας, είναι ξεκάθαρο ότι όσοι αγοράζουν κονσόλα θέλουν να τη χρησιμοποιούν τέσσερα, πέντε, έξι ή ακόμα και εφτά χρόνια. Θέλουν να πιστεύουν ότι αγόρασαν κάτι που θα αντέξει στο μέλλον και δε θα παλιώσει σε δύο με τρία χρόνια. Θέλουν να πιστεύουν ότι θα αγοράσουν στο τέλος μία νέα 4Κ TV που η κονσόλα τους θα μπορεί να την υποστηρίξει.

Βέβαια, η Microsoft είναι ξεκάθαρη για τη χρήση του Series S. Η εταιρεία έχει τονίσει ότι πρόκειται για μία next-gen κονσόλα μεν, δηλαδή θα παίζει όλα τα παιχνίδια της νέας γενιάς, όμως είναι η ιδανική λύση για όσους δε θέλουν 4K 60fps, αλλά μέχρι 1440p, δηλαδή για όσους δεν έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν την τηλεόραση τους ή δεν ψάχνουν τα κορυφαία γραφικά που μπορούν να δουν, αλλά να έχουν απλά πρόσβαση στα next-gen παιχνίδια. Βέβαια, το μέλλον θα δείξει ποια από τις δύο προσεγγίσεις όντως θα “δουλέψει”.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Κακα τα ψεμματα τα 4 τεραφλοπς του xbox series s ειναι αστεια..Σε 2-3 χρονια ουτε 60αρι full hd δεν θα κανει σε παιχνιδια τυπου cyberpunk,grand thef auto κλπ!!!Αν εχεις ταβανι 300 ευρω πραγματικα για 100 ευρω παραπανω παιρνεις πολυυυυυυυυ πιο δυνατη κονσολα με ολες τις αποκλειστικαρες της σονυ + την συλλογη 15 παιχνιδαρες απο την πρωτη μερα απλα με το ps plus που ειναι παμφθηνο 50 το ετος ενω του χβοχ 180 το ετος!!Αρα 300+180=480 το ετος για xbox και 400+50=450 για την πληρη εμπειρια του ps5 me 10 teraflops,3d audio και δε συμμαζευεται…

SUPS 👨‍⚖️

Οι lite εκδόσεις κονσόλας είναι λίγο αστεία υπόθεση πιστεύω. Όπως γράφει ο από πάνω μου lite εκδόσεις θα έχουν πολλά θέματα σε μια διετία τριετία. Η Microsoft έβγαλε τη μικρή έκδοση καθαρά και μόνο μήπως και κόψει από τις πωλήσεις του PlayStation αφού θα ήταν η πιο φθηνή λύση για νέα γενιά. Από κει κ πέρα είναι θέμα τι θέλει ο καθένας και τι παιχνίδια προσφέρει η κάθε εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.