PlayStation 5: Οι πρώτες πληροφορίες από επίσημα χείλη

PlayStation 5, PlayStation 5: Οι πρώτες πληροφορίες από επίσημα χείλη

Η Sony, από το πουθενά ανακοίνωσε μέσω του Mark Cerny, αρχιτέκτονα του Playstation 4 τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το επόμενο κεφάλαιο της εταιρίας στις οικιακές κονσόλες. Αρχικά ο εκπρόσωπος της Sony έκανε ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια ‘μικρή’ αναβάθμιση σε σχέση με την τωρινή γενιά, αλλά με μια ριζική αλλαγή που θα βελτιώσει την gaming εμπειρία μας και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος μάθαμε ότι χρέη CPU θα εκτελεί τρίτης γενιάς AMD Ryzen επεξεργαστής οκτώ πυρήνων της νέας Zen 2 αρχιτεκτονικής φτιαγμένος στα 7nm. Η GPU θα βασίζεται στην Radeon Navi γενιά γραφικών και θα αποτελεί μια custom υλοποίηση όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις κονσόλες. Το αξιοθαύμαστο της υπόθεσης είναι ότι θα υποστηρίζει την Ray-Tracing τεχνολογία γραφικών, ένα χαρακτηριστικό που μέχρι τώρα ήταν κάτι που βλέπαμε μόνο σε ταινίες με μεγάλο budget ή σε κάρτες γραφικών πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο Mark Cerny, έκανε γνωστό πως η Ray Tracing τεχνολογία δεν βελτιώνει μόνο τα γραφικά αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον τομέα του ήχου, πιο συγκεκριμένα στην πιο ακριβή 3D αναπαράσταση του κάτι που θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός νέου 3D audio chip από την AMD το οποίο θα προσφέρει virtual surround ήχο ακόμα και αν ο χρήστης δεν διαθέτει τα κατάλληλα ηχεία. Αυτού του είδους η τεχνολογία θα αποτελέσει μεγάλη αναβάθμιση και στην εμπειρία του PlayStation VR.

Αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι η επόμενης γενιάς κονσόλα θα έρχεται εξοπλισμένη με SSD δίσκο για την αποθήκευση των παιχνιδιών και των διαφόρων εφαρμογών. Ενδιαφέρον έχει το παράδειγμα που έδωσε η Sony, για το loading screen του Spider-Man που επιτευχθεί σε μόλις 0.8 δευτερόλεπτα από τα 15 δευτερόλεπτα που πήρε στο κλασικό PS4.

Το φημολογούμενο PlayStation 5 θα υποστηρίζει μέχρι και 8K αναλύσεις καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα backwards compatibility με τα παιχνίδια του PlayStation 4, ενώ η κονσόλα θα δέχεται Blu-Ray δίσκους κανονικά.

Τέλος, στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Mark Cerny στο WIRED, δεν αναφέρθηκε η τιμή της κονσόλας. Όπως και δεν υπήρξε αναφορά στην ονομασία αλλά βάση λογικής θα ονομάζεται PlayStation 5.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Αν και είχα μείνει στο 2 (ψιλομεγαλωσα 😁) και στα 3 και 4 έχω παίξει μόνο πρό σε ιντ_καφε με φίλους (πρό λιώσιμο λέμε!!😋) το 5 θα το πάρω σίγουρα!!! Ελπίζω να είναι ότι πιο “τούμπανο” και να μην είναι μια απλή αναβάθμιση… Αναμονή!!!!

I am

Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Αν και όσο πάνε τα παιχνίδια όσο πάνε γίνονται αδιάφορα με πολλή πληροφορία και λίγη ουσία.

I am

1 tb ssd πάνω από 100 ευρώ
Η cpu στα 7nm θα πρέπει να έχει γύρω στα 250
Η gpu γύρω στα 300 αξία όταν βγει
+όλα τα άλλα
Λογικά θα ακριβινει σε εκθετικο ρυθμό.
Τώρα αν τα καταφέρει η Sony στα 450 και βγουν πραγματικά διασκεδαστικα παιχνίδια θα είμαι από αυτούς που θα το αγοράσουν.
Δυστυχώς πλέον είμαι απαισιόδοξος γιατί αξιόλογα παιχνίδια στον τομέα διασκέδασης το τονίζω αυτό έχω να δω από το ps2. Ο κύριος λόγος που δεν απέκτησα και τα επόμενα.

Τασοςς

Πιστεύω και στην νέα η Sony θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το Xbox

Constantinos

Από το Xbox X δεν είναι καλύτερη…

ΓΙΑΝΝΗΣ

κ εγω πιστευω οτι θα τιμολογηθει σε τιμη>550 αλλα εδω δινουν 1000 οι καταναλωτες γ κινητα δν θ δωσουν γ μια ολοκαινουργια κονσολα?

σκατοφαγας

τα 550 είναι πολλα για τον μεσο ελληνα φτωχο που βγαζει 550 με χιλια ζορια το μηνα, για τον μεσο εξωτερικου είναι ψίχουλα τα 550 . προφανως κ δεν την ενδιαφερει το κοινο στην ελλαδα γτ θα πωληθουν μετρημένα , αλλα στο εξωτερικο θα κανει θραυση . μην συγκρινεται της τιμες γτ τους αλλους δεν τους ενδιαφερει καθολου. τ να κανουμε με 550 κ 12 ωρα κ θα τα δωσεις για ένα πσ5 ? προφανως αν μενεις ακομα με τους γονεις σου κ δεν εχεις οικογενεια. δινουμε για κινητο 600 ΚΑΘΕ χρονο κ δεν θα δωσουμε για ένα πσ5 ? μια στο τοσο ? ασφαλεια για το αυτοκινητο 350 αερα. μην πω για βενζίνες 2000/χρονο

I am

Βασικά φίλε πλέον δεν τρώμε για να αγοράζουμε κινητό, δεν πάμε θέατρο γιατί “δεν έχουμε λεφτά” κοιτάμε να γλιτώσουμε το 10λεπτο στο φρεντεσπρεσο για να πάρουμε πιο ακριβό κινητό να μας λύσει τα προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.