Playstation 5 : Η Sony έχει πουλήσει 25 εκ. τεμάχια

Playstation 5, Playstation 5 : Η Sony έχει πουλήσει 25 εκ. τεμάχια

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που παρουσίασε η Sony, καθώς το Playstation 5 πέτυχε ακόμη ένα ορόσημο, αφού το σύνολο των πωλήσεων έφτασε στα 25 εκατομμύρια κονσόλες.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτό το τρίμηνο είναι πολύ χαμηλότεροι από τις εκτιμήσεις και τον στόχο πωλήσεων του 2022 των 18 εκατομμυρίων PS5. Τα έσοδα εξαμήνου είναι τώρα 5,7 εκατομμύρια, τα οποία είναι επίσης κοντά στο σημείο που ήταν το 2021 σε αυτό το σημείο.

Η Sony πούλησε 11,5 εκατομμύρια κονσόλες πέρυσι, επομένως όλα δείχνουν ότι οι πωλήσεις του 2022 θα είναι περίπου οι ίδιες. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από την περίοδο των διακοπών και από το αν η παραγωγή μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το PS5 από την άφιξή του λόγω της πανδημίας και άλλων ζητημάτων. Τον Μάιο, η Sony δήλωσε ότι θα είναι επιτέλους σε θέση να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τη ζήτηση του PS5 καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας διευκολύνονται.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις λογισμικού μειώθηκαν στα 62,5 εκατομμύρια μονάδες από 76,4 εκατομμύρια εκείνη την περίοδο πέρυσι. Οι ψηφιακές λήψεις αντιπροσώπευαν το 63 τοις εκατό αυτού, μια μικρή αύξηση από πέρυσι. Οι συνδρομητές του PlayStation Plus μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.