Playstation 5: Θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε κατάσταση idle σε σχέση με το PS4

Playstation 5 κατανάλωση, Playstation 5: Θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε κατάσταση idle σε σχέση με το PS4

Η Sony ετοιμάζει το επόμενο Playstation το οποίο θα αντικαταστήσει το Playstation 4 και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα εκτοξεύσουν την απόδοση της κονσόλας. Τώρα μία πηγή αποκαλύπτει ότι το Playstation 5 θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια όταν βρίσκεται σε standby σε σχέση με το Playstation 4.

Αυτή η λειτουργία όμως δεν θα είναι ενεργοποιημένη by-default και ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει αν θα την χρησιμοποιήσει ή όχι. Σύμφωνα με τον President και CEO της Sony Interactive Entertainment αν το feature αυτό ενεργοποιηθεί από ένα εκατομμύριο χρήστες θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ενέργεια ίση με αυτή 1.000 σπιτιών στην Αμερική.

Οι gaming κονσόλες των Sony και Microsoft δέχτηκαν αρνητικές κριτικές για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας όταν βρίσκονταν σε κατάσταση idle. Πιο συγκεκριμένα το νέο mode στο Playstation 5 θα καταναλώνει μόλις 0.5W σε σχέση με το PS4 το οποίο καταναλώνει 8.5W σε κατάσταση idle.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.