PlayStation 5: Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων;

, PlayStation 5: Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων;

Με το PlayStation 4 να έχει πουλήσει πάνω από 7.5 εκατομμύρια τεμάχια τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, αναμενόμενο είναι για τη Sony να προετοιμαστεί για αντίστοιχες πωλήσεις και για το PlayStation 5. Κάτι τέτοιο όμως, μάλλον δεν είναι δυνατόν να γίνει.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. Η Sony φαίνεται να ετοιμάζει 5 με 6 εκατομμύρια τεμάχια για διάθεση στις αγορές έως και τον Μάρτιο του 2021. Ο λόγος φαίνεται πως δεν είναι η πανδημία, αλλά το κόστος παραγωγής της κονσόλας.

Ήδη έχουν γίνει γνωστά κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του PlayStation 5. Στην καρδιά της κονσόλας θα υπάρχει ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής AMD Zen 2 και RDNA 2 κάρτα γραφικών που φτάνει έως τα 10.3 TFLOPS. Επίσης, ο χώρος αποθήκευσης δε θα είναι ο συμβατικού τύπου SSD που γνωρίζουμε, αλλά ένας custom για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς.

, PlayStation 5: Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων;

Αν και έχουμε δει στο παρελθόν τις κονσόλες να πωλούνται στο κόστος ή σε τιμή ακόμα χαμηλότερη τιμή από τις εταιρείες, με βάση τα χαρακτηριστικά, φαίνεται αδύνατο η κονσόλα να κυκλοφορήσει στην τιμή του προκατόχου της, δηλαδή στα 400 Ευρώ. Οι developers εκτιμούν πως η τιμή της θα κυμανθεί στα 500 με 550 Ευρώ.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Sony αναγκάστηκε να καθυστερήσει την έναρξη της παραγωγής, καθώς τα αρχικά σχέδια είχαν προβλήματα υπερθέρμανσης, Μένει να δούμε πότε και σε ποια τιμή θα κυκλοφορήσει, κάτι που θα μάθουμε προς το τέλος του έτους.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

The insiders also made no mention of the rumored delay allegedly caused by redesign to resolve thermal issues…Διορθωστε το αρθρο παρακαλω..Λεει ξεκαθαρα οτι ΔΕΝ αναφερθηκε καθυστερηση για λογους υπερθερμανσης..Καθως αυτο ειναι fake news,ανεπιβεβαιωτα!!

Constantine

Άσχετα από τις φήμες κλτ….Πιστεύεις πραγματικά ότι αν υπήρχε πρόβλημα υπερθέρμανσης, θα έβγαιναν να το πουν ?

νωντας

Αυτο που πιστευω ειναι οτι ΑΝ υπηρχε προβλημα δε θα το λεγανε και θα το διορθωνανε σιγουρα πριν βγει η κονσολα 100%..Κατι που βεβαια δεν το νομιζω γιατι πολυ απλα οταν εχεις σταθερο power limit ειναι πρακτικα αδυνατο να συμβει!!Εκτος και αν η κονσολα δεν εχει χωρο και καλη ψυξη,που απο οτι ξερουμε θα εχει και απο τα 2 !!Επισης γνωριζω οτι αν η μαικροσφοτ ειχε αντιστοιχο προβλημα με θερμοκρασιες(βλεπε χβοχ360 RROD)θα υπηρχε μεγαλυτερο προβλημα γιατι την μαικροσοφτ την παιρνει να κανει λαθη καθως ειναι οικονομικος κολοσος.(βγαζει μετα ενα σλιμ υστερα απο κανα χρονο και τελος).Εχει τις πλατες του CEO της μαικροσφτ για τυχον λαθη και στα παιχνιδια π.χ και αν δε πουλησει πολυ καλα,δεν τρεχει καστανο οπως εχει αποδειχθει..Εξαλλου ο φιλ εχει πει πολλες φορες οτι θελει να παιξουνε 6 δις τα παιχνιδια της μαικροσοφτ και οχι να φτιαξει παιχνιδια που να θελουν να παιξουν 6 δις..Αυτη ειναι η διαφορα της σονυ με την μαικροσοφτ..Η σονυ δινει αδιαμφησβιτητα τα περισσοτερα και ποιοτικοτερα παιχνιδια και η μαικροσοφτ θελει ολοι οι ανθρωποι παγκοσμιως καποια στιγμη να παιξουν οτι παιχνιδια και να εχει,,Αλλες λογικες τελειως..Θελουν cloud gaming παντου απο κινητο μεχρι τηλεοραση,για να βγαλουν μπολικο χρημα στριμαροντας επειδη εχουν τους σερβερς,αυτο βεβαια… Συνέχεια »

SUPS 👨‍⚖️

Συμφωνω οι Ιαπωνες για το καλο του gaming πρεπει να επιβιωσουν.

Μάκης

+10000000000000000000000000000000000000000!🤘👍

νωντας

Ναι,απλα αλλο το Bloomberg και αλλο αλλες καποιες τυχαιες πηγες για προβληματα υπερθερμανσης!!Οταν τα βαζουμε διπλα διπλα ο κοσμος μπορει να παρει λαθος μηνυματα..Το πρωτο μπορει να συμβει αρα σου λεει μπορει και το δευτερο..Εκει ειναι το θεμα..Η σονυ δεν θα βγαλει κονσολα που θα καιγεται προφανως ουτε εχει βγαλει ποτε..Φιλικα το λεω 🙂

Μάκης

Μαζί σου σε όλα φίλε νωντας ΑΛΛΆ; Σε αυτό που λες εδώ κάτι ξεχνάς. Και λες (Η σονυ δεν θα βγαλει κονσολα που θα καιγεται προφανως ουτε εχει βγαλει ποτε.) Ναι η SONY δεν θα βγάλει κονσόλα που θα καίγεται, προφανώς και εννοείτε. Και ναι τα προβλήματα που λένε για υπερθέρμανση του PS5 είναι με μια λέξη μπούρδες……………………………..αλλά εκεί που λες ”ούτε έχει βγάλει πότε” κάνεις λάθος γιατί τα PS3 60GB / PS3 40GB / PS3 80GB και κάποια PS3 Slim 120GB καίγονταν γιατί η SONY δεν επένδυσε ποτέ σε σοβαρό σύστημά ψύξεις και ο sell έκανε ψητό στα κάρβουνα το καημένο το PS3!! 1ον] DAY ONE αγορά PS3 60GB στα 660€ ψητό στα κάρβουνα! (και το πρόσεχα σαν τα μάτια μου) 2ον] 2009 αγορά PS3 80GB στα 440€ ψητό στα κάρβουνα και αυτό! (και εδώ το πρόσεχα σαν τα μάτια μου) 3ον] 2012 αγορά PS3 Slim 250GB στα 280€ δουλεύει απροβλημάτιστα μέχρι και σήμερα. Και μάλιστα έχω ξεχάσει πραγματικά πόσες ώρες έχει στην πλάτη του, και όχι μόνο από Games αλλά και από ταινίες!! Ακολουθώ τη SONY σταθερά από το 1994 με το πρώτο PS1, και ΠΟΤΕ δεν μου έχει χαλάσει κονσόλα (PS1 – PS2 – PS4 – PSP… Συνέχεια »

νωντας

Φιλε Μακης δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω απλα δεν θυμαμαι να ειχε αναγνωρισει επισημα η σονυ οτι τα ps3 60 giga 80 giga ειχαν προβληματα εν γενει οπως η μαικροσοφτ (RROD)Διορθωσε με αν κανω λαθος!Ειχα ps3 το 80ari το ξεσκονιζα εσωτερικα και το ειχα ανετο οχι κλεισμενο καπου στριμωχτα και δεν ειχα ποτε προβλημα προσωπικα..Σιγουρα καποιοι θα ειχαν οπως εσυ απλα εγω και οι φιλοι μου δεν ειχαν..Μια φορα μονο το καλοκαιρι το δωσα σε φιλο και του εκλεισε στο 2ωρο,τρομαξα πηγα αμεσως απο εκει και το ειδα στριμωγμενα στο ραφακι ασφυκτικα οσο δε φανταζεσαι..Ευτυχως ολα καλα μετα το σωσαμε τελευταια στιγμη..!!Καποια θα βγουν και ετσι ειδικα τα πρωτα μοντελα συνηθως εχουν παιδικες ασθενειες..

Μάκης

Καλησπέρα και πάλι φίλε! Προφανώς και αφού δεν είχες κανένα θέμα με το δικό σου μηχάνημα, δεν πρόσεξες ότι η SONY αναγνώρισε επίσημα το πρόβλημα που είχαν τα: PS3 60GB / PS3 40GB / PS3 80GB και PS3 Slim 120GB μεταξύ περιόδου 2006 έως 2009, που επιτέλους διορθώθηκε οριστικά το θέμα. Αλλά για να βοηθήσω να καταλάβεις την έκταση του προβλήματος, σου λέω ότι η SONY αρχικά κατάλαβε ότι έχει πολύ σοβαρό θέμα όταν yellow light of death του PS3 60GB άρχισε να εμφανίζετε (εκτός από τα PS3 40GB και PS3 80GB) ακόμα και στο επανασχεδιασμένο PS3 Slim 120GB αρχές του 2009 που ακόμα ο mark cerny δεν είχε αναλάβει να σχεδιάσει τις σταθερές βασικές κονσόλες! Τότε λοιπόν o CEO kenichiro yoshida προσέλαβε το mark cerny (που μέχρι τότε φίλε, μόνο το PSP είχε σχεδίαση) και του ζήτησε να βρει επειγόντως λύση στο θέμα του yellow light of death. Παράλληλα η SONY ανέλαβε στην Αμερική και Κίνα να βγάλει βαν στο δρόμο που θα επισκευάζουν ΔΩΡΕΑΝ όλα τα PS3 που είναι ακόμα εντός εγγυήσεις, προσπαθώντας έτσι να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου που δικαίως έκραζε! Η ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Mark Cerny (ο τύπος μιλάμε είναι Engineer από τα… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

Δεν νομίζω να βγουν χαμένοι από αυτό. Εξάλλου η τωρινή γενιά έχει παιχνιδαρες συν ότι τα πρώτα μοντέλα συνήθως βγάζουν θέματα. Νομίζω ότι θα κινηθεί στα πρότυπα της τωρινής γενιάς που όπως τονίζεται στο άρθρο πούλησε 7μιση μύρια κομμάτια τον πρώτο καιρό. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν το κάνει και η Μαικρο αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.