PlayStation 5: Θα υποστηρίζει πάνω από 4000 παιχνίδια του PS4 ξεκαθάρισε η Sony

, PlayStation 5: Θα υποστηρίζει πάνω από 4000 παιχνίδια του PS4 ξεκαθάρισε η Sony

Το νέο PlayStation 5 Θα υποστηρίζει περισσότερους από 4000 τίτλους παιχνιδιών του PS4 όπως διευκρίνησε πριν μερικές ώρες η Sony βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί, με δική της ευθύνη όμως!

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Τετάρτη 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε online event της Sony μέσα από το οποίο ο ο αρχιτέκτονας της κονσόλας Mark Cerny παρουσίασε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου PlayStation 5. Εκεί αναφέρθηκε στους TOP 100 τίτλους τους PlayStation 4, με βάση τον χρόνο που αφιερώνουν οι παίκτες σε αυτά, δηλώνοντας ότι οι περισσότεροις από αυτούς φαίνεται να τρέχουν χωρίς πρόβλημα στο PS5.

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια συζήτηση που τελικά λανθασμένα κατέληγε ότι το PlayStation 5 θα υποστηρίζει μόνο 100 games του PS4. Σήμερα, με σχετικό update η Sony έρχεται να μας καθησυχάσει δηλώνοντας με σχετικό update ότι “η συντριπτική πλειοψηφία των 4.000+ τίτλων του PS4 θα μπορεί να αναπαραχθεί στο PS5”.

“Στην παρουσίασή του, ο Mark Cerny παρουσίασε ένα screenshot με τους 100 πιο δημοφιλείς τίτλους για το PS4, δείχνοντας πόσο καλά πηγαίνουν οι προσπάθειές μας για συμβατότητα προς τα πίσω (backward compatibility)” και αυτό φαίνεται ότι έκανε όλους να θορυβηθούν ότι θα παίζει μόνο 100 games του PS4.

“Αξιολογούμε τα παιχνίδια ανά τίτλο για να εντοπίσουμε τα ζητήματα που χρειάζονται προσαρμογή από τους αρχικούς προγραμματιστές λογισμικού. Έχουμε ήδη δοκιμάσει εκατοντάδες τίτλους και ετοιμαζόμαστε να δοκιμάσουμε χιλιάδες περισσότερους” δήλωσε κλείνοντας το update η Sony.

Ανυπομονείτε για το νέο PS5;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Και αυτο να μην εκανε παλι θα πουλουσε καλυτερα απο xbox.Τωρα που εκανε και αυτο αντε γεια!!Τα παιχνιδια της σονυ,η μαικροσφτ δεν τα φτανει ποτε..Στην τελικη το pc τα εχει ολα του χβοχ οποτε δεν υπαρχει λογος αγορας..Τα επισημα ξενα σαιτ ign κλπ δειχνουν ηδη τη διαθεση του κοσμου απο ψηφοφοριες που οι περισσοτεροι θελουν ps4 para χβοχ. 43% θελουν ps5 26% χβοχ..Βαλε και το γεγονος οτι το χβοχ κοστιζει πιο πολυ να φτιαχτει αρα θα κανει κανα 550-600 που ειναι πολυ μεγαλη τιμη για κονσολα αντικειμενικα,το ps5 ταβανι 500 και εχεις απολυτη συνταγη για νικη της σονυ και σε αυτη τη γενια..Παλι..

JR

Κονσόλες αγοράζουν κυρίως παιδιά 10-15 ετών και σίγουρα τα περισσότερα θα αγοράσουν PS5 αφού δεν ξέρουν ούτε τι είναι το TFLOP ούτε από online υπηρεσίες. Άσε που το μικρότερο χειριστήριο της Sony ταιριάζει καλύτερα σε μικρά παιδικά χεράκια.
Μόνο μην κάνει σαν τρακτέρ από τον θόρυβο του ανεμιστήρα το PS5 σαν το PS4 Pro και τα τρομάζει τα κακόμοιρα σκέφτομαι.

νωντας

JR Δεν θα κανει καθολου θυρυβο εχουν κανει επισημη ανακοινωση για αυτο..

Σπιλτσκριν

Πιτσιρικα με κονσολες πεζουμε games απο το 94 δεν ξεραμε τι ειναι τεραφλοπ αλλα τους τιτλους που πεξαμε και πεζουμε πιθανον να μν τους νιωσεις ποτε..Δεν ανεβενουμε λεβελ και ρανκ εμεις.Εμεις μονο splitscreen ξυλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.