PlayStation 5: Το DualShock 5 θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση;

PlayStation 5, PlayStation 5: Το DualShock 5 θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση;

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από τη Sony τον Ιούνιο του 2019, και δημοσιεύτηκε αυτό τον μήνα στο World Intellectual Property Organization, αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρείας για το χειριστήριο του PlayStation 5.

Χειριστήριο με ασύρματη φόρτιση για το PS5

Σύμφωνα με το SegmentNext, που ανακάλυψε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το DualShock 5 θα έχει έναν αντάπτορα για ασύρματη φόρτιση, ο οποίος θα συνδέεται επαγωγικά σε μία βάση φόρτισης. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα είναι δυνατή η ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας του χειριστηρίου.

Επιπλέον, ο αντάπτορας φαίνεται να έχει κουμπιά αντίστοιχα με αυτά του χειριστηρίου. Ο χρήστης θα μπορεί να αφαιρέσει τον αντάπτορα από τη βάση φόρτισης κρατώντας τον όμως συνδεδεμένο στο χειριστήριο του PlayStation 5. Κάτι που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τόσο τα κουμπιά του χειριστηρίου όσο και του αντάπτορα.

Οι εικόνες που υπάρχουν στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν ένα DualShock χειριστήριο με τον αντάπτορα για την ασύρματη φόρτιση να μοιάζει ιδιαίτερα με το Back Button του DualShock 4. Αυτό σημαίνει ότι η Sony μπορεί να εργαζόταν στην ενσωμάτωση της ασύρματης φόρτισης στο συγκεκριμένο αξεσουάρ, αλλά να αποδείχθηκε αρκετά πιο δύσκολο από ότι περίμενε.

Αναμένουμε το PlayStation 5 να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020, αυτό δίνει στη Sony αρκετό χρόνο για να αναπτύξει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που θα χρησιμοποιεί το DualShock 5.

Όπως και να έχει η Sony κρατάει καλά κρυμμένες τις λεπτομέρειες για το PlayStation 5, σε αντίθεση με τη Microsoft  για το Xbox Series X. Οπότε, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη πριν μάθουμε νεότερα σχετικά με την επόμενης γενιάς κονσόλα και το χειριστήριο της.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Πολθ καλο χαρακτηριστικο..Αν βγει κοντα στα 450 ευρω το PS5 θαναι τραγικο δυσκολο να χασει απο τη νιντυ,μαικροσοφτ..θαναι το απολυτο value for money..και με τα περισσοτερα κορυφαια παιχνιδια βεβαιως βεβαιως..

Τεχνοκράτης

Μην αυταπατάσαι. Θα είναι ένα οκ μηχάνημα για τα δυο πρώτα χρόνια αλλά μέχρι εκεί. Αυτή τη στιγμή μια κάρτα RTX2080 Ti που θεωρείται η καλύτερη της αγοράς κάνει μόνο η κάρτα πάνω από χιλιάρικο. Εσύ δλδ τι περιμένεις από το PS5 αν κάνει μόνο 450 ευρώ? Πάτε καλά. ρε λες και αγοράζεται πατάτες από τη λαϊκή κάνεται. Άμα εϊναι τόσο φτηνό ούτε σαν μια απλή RΤX 1080 (απλή, όχι Ti) του 2017 δεν θα είναι. Μακάρι η κονσόλα να κάνει κοντά στο χιλιάρικο και να κοντράρει στα ίσια gaming pc στα ultra settings 4k 90FPS τουλάχιστον ή uncapped σε μικρότερες αναλύσεις, Παρά να κάνει 500 ευρώ και να παίζει μόνο Fortnite σε 1440p 120 FPS, κάτι δλδ που το PC έκανε πριν 7 χρόνια. Και μετά από τρία χρόνια να θες PS5 Pro και μετά PS5 Pro Slim και πράσινα άλογα. Όταν ένα κινητό που το μόνο που κάνει είναι να μπαίνει Facebook, instagram και Youtube, να τραβά καμιά σέλφι και από παιχνίδια άντε να παίξει κανένα Pubg Mobile στην καλύτερη κάνει πλέον στο χιλιάρικο απαιτώ το PS5 να είναι ακριβό (αλλά και πάλι φθηνότερο από gaming pc) αλλά καλά optimized να βγάλει 5ετία, με ultra settings μάλιστα για… Συνέχεια »

Nickolas

Πολύ τραγικά τα κάνεις τα πράγματα. Ο τίτλος δεν είναι clickbait υπάρχει και ερωτηματικό στο τέλος. Και πάλι όμως δε μπορούμε να ξέρουμε αν θα υποστηρίζει τέτοια λειτουργία ή όχι. Άλλωστε μιλάμε για ασύρματη φόρτιση που στα κινητά, ασύρματα ακουστικά και ρολόγια έχει γίνει κοινός τόπος, δεν είναι και καμιά εξωτική λειτουργία. Αν θέλουν να το προσθέσουν μπορούν άνετα, ο μόνος λόγος κατά τη γνώμη μου που θα τους εμπόδιζε από το να το προσθέσουν είναι για να μην αυξηθεί το κόστος.

Κώστας Βλαχάκης

Μηνα, επρεπε να κραξεις δυο παραγραφους για να μας πεις ομορφα και ωραια την γνωμη σου; Απο που εχεις μαθει ετσι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.