PlayStation 5: Τόσο γρήγορο στο φόρτωμα παιχνιδιών όσο το Netflix στις ταινίες

, PlayStation 5: Τόσο γρήγορο στο φόρτωμα παιχνιδιών όσο το Netflix στις ταινίες

Με τη Sony να κρατάει την ανάπτυξη του PlayStation 5 ως επτασφράγιστο μυστικό, δεν έχουμε μάθει πολλά πράγματα για το νέο λειτουργικό αλλά και για τις δυνατότητες της κονσόλας, πέραν από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι νέες αναφορές κάνουν λόγο για τεράστια διαφορά στις ταχύτητες loading.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της ιστοσελίδας Kotaku, Jason Schreier, φαίνεται πως η επιθυμία της Sony είναι ένα σύστημα που θα δίνει στους παίκτες του PlayStation 5 ελάχιστο χρόνο αναμονής φορτώματος των παιχνιδιών, με την ίδια την εταιρεία να το συγκρίνει με το Netflix.

Τα games θα φορτώνουν αμέσως

“Θέλουν να κάνουν να νιώθουν οι παίκτες πως το εκάστοτε παιχνίδι θα φορτώνει αμέσως και να ξέρουν ακριβώς πόσο χρόνο θα τους πάει η κάθε δραστηριότητα. Θέλουν οι χρήστες να νιώθουν πως μπορούν εύκολα να παίξουν σε μικρά διαστήματα από το να ανοίγουν την κονσόλα μόνο όταν έχουν αρκετές ώρες”, δηλώνει ο Schreier και προσθέτει: “Αυτό που τονίζουν στους developers είναι πως το παιχνίδι στο PS5 πρέπει να είναι τόσο εύκολο όσο το Netflix”.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως ο SSD του PlayStation 5 θα είναι σε θέση για άμεση απόκριση, χάρη στις αυξημένες ταχύτητες μεταφοράς σε σχέση με το PlayStation 4. O συνδυασμός αυτός με το νέο hardware μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν και είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.