Games

PlayStation: Έσπασε ρεκόρ στις πωλήσεις κονσολών

Το PlayStation της Sony Interactive Entertainment είναι η πρώτη κονσόλα που έφτασε το ορόσημο των 500 εκατομμυρίων μονάδων που πουλήθηκαν.

Στην ανακοίνωσή της για τα κέρδη για το οικονομικό έτος 2022, η Sony αποκάλυψε ότι το PS5 έχει ξεπεράσει τα 38,4 εκατομμύρια μονάδες που έχουν αποσταλεί, αριθμό ρεκόρ για την αποστολή του τέταρτου τριμήνου οποιασδήποτε κονσόλας. Ο κατασκευαστής κονσολών αρχικά περίμενε να στείλει 5,2 εκατομμύρια κονσόλες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά αύξησε αυτή την εκτίμηση στα 6,2 εκατομμύρια. Τελικά, ξεπέρασε και αυτή την πρόβλεψη.

Συγκεντρώνοντας όλα τα δεδομένα μπορεί τώρα να ειπωθεί επίσημα ότι το PlayStation είναι η πρώτη μάρκα κονσόλας που έφτασε τα 500 εκατομμύρια πωλήσεις. Αυτός ο αριθμός δεν λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία των πωλήσεων PSP ή PS Vita και βασίζεται καθαρά στις αριθμημένες εκδόσεις της κονσόλας.

Μεμονωμένα οι πωλήσεις κάθε έκδοσης PS:

PS 102,5 εκατομμύρια μονάδες
PS2 155 εκατομμύρια μονάδες
PS3 87,4 εκατομμύρια μονάδες
PS4 117 εκατομμύρια μονάδες
PS5 38,4 εκατομμύρια μονάδες

Τα παραπάνω ανέρχονται συνολικά σε περίπου 500,5 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation, μια τιμή ορόσημο που δεν έχουν φτάσει ακόμη οι άλλοι κατασκευαστές κονσολών.

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.