Pokemon GO: 50x μεγαλύτερο traffic απο το αναμενόμενο

Όταν η Niantic λάνσαρε στην αγορά το Pokemon GO, είχε να αντιμετωπίσει αρκετά μεγάλο traffic στους servers της το οποίο ήταν μη αναμενόμενο, πράγμα που την ανάγκασε να κλείσει servers και να μετατοπίσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού σε αρκετές χώρες. Πρόσφατα άρχισε να γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο μεγάλο ήταν το traffic που αντιμετώπισε, λόγω του μεγάλου αριθμού των χρηστών.

Σε ένα post στο Google Cloud Platform, ο Luke Stone, διευθυντής στο τμήμα Customer Reliability Engineering, αποκάλυψε ότι στα πρώτα 15 λεπτά κυκλοφορίας στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία το traffic είχε ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες της Niantic. Η Niantic είχε υπολογίσει ότι στην χειρότερη περίπτωση η κίνηση στους server θα ξεπερνούσε 5 φορές τις προσδοκίες τους και ήταν προετοιμασμένοι για αυτό. Όμως κάθε πρόβλεψή τους δεν ήταν ικανή για την ομαλή λειτουργία των server τους, αφού η κίνηση ξεπέρασε τους υπολογισμούς κατά 50 φορές.

Σύμφωνα με τον Luke Stone, «Σχεδόν τίποτα δεν ήταν ομαλό στην κυκλοφορία του παιχνιδιού. Όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα θέματα που αφορούσαν την σταθερότητα του παιχνιδιού, οι μηχανικοί της Niantic και της Google αντιμετώπισαν κάθε πρόβλημα με την σειρά και δούλεψαν γρήγορα για να βρουν λύσεις.»

Είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι το Pokemon GO ήταν μια επιτυχία όσο αφορά το λανσάρισμα μιας εφαρμογής και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία. Παρόλο που από τότε το hype έχει κατασταλάξει, το Pokemon GO κατάφερε να δείξει τις δυνατότητες που έχουν τα location-based και augmented reality παιχνίδια.

Niantic Pokemon GO 50x traffic servers, Pokemon GO: 50x μεγαλύτερο traffic απο το αναμενόμενο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikhil Jain

ρεκόρ σπασμένο παιχνίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Niantic

Niantic: Απολύει 230 υπαλλήλους, ακυρώνει παιχνίδια NBA και Marvel

H Νiantic, η εταιρεία πίσω από το hit Pokemon Go, απέλυσε 230 υπαλλήλους, ένα χρόνο αφότου απέλυσε ακόμα 90 υπαλλήλους.

Gear Niantic

Η Niantic παρουσιάζει πρωτότυπο AR headset με τον Snapdragon AR2 Gen 1

Στο Snapdragon Summit 2022, η Niantic παρουσίασε την τελευταία της έκδοση του AR headset της για εξωτερικούς χώρους.

Games Pokemon

Pokemon: O Ash Ketchum είναι παγκόσμιος πρωταθλητής – Χρειάστηκε μόλις… 25 χρονια

Ο Ash Ketchum ξεκίνησε την πορεία του στον κόσμο των Pokemon με έναν μόνο στόχο να γίνει παγκόσμιο πρωταθλητής και μετά από 25 χρόνια, σχεδόν μία ζωή, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Smartphones featured Pokemon Samsung

Η Samsung ετοιμάζει ένα Pokemon Edition Galaxy Z Flip3

Ένα  δώρο στους φανατικούς θαυμαστές των Pokemon ετοιμάζει η Samsung, καθώς θα κυκλοφορήσει ένα Pokemon Edition Galaxy Z Flip3.