PS5 Digital vs Xbox Series S: Συγκρίνουμε τις οικονομικές next-gen προτάσεις

, PS5 Digital vs Xbox Series S: Συγκρίνουμε τις οικονομικές next-gen προτάσεις

Πριν λίγες ώρες η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα την οικονομική της πρόταση για τη νέα γενιά κονσολών, το Xbox Series S. Σε αντίθεση με την φθηνότερη πρόταση της Sony, η οποία απλά αφαιρεί το Blu-Ray drive, η νεότερη πρόταση της Microsoft έχει χαμηλότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με το Xbox Series X. Πάμε να δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά των δύο οικονομικών προτάσεων.

Το Xbox Series S και το PlayStation 5 έρχονται με επεξεργαστή 8 πυρήνων Zen 2 της AMD. Οι πυρήνες του Series S είναι χρονισμένοι στα 3.8GHz, ενώ του PlayStation 5 είναι χρονισμένοι στα 3.5GHz. To PS5 κερδίζει στη δύναμη της GPU, καθώς έχει μία κάρτα γραφικών που αποτελείται από 36 Compute Units με 10.28TFLOPS και χρονισμό στα 2.23GHz, η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 2. Στην ίδια αρχιτεκτονική βασίζεται και η GPU του Series S, όμως φτάνει μέχρι τα 4TFLOPS, αφού αποτελείται από 20 Compute Units και χρονισμό στα 1.55GHz.

Τα δύο συστήματα έρχονται με μνήμη RAM τεχνολογίας GDDR6, με το PlayStation 5 να προσφέρει 16GB, ενώ το Xbox Series S μόλις 10GB, αν και θα υποστηρίζει τις Quick Resume λειτουργίες του Series X. Ο αποθηκευτικός χώρος στο Xbox ανέρχεται στα 512GB και είναι τύπου NVMe SSD ενώ το PS5 εξοπλίζεται με 825GB SSD. Και οι δύο κονσόλες υποστηρίξουν επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο μέσω εξωτερικού SSD. Το Xbox Series S μπορεί να φτάσει έως 1.440p ανάλυση και έως 120fps, ενώ το PlayStation 5 μπορεί να σηκώσει έως και 8K ανάλυση και έως 120fps.

Το μεγάλο όπλο της Microsoft είναι η τιμή του Xbox Series S, καθώς ανέρχεται στα 299 ευρώ, λόγω των εκπτώσεων που έχουν γίνει στο hardware της συσκευής. Από την άλλη, δε γνωρίζουμε σε τι τιμή θα έρθει το PlayStation 5 Digital, όμως φαντάζει απίθανο η αφαίρεση του Blu-Ray drive και μόνο να το φτάσει στα επίπεδα της τιμή του Series S.

Βέβαια, όλα θα κριθούν στο τι θέλει κανείς από την κονσόλα του: Το PlayStation 4 πρόσφερε τα περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια σε αυτή τη γενιά, κάτι που περιμένουμε να συνεχιστεί και με το PlayStation 5. Από την άλλη, η δελεαστική πρόταση του Game Pass, αλλά και τα νέα studio της Microsoft ίσως αλλάξουν το τοπίο στην επόμενη γενιά. Πιστεύετε ότι με τη τιμή του Series S η Microsoft έχει κάποιο προβάδισμα;

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Το gamepass δεν είναι για όλους, εγώ σίγουρα δεν το θέλω γιατί αυτό που θέλω είναι να παίρνω τα παιχνίδια και να τα έχω δικά μου για πάντα, πολλές φορές έχω αγοράσει παιχνίδι και το έπαιξα μετά από πολύ καιρό.
Με το gamepass δεν έχεις αυτήν την δυνατότητα γιατί αποχωρούν τα games μετά από λίγο καιρό. Όταν μπει πρέπει να το παίξεις πριν φύγει, δεν θέλω να έχω αυτό στο κεφάλι μου

Nickolas

Προσωπικά είχα καταλήξει για το PS5 την κανονική έκδοση , αλλά μετά τις διευκρινίσεις για το xbox series s έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες.
Αν πάω σε PS5 αν τελικά έχει 500 μαζί με δύο παιχνίδια Spiderman και Ratchet & Clank και μια συνδρομή ενός χρόνου για το online θα μου πάει κοντά στα 700 ευρώ.
Με το series s όμως αν βάλει κάνα παιχνίδι που να μου αρέσει πραγματικά στο Game Pass με 315 ευρώ αρχίζω να παίζω κατευθείαν και τα 1440p ακόμη και 60fps να είναι, είναι αρκετά υψηλή ανάλυση και γίνεται και upscale σε 4K.
Δε ξέρω θα εξαρτηθεί από τα παιχνίδια που θα υπάρχουν τότε.

Χρήστος

Και στην φθηνή έκδοση των δύο κονσολών η δουλειά θα γίνει…προσωπικά για κάτοχους xbox one και ps4 που επιθυμούν να αναβαθμιστούν,θα πρότεινα να επιλέξουν την πιο ακριβή έκδοση για να δουν κάτι σίγουρα καλύτερο. Εγώ μια ζωή playstation είχα. Πήρα xbox one x και άρχισα να συγκλίνω προς xbox. Εννοείται πως και οι δύο κονσόλες τα αποκλειστικά παιχνίδια τους και εξυπακούεται πως το playstation έχει σαφές πλεονέκτημα εδώ. Προσωπικά συγκλίνω προς xbox series x αν και θα περιμένω να δω συγκριτικά βίντεο κτλπ πριν κάνω την κίνηση μου.

Αλεξ

Από ps5 και series s εύκολα διαλέγω το Χbox και κυρίως λόγω τιμής. Αλλά αν τα σκάσω για καλή έκδοση πάλι θα πάω στο xsx. Εκεί δεν τίθεται καν σκέψη…

Νικόλαος Ουζούνης

ΟΛΑ Τα αποκλειστικά παιχνίδια της MS που μπαίνουν day one στο gamepass μενουν στην υπηρεσία για πάντα.
Εχω Switch 3 χρονια εχω ματώσει οικονομικά και εχω παρει 6 παιχνίδια.
Στο ps4 εχω καμια 20ρα τιτλους αγορασμένους παιχνίδια οπως το god of war last of us spider man special edition στα 80 90 ευρω εκαστως.
Στο Xbox με 50-60 ευρω το χρόνο θα παίξεις 50-60 πολυ καλούς τίτλους…
Η ποικιλομορφία που περιεχεται στο gamepass δεν εχει ανταγωνισμό,κυριολεκτικά ενα videoclub στο σαλόνι σου.
Τα καλύτερα first person shooter ΗALO
Τα καλύτερα third person shooter GEARS OF WAR
τα καλύτερα Racing games Forza Horizon/Motorsport
Tα καλύτερα platforming Ori and the will of fhe wisps/ Ori and the blind forest Cuphead
Τα καλύτερα turn based strategy
Wasteland 3 Mutand year zero HALO WARS
Κορυφαία indies DAY ONE δωρεαν στο gamepass οταν αλλου θες 20ρικο και παιχνίδι.
Diversity λοιπόν το μυστικό όπλο της MS
Εαν διαλεγα μια απο τις δυο κονσόλες θα πήγαινα δίχως δευτερη σκέψη στο Xbox…

Last edited 3 years πριν by Νικόλαος Ουζούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.