Το PS5 θα υποστηρίζει επιτέλους παλαιότερους τίτλους παιχνιδιών;

ps5 compatibilites 570px

Η Sony φαίνεται πως εργάζεται έτσι ώστε η επόμενή της κονσόλα, το PS5, να κάνει πράξη την επιθυμία εκατομμυρίων χρηστών της δημοφιλούς κονσόλας, να μπορεί να υποστηρίζει δηλαδή απροβλημάτιστα παλαιότερους, αγαπημένους τίτλους παιχνιδιών.

Φαίνεται ότι η Sony κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν εξομοιωτή παιχνιδιών για την επόμενη μεγάλη κονσόλα. Αυτός ο εξομοιωτής θα μπορεί να “ερμηνεύει” τις εσωτερικές λειτουργίες των προηγουμένως κυκλοφορούντων κονσολών. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φέρει την ονομασία “Παραποίηση του CPUID για συμβατότητα προς τα πίσω” (Impersonating CPUID for backward compatibility) και πρωτοκολλήθηκε στην επίσημη Ιαπωνική Υπηρεσία Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στις 31 Ιανουαρίου 2019.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι δημιουργοί περιγράφουν την ανάγκη για συμβατότητα προς τα πίσω σε μια νέα κονσόλα παιχνιδιών. “Όταν κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση ενός συστήματος υπολογιστή (“νέα συσκευή”), είναι επιθυμητό η εφαρμογή που γράφτηκε για το προηγούμενο σύστημα εκδόσεων (“παλαιότερη συσκευή”) να λειτουργεί τέλεια στη νέα συσκευή“, έγραψαν οι δημιουργοί. “Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από διαφορές στη συμπεριφορά των CPU σε συσκευές παλαιού τύπου, οι νέες συσκευές ενδέχεται να μιμούνται τις συγκεκριμένες δυνατότητες των CPU συσκευών παλαιού τύπου κατά την εκτέλεση εφαρμογών παλαιού τύπου. Μια σημαντική λειτουργία της δυνατότητας να μιμούνται τις συσκευές παλαιού τύπου είναι να εξαπατούν τις εφαρμογές παλαιού τύπου να συμπεριφέρονται σαν να τρέχουν εφαρμογές παλαιού τύπου σε συσκευές παλαιού τύπου.

oldgamenewgame sony ps5 570px

Κάπως έτσι η Sony ξανά-ανακάλυψε τους εξομοιωτές παιχνιδιών. Οι παλαιότεροι τίτλοι ναι μεν θα τρέχουν όπως φαίνεται στην νέα κονσόλα, αλλά ταυτόχρονα θα αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για νέο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να εκμεταταλλεύονται τη δύναμη του νέου μηχανήματος. Η πατέντα δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη έκδοση του PlayStation, που να μπορεί να τρέχει όπως είναι ένα τέτοιου είδους λειτουργικό. Εάν πρόκειται να εφαρμοστεί σε κάποια ήδη υπάρχουσα έκδοση του PS, τότε κάτι τέτοιο λογικά θα γινόταν μόνο με την προσθήκη κάποιου επιπλέον εξαρτήματος στην κονσόλα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Η φύση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας – το μόνο στοιχείο αυτή τη στιγμή που αποδεικνύει ότι υπάρχει αυτό το σύστημα – είναι ότι πρόκειται για μια ιδέα. Είναι μια νόμιμη κατάθεση μιας έννοιας της τεχνολογίας, που κατατίθεται σε περίπτωση που η εταιρεία φτάσει ποτέ σε ένα σημείο να την εκμεταλλευτεί. Είναι κατατεθημένη για την περίπτωση που η εταιρεία αποφασίσει κάποια στιγμή να εφαρμόσει αυτή τη πατέντα σε οποιαδήποτε γενιά κονσόλας, θέλοντας να είναι νομικά κατοχυρωμένη απένταντι σε κάποια άλλη εταιρεία που μπορεί να καταθέσει αγωγή εναντίον τους επειδή, με τη σειρά τους, κατέθεσαν την προστασία ευρεσιτεχνίας για αυτή την ιδέα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Το μέλλον του gaming είναι στο cloud

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation 5

Gran Turismo 7: Ο Βασιλιάς επιστρέφει στις 4 Μαρτίου

Το Gran Turismo 7, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και ως ο βασιλιάς των racing games επιστρέφει.

Games Sony PlayStation 5

Sony PlayStation Showcase: Τι θα δούμε στις 9 Σεπτεμβρίου;

Η Sony ανακοίνωσε το PlayStation Showcase για τις 9 Σεπτεμβρίου, στο οποίο υπόσχεται να μας δείξει το μέλλον του PS5.

Games LG

LG gaming monitors: Aποκτήστε δώρο gaming καρέκλα και αξεσουάρ Razer

Η ενέργεια ισχύει για αγορές που θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Αυγούστου έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Games Sony PlayStation 5

PlayStation 5: Κυκλοφόρησε αναθεωρημένο μοντέλο 300 γρ. πιο ελαφρύ

Η Αυστραλία φαίνεται να είναι η πρώτη χώρα στην οποία ξεκίνησε η διάθεση των “νέων” PlayStation 5.