Η Riot Games μηνύει τη NetEase για «αντίγραφο» του Valorant

Riot Games μηνύει τη NetEase, Η Riot Games μηνύει τη NetEase για «αντίγραφο» του Valorant

Η Riot Games μήνυσε τον εκδότη NetEase για το παιχνίδι Hyper Front, καθώς ισχυρίζεται ότι είναι ένας αυθεντικός κλώνος του Valorant.

Η εταιρεία φέρνει την υπόθεση σε δικαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τον δικηγόρος της, Dan Nabel. Οι αγωγές διαφέρουν ελαφρώς σε κάθε χώρα, με βάση τους αντίστοιχους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά η ουσία του ζητήματος είναι η ίδια, ότι το Hyper Front είναι «αντίγραφο σημαντικών τμημάτων του Valorant», όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι της Riot στην κατάθεσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Hyper Front, όπως και το Valorant, είναι ένα δωρεάν παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου, όπου ομάδες των πέντε παίζουν με διάφορους τρόπους. Η Riot Games κυκλοφόρησε το Valorant το 2020 στα Windows και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μια έκδοση για κινητά, που ανακοινώθηκε το 2021. Από εκείνη τη χρονιά, το Valorant είχε κατά μέσο όρο περισσότερους από 14 εκατομμύρια παίκτες ανά μήνα.

Η Riot παρουσιάζει μια σειρά από ομοιότητες μεταξύ των δύο παιχνιδιών στην αγωγή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως χαρακτήρες, χάρτες και όπλα, ακόμη και μέχρι τη σύγκριση όπλων. Το στούντιο ισχυρίζεται στην αγωγή ότι η NetEase τροποποίησε ελαφρώς το Hyper Front μετά τα πρώτα παράπονα της Riot.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Gaming iPhone Netflix

Netflix: Σχεδιάζει την χρήση του iPhone ως χειριστήριο για τα παιχνίδια

Το Netflix εργάζεται σε μια λειτουργία που θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να ελέγχετε παιχνίδια στην τηλεόρασή σας, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το Bloomberg.

Smartphones Apple Gaming iOS

Οι gamers της Apple μπορούν να χρησιμοποιούν νέα χειριστήρια

Οι κάτοχοι συσκευών iOS και οι συνδρομητές του Apple Arcade, μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν νέα χειριστήρια καθώς το 8BitDo έχει ενημερώσει τους ελεγκτές τρίτων κατασκευαστών.

Games Gaming Microsoft

H ΕΕ επιθυμεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας Microsoft και Activision

Η ετοιμότητα της Microsoft να προσφέρει συμφωνίες άδειας χρήσης σε ανταγωνιστές είναι πιθανό να ικανοποιήσει τελικά τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard.

Games Gaming

Η EA κλείνει το Apex Legends Mobile

Το Apex Legends Mobile γνώρισε μεγάλη επιτυχία για την EA και το Respawn, αλλά φαίνεται ότι η πρόσφατη μείωση των κερδών και η αδυναμία για παροχή νέου περιεχόμενου οδηγεί στο κλείσιμό του.