SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC για gamers και όχι μόνο

Η SAPPHIRE technology ανακοίνωσε την R9 290 Vapor-X OC βασισμένη στην βραβευμένη αρχιτεκτονική της AMD Graphics Core Next (GCN) με 2560 Stream Processors, ουσιαστικά μια Overclocked έκδοση με 4GB της τελευταίας γενιάς μνήμη GDDR5 στα 1400MHz (5.6GB/s) και γρήγορη μηχανή στα 1030MHz.

Μαζί με τα clocks προσφέρει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο – αλλά για να καταφέρει να προσφέρει με σταθερότητα και αξιοπιστία, την κορυφαία επίδοση στον κόσμο απαιτείται υψηλής ποιότητας υλικά από την αρχική σχεδίαση της (ειδικότερα στο κύκλωμα ελέγχου ισχύος) μαζί με μια εξελιγμένη λύση ψύξης.

Η εξελιγμένη αυτή λύση ψύξης που υπάρχει στην νέα σειρά SAPPHIRE Vapor-έχει κατασκευαστεί σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες της SAPPHIRE όχι μόνο για να προσφέρει αποτελεσματική ψύξη αλλά και για να λειτούργει σε σχεδόν μηδενικό θόρυβο. Στην καρδιά του ψυκτικού συστήματος είναι η μοναδική τεχνολογία της SAPPHIRE, Vapor-X . Η SAPPHIRE πρωτοστάτησε με την χρήση της τεχνολογίαςvapor chamber στις γραφικές κάρτες την οποία και έχει χρησιμοποιείσαι επιτυχημένα σε αρκετές γενιές καρτών τα τελευταία χρόνια.

Η νέα ψήκτρα Vapor-X χρησιμοποιεί την τελευταίας τεχνολογίας και καταξιωμένη δομή Tri-X της SAPPHIRE, που περιλαμβάνει πέντε heatpipes και τρία αποτελεσματικά ανεμιστηράκια. Το κυρίως heatpipe είναι ουσιαστικά ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο για τα δεδομένα του, 10mm pipe, πλαισιωμένο από δύο 8mm pipes και δύο 6mm pipes εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας μέσα από τον ψύκτη.

Για να προσφέρει επαρκή ισχύ για μέγιστη απόδοση, η σειρά Vapor-X χρησιμοποιεί ψηφιακό έλεγχο ισχύος και ένα νέο τμήμα Aero6 VRM παροχής εξα-φασικού ρεύματος υψηλής ισχύος τεχνολογία Direct-FET στην μονάδα επεξεργασίας γραφικών, τη μνήμη και το κύκλωμα ελέγχου. Ο ενεργειακός σχεδιασμός χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση της SAPPHIRE Black Diamond chokes, που ονομάζεται έτσι επειδή διαθέτει ένα μαύρο ψύκτη φερρίτη για την καλύτερη λειτουργία και την καλύτερη απόδοση. Χρησιμοποιούνται δε, υψηλής αξιοπιστίας πυκνωτές ηλεκτρολύτη.

Αναγνωρίζοντας ότι η σειρά R9 δεν θα λειτουργεί πάντα σε υψηλές επιδόσεις, Η SAPPHIRE έχει ενσωματώσει ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό στα μοντέλα Vapor-X, το Intelligent Fan Control (IFC). Με το IFC μπορείς να αναγνωρίσεις εάν το σύστημα μπορεί να θέσει σε λειτουργία απλούστερες εφαρμογές, όπως η 2D εργασίες ή βλέποντας βίντεο, μόνο ένας από τους τρεις ανεμιστήρες θα λειτουργήσει, με αποτέλεσμα μία σχεδόν αθόρυβη λειτουργία. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του GPU, κατά την εκτέλεση των πιο απαιτητικών εργασιών, όπως παιχνίδια ή 3D rendering, και τα τρία ανεμιστηράκια θα λειτουργήσουν, και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ταχύτητες που θα ρυθμίζονται από την κατάσταση της θερμοκρασίας.

Η SAPPHIRE R9 290 Vapor-X είναι εξοπλισμένη με Dual BIOS – έτσι ώστε με το άγγιγμα ενός κουμπιού να μπορεί να εναλλάσσεται με συμβατότητα μεταξύ του τελευταίου UEFI ή σε συστήματα legacy based. Για βέλτιστη απόδοση η κάρτα αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείται με υποδοχή επέκτασης σε ένα mainboard με PCI Express Gen3.0. Πολλαπλές

Η SAPPHIRE R9 290 Vapor-X είναι εξοπλισμένη με Dual DVI-D, High speed HDMI 1.4a και εξόδους DisplayPort 1.2 επιτρέπουν να υποστηρίξει τις τελευταίες ψηφιακές οθόνες. Είναι ιδανικό για χρήση με τρεις οθόνες Eyefinity set-ups, χωρίς την χρήση ενεργών προσαρμογέων, ή με τις τελευταίες οθόνες 4K υψηλής ανάλυσης.

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X, SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC για gamers και όχι μόνο

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X, SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC για gamers και όχι μόνο

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JoniST

παρα πολυ καλη καρτα. δυνατη . εγω προσωπικα σκεφτομαι να αγορασω αλλα θα κοιταξω να υποστιριζει DX12 αργοτερα οταν ανακοινωθει

dimmis

πολύ καλή πρόταση από την SAPPHIRE αρκετά ψιλά χρονισμενη κ καλό σύστημα ψύξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Fortnite

Το Fortnite απαιτεί Windows 10 ή νεότερη έκδοση υπολογιστή

Η νέα σεζόν “Mega” του Fortnite με θέμα το cyberpunk ξεκινά την Παρασκευή, αλλά αν είστε σε υπολογιστή, θα πρέπει να είστε σε Windows 10 ή νεότερη έκδοση για να μπορείτε να δείτε τα cyberpunk vibes του.

Games PlayStation 5 Sony

Κατακόρυφη άνοδος πωλήσεων για το PlayStation 5 τον Φεβρουάριο

Η κίνηση της Sony να βελτιώσει το στοκ της όσων αφορά το PlayStation 5 έφερε θετικά αποτελέσματα και πιο συγκεκριμένα οδήγησε στην κατακόρυφη άνοδο των πωλήσεων της κονσόλας κατά τον Φεβρουάριο.

Games Sony Xbox

Η Sony ίσως αποκαλύψει πόσο πληρώνει για να κρατήσει τα παιχνίδια εκτός Xbox Game Pass

Η Sony μπορεί να αναγκαστεί να αναφέρει λεπτομερώς τις προσφορές της για το ποσό που πληρώνει για τα «δικαιώματα αποκλεισμού» ώστε να κρατήσει τα παιχνίδια μακριά από το Xbox Game Pass.

Games Gaming Microsoft

H ΕΕ επιθυμεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας Microsoft και Activision

Η ετοιμότητα της Microsoft να προσφέρει συμφωνίες άδειας χρήσης σε ανταγωνιστές είναι πιθανό να ικανοποιήσει τελικά τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard.