Sony: Σχεδιάζει επιθετική είσοδο στο mobile gaming

Το Pokemon GO έδειξε στον κόσμο πόσο δημοφιλές μπορεί να γίνει ένα mobile game, το οποίο έχει ήδη ένα όνομα σε διαφορετικές πλατφόρμες. Κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του πλανήτη και να γίνει το απόλυτο trend μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

Αυτό φαίνεται πως δεν άφησε καθόλου αδιάφορη τη Sony, η οποία μέσω του CEO Kaz Hirai δηλώνει πως θέλει να στραφεί στο mobile gaming και να επωφεληθεί από τον συγκεκριμένο τομέα. Ο Hirai δήλωσε πως η ιαπωνική εταιρεία επιδιώκει τώρα να μπει επιθετικά στο mobile gaming.

O CEO της Sony έπλεξε το εγκώμιο στο Pokemon Go χαρακτηρίζοντάς το ως “game-changer” και ότι το παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι άνθρωποι. Θεωρεί πως η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας στο Pokemon Go, κάνει τα Pokemon να φαίνονται σαν να είναι στον πραγματικό κόσμο, και αυτή είναι μια “εξαιρετικά καινοτόμα ιδέα” που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών.

Η Sony μέσα στη χρονιά δημιούργησε ένα νέο τμήμα mobile gaming, το ForwardWorks Corporation. Ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει ποιους τίτλους ετοιμάζει, αλλά φημολογείται ότι θα εκμεταλλευτεί τους δημοφιλείς τίτλους του PlayStation και τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε από την πλατφόρμα της.

Ο Hirai δεν αναφέρθηκε σε τίτλους, επεσήμανε ότι θα μπει δυναμικά στο mobile gaming λέγοντας ότι πρόκειται για μια μετατόπιση δεν κάνει τη Sony απλά μια console-based επιχείρηση, αλλά θα ασχοληθεί σοβαρά και με το mobile gaming: “It’s quite a shift from being just a console-based business to being on mobile phones as well”.

sony mobile gaming, Sony: Σχεδιάζει επιθετική είσοδο στο mobile gaming

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Kaz θα παρουσιάσεις αυριο το PS4K/Neo, γιατι τηλέφωνο δε παίρνω φετος μετα το φιάσκο με το Χ Compact?

Nick

@One, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για το πρώτο compact της Sony με μη κορυφαία specs, με πρώτη και καλύτερη την απουσία του 820, ωστόσο μόνο εγώ το εκλαμβανω ως αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η ονομασία του; Ότι δηλαδή πρόκειται για το compact του Xperia X και κανενός άλλου. Καμία σχέση με την compact έκδοση του Xperia XZ ή οποιασδήποτε άλλης ναυαρχίδας.

Ιωάννης jb

Ρε nick σχεδιαστικά γιατί είναι ίδιο με το xz???
Γιατί έχει ίδια κάμερα με το xz???
Δεν είναι αυτό που λες αν ήταν θα κρατούσε κ το πιο ωραίο design των xperia x

One

@Nick Φιλε μου είχαμε μαθει τα ολα τα Compact στη σειρα Ζ να εχουν κορυφαίο επεξεργαστή και αδιαβροχοποιηση και αυτα τώρα δεν υπάρχουν, γι΄ αυτο υπάρχει η απογοήτευση. Και δεν ειμαι ο μόνος, αν δεις στο xperiablog υπάρχουν και αλλοι που δεν χάρηκαν καθόλου με το νεο Χ Compact.

Κώστας Ζ.

Ακόμη μειωνετε τον sd 650; δεν καταλαβαίνω γιατί….αν εξαιρεσεις το οτι η Sony αφαίρεσε την αδιαβροχοποιηση, είναι το καλύτερο (λογικά η κάμερα θα’ναι ανώτερη του z5c) compact που έχει παρουσιάζει…τα 3gb θα το κανει να πετάει…

bezilys

Θα συνφωνισο με τον Κώστα μια χαρά συσκευή είναι και εσωτερικά και εξωτερικά από εμφάνιση και παρόλου που είναι παχύ είναι ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ! , το μόνο αρνητικό είναι ότι πλέον δεν είναι αδιάβροχο αλλά μικρό το κακό

djfapples

Μας έχει κακομάθει η Sony με τα compact κ η μη αδιάβροχοποιηση φαίνεται μεγάλο φάουλ δικαιολογημενα

George

Ρε παιδες το τηλεφωνο ειναι ακριβό. Εκει σταματάνε τα τα μειονεκτήματά του. Είναι πολύ όμορφο έχει μακράν καλύτερη οθόνη από το παρόν compact και σίγουρα θα υπερτερεί και στην κάμερα. Από εκεί και πέρα το έχουμε πει το τηλέφωνο είναι μικρό και δεν κάνει για gaming.τον 820 τον θέλεις μονάχα για να παίξεις τα τελευταία απαιτητικά παιχνίδια, αφού λοιπόν το τηλέφωνο δεν απευθύνεται σε αυτούς τους χρήστες χίλιες φορές καλύτερα που μπήκε ο 650 που δεν θα έχει θέματα με υπερθέρμανση καθώς θα διαθέτει και πολύ καλύτερη αυτονομία. Είναι ένα μικρό ζουμπιγμενο τηλέφωνο τι να τον κάνει τον 820; για να ζεσταίνεται και αυτό σαν το αδελφάκι του με τον 810;

Ιωάννης jb

@George.. Κάτσε ρε φίλε από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα??
Οι τιμές που ακούγονται αν γίνουν πραγματικότητα θα είναι μία πολύ συμφέρουσα πρόταση…
Κορυφαία πρόταση στις 4,6
Μόνο η αδιαβροχοποιηση του λείπει..
Σε αυτές τις ίντσες κ αυτήν την ανάλυση πολύ σωστά λέτε ότι ο 650 είναι κορυφή κ εξαιρετική επιλογή….
Αλλά υποβιβάζει την δύναμη του τηλ..
Εγώ γουσταρω ρε φίλε τελευταία τεχνολογία… Κ όχι οι 4.6 ίντσες δεν είναι μικρό τηλ…
Μια χαρά θα παίζει κάποιος παιχνίδι κ ότι άλλο θέλει μην ακούω χαζα του τύπου δεν γίνεται!!

Το κακό είναι ότι η sony σου δίνει την αίσθηση μερικές φορές ότι προσπαθεί να αυτοκαταστροφει…
Εκεί που κάνει καλή κίνηση με το πανέμορφο κ τελευταίας τεχνολογίας στα πάντα του x performance…
Έρχεται τώρα κ σου αλλάζει design δεν δίνει το κάτι παραπάνω για να κάνει την διαφορά κ δικαίως λες… Γιατί?????
Από την άλλη λες ok πάλι κορυφή είναι…

Φανταστείτε τώρα να κράταγε για μικρό που στην ουσία τέτοιο είναι για πολλούς το x performance…
Κ να έβγαζε μονο ένα x premium στις 6+ ίντσες… 4k… 64rom+4ram…αδιάβροχο, στέρεο ηχεία, κάμερα σε στυλ xz ok… design x performance, κ hdr οθόνη…
Θα έσβηνε πολλούς ανταγωνιστές!!!!

Anakin

Υπάρχει ακόμα η Sony?

bezilys

@Anakin δυστυχώς για σένα υπάρχει ακόμα!

alexis touba

Αυτη η εταιρια καποτε δεν υπηρχε αντιπαλος απεναντι της .Ηταν πολυ μπροστα για χρονια σε smartphone.,Γιατι να φτασει σαυτο το σημειο

ChristosT

Η Sony πρέπει να βελτιώσει το σχεδιαστικό της τμήμα, να μειώσει τα θεόρατα bezels και να ρίξει σε όσες συσκευές υπάρχει θέμα με το sar. Θα ήθελα και μία καλύτερη(σχετικό αναλόγως του ματιού) οθόνη.

Ιωάννης jb

@ChristosT… Άμα πρέπει να μειώσει η sony τα περιθώρια κάποιοι άλλοι τι πρέπει να κάνουν???
Iphone??? Δες τα 147 χιλιοστά ύψος του bb dtek 50…
Σταματηστε τη χαζομαρα με τα περιθώρια αηδία έχετε καταντήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.