Η Sony φέρνει ένα cult χειριστήριο PlayStation για τηλέφωνα

, Η Sony φέρνει ένα cult χειριστήριο PlayStation για τηλέφωνα

Φαίνεται ότι η Sony δεν αστειευόταν όταν είπε ότι θα εστιάσει την προσοχή της στο gaming στη σφαίρα των κινητών. Πίσω στο 2011, εξετάσαμε το τηλέφωνο Sony Xperia Play, μία περίεργη συσκευή με joypad και κουμπιά που μιμούνταν το χειριστήριο PlayStation. Περάσαμε αμέτρητες ώρες παίζοντας παλιά παιχνίδια της Sony ή εξομοίωση Cadillacs&Dinosaurs και είμαστε εντυπωσιασμένοι από το concept.

Περιττό να πούμε ότι οι οθόνες των τηλεφώνων ήταν πολύ μικρότερες και χαμηλότερης ποιότητας τότε, καθώς και τα chipset ήταν μάλλον αργά για τρισδιάστατα παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό. Με τους σημερινούς επεξεργαστές 5nm και την επερχόμενη επανάσταση στα 3nm/4nm, καθώς και με οθόνες κινητών HDR ανάλυσης έως και 4K, όπως στην τελευταία ναυαρχίδα της Sony, Xperia Pro-1, ίσως είναι καιρός να αναβιώσουμε την εμπειρία του PlayStation στα τηλέφωνα.

Τουλάχιστον αυτό μπορεί να σκεφτόταν η Sony όταν κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα χειριστήριο τύπου PlayStation που προοριζόταν για φορητές συσκευές. Διαθέτει όλα τα εικονικά κουμπιά, τα μαξιλαράκια και τις σκανδάλες που γνωρίζουμε και αγαπάμε από την πλήρη κονσόλα, αλλά μην ζητάτε κραδασμούς τύπου DualSense, καθώς η απεικόνιση της πατέντας μοιάζει πολύ με το δοκιμασμένο και αληθινό μοντέλο DualShock.

, Η Sony φέρνει ένα cult χειριστήριο PlayStation για τηλέφωνα

Τον Οκτώβριο, η Sony επέλεξε έναν πρώην επικεφαλή περιεχομένου της Apple Arcade, τον Nicola Sebastiani, ως επικεφαλή του τμήματος κινητής τηλεφωνίας. Αυτό έγινε για να αξιοποιήσει την επιρροή του στο gaming και την αναγνώριση της επωνυμίας της σε αυτό το πεδίο. Επιπλέον, ο επικεφαλής franchise του PlayStation, Jim Ryan, επιβεβαίωσε αυτήν την νέα κατεύθυνση:

Σκεφτήκαμε πώς οι παίκτες απολαμβάνουν το περιεχόμενό μας και είχαμε κάποια πρόωρη επιτυχία πειραματιζόμενοι με παιχνίδια και εφαρμογές για κινητά για να παρέχουμε περισσότερες επιλογές στους παίκτες. Το κινητό είναι μόνο ένας από τους τομείς που εξερευνούμε για να προσεγγίσουμε εκατομμύρια παίκτες πέρα από τις πλατφόρμες μας.

Το PlayStation διαθέτει έναν τεράστιο κατάλογο με ποικίλα IP πρώτου κατασκευαστή που μπορούν να μεταβούν σε παιχνίδια smartphone και να συμπληρώσουν τα παιχνίδια μας AAA ή τα παιχνίδια ζωντανής υπηρεσίας. Εξερευνούμε την αγορά κινητής τηλεφωνίας με μερικά υπέροχα franchise του PlayStation, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.