Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Sony PS5, Η Sony λανσάρει το πρώτο χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες

Η Sony συνεργάστηκε με ειδικούς στην προσβασιμότητα για να κυκλοφορήσει ένα χειριστήριο PlayStation 5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες.

Το Access Controller είναι ένα “εξαιρετικά προσαρμόσιμο κιτ” από διαφορετικά κουμπιά και μοχλούς που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν μια ρύθμιση που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

«Η ιδέα είναι να το βγάλετε από το κουτί και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως ως χειριστήριο PlayStation», δήλωσε στο BBC ο Alvin Daniel, Ανώτερος Τεχνικός Διευθυντής Προγράμματος στη Sony Interactive Entertainment. «Στο βαθμό που αυτό λειτουργεί για εσάς και είναι άνετο για εσάς, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρόσθετα αξεσουάρ και κουμπιά τρίτων και να τα συνδέσετε όλα μαζί».

Καθώς κάθε μορφή αναπηρίας είναι μοναδική, είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξεις ένα χειριστήριο που να καλύπτει τις ανάγκες όλων. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, η Sony έβαλε μπροστά τη δυνατότητα προσαρμογής. Κάθε παίκτης μπορεί να προσαρμόσει το χειριστήριο ανάλογα με τις ανάγκες του. Που θα είναι τα κουμπιά, οι μοχλοί, τα πάντα. Η εταιρεία συνεργάστηκε με τους ειδικούς προσβασιμότητας AbleGamers στις ΗΠΑ για να φτάσει σε αυτή τη λύση.

Κάθε πτυχή του Access Controller δημιουργήθηκε σε στενή συνεννόηση με ειδικούς στην προσβασιμότητα, εστιάζοντας σε τρεις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παίκτες με αναπηρία: δυσκολία να κρατήσουν ένα τυπικό χειριστήριο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να πατήσουν με ακρίβεια μικρές ομάδες κουμπιών ή trigger ή να τοποθετήσουν τους αντίχειρες και τα δάχτυλα με τέλειο τρόπο. Το Access έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει και τις τρεις προκλήσεις μέσω μιας εξαιρετικά προσαρμόσιμης εμπειρίας παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου ενός προσεκτικά επιλεγμένου κιτ με 19 καλύμματα κουμπιών που μπορούν να εναλλάσσονται και 3 καλύμματα stick σε διάφορα σχήματα και σχέδια. Οι παίκτες μπορούν ελεύθερα να τα προσαρμόσουν ώστε να ταιριάζουν στην ατομική τους δύναμη, εύρος κίνησης και φυσικές ανάγκες και να δημιουργήσουν εξατομικευμένες διαμορφώσεις ελέγχου μέσω μιας σειράς άλλων χαρακτηριστικών προσαρμογής υλικού και λογισμικού.

Κάθε λεπτομέρεια, μέχρι τη συσκευασία που έχει σχεδιαστεί ειδικά και ανοίγει με το ένα χέρι, εμπνεύστηκε από τις συζητήσεις μας με ειδικούς προσβασιμότητας και παίκτες. Σε όλους στην κοινότητα που συνέβαλαν σε αυτό το έργο, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Το Access Controller δεν θα ήταν δυνατό χωρίς το πάθος, τα σχόλιά σας και τις ανεκτίμητες γνώσεις σας. Sony

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.