Sony PlayStation Vita, Θαυμάστε το κουκλίστικο λειτουργικό του

Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον ακόμα και οι παραδοσιακές φορητές παιχνιδομηχανές προσφέρουν πολλά περισσότερα από απλό gaming. Το πολυαναμενόμενο Sony PlayStation Vita, το πιο εξελιγμένο φορητό στην ιστορία της βιομηχανίας, αποτελεί τρανό παράδειγμα. Θα ξοδέψετε πολύ χρόνο στα μενού και γενικώς στο λειτουργικό του, ασχολούμενοι με διάφορα ωραία πράγματα.

Θαυμάστε το κουκλίστικο OS του PlayStation Vita στα παρακάτω βίντεο και πείτε μας εντυπώσεις!

, Sony PlayStation Vita, Θαυμάστε το κουκλίστικο λειτουργικό του

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Αγριανιτης

Τελειο!!!
Πολυ smooth και με πολλες λειτουργιες…
αντε να ερθει και ελλαδα!
Βαρεθηκα με το 2000 πια…

Christos

Ωραιο το λειτουργικο αλλα πιστευω οτι με την εξελιξη του ipod touch που πιθανως θα εχει τετραπυρηνο A6 θα αλλαξουν τα δεδομενα. Φυσικα ως τοτε το ps vita θα ειναι μια πολυ καλυτερη κονσολα τουλαχιστον ως προς τα γραφικα και τον τροπο λειτουργιας.

KonSammyOmnia7

Πολυ ωραιο αλλα “πολυ” κουκλιστικο..! Οκ, εχει πολλες καινουριες λειτουργιες αλλα το λειτουργικο του ειναι πολυ Παραξενο και μου φαινεται πως ειναι πολυ παιδικο ενω απευθυνετε και σε μεγαλυτερες ηλικιες.!

Απόστολος Ν.

Αν δεν κάνω λάθος είχα ακούσει ότι το Λ.Σ. θα είναι φτιαγμένο από Android. Ισχύει αυτό;

Δημος

ειμαι σιγουρος πως θα εχει το impact που ειχε οταν βγηκε το πρωτο gameboy της nintendo…

αυτο που βλεπω ειναι εντελως καινουριο επιπεδο στο φορητο gaming

επειδη οντως τα smartphones μπορουν να σηκωσουν πλεον αξιοπρεπεστατα παιχνιδια, αυτη η παιχνιδομηχανη επρεπε, για να πετυχει να εχει ποιοτητα gameplay οικιακης κοσολας μαζι με απροσκοπτη συνδεση στο Internet, και οπως μπορω να δω τα καταφερνει

και εχει και πολυ καλο σχεδιασμο

Δημος

βεβαια απορω και εγω γιατι δε κρατησαν το πολυ καλο UI που ειχαν μεχρι τωρα και βαλανε αυτες τις φουσκες που το παρακανουν παιδικο

Stelios

Το μονο που δεν εχει ειναι το να παιρνει τηλ. Ολα τα αλλα τα εχει…Ιντερνετ, παιχνιδια με απιστευτα γραφικα, ταινιες(πολυ βασικο)..Ειναι μια καλη εναλλακτικη σε οσους δεν θελουν ipod… Και πιστευω πλυ καλυτερη απο ipod.

bec

Και τηλέφωνο έχει μέσω VoIP clients,Internet browser έχει και κατάστημα εφαρμογών,και smooth είναι αλλά με 256mb ram μένει πίσω στη λογική προώθησης του απο τους εκπροσώπους της Sony που είπαν ότι θα ανταγωνίζονταν android και iOS συσκευές.Τωρα ο κόσμος όλων των ηλικιών προτιμάει να σερφάρει στο internet και περιστασιακά κάποια παιχνίδια παρά τεράστιες κονσόλες που δε χωράνε στη τσέπη.Στο κάτω κάτω πέραν των παιχνιδιών που το psvita είναι ανώτερο,το κινητο είναι πιο βολικό για κάθε τι άλλο.Δυσκολα τα πράγματα για τι φορητες κονσόλες.

Solon

Εντελώς anime η αισθητική του UI. Για τα γιαπωνεζάκια καλό είναι αλλά σε ποιο σοβαρούς χρήστες θα φανεί γελοίο.

Stavros

Bec η μνήμη ραμ του βίτα ειναι 512mb και στις δύο εκδοσεις του αν και πάλι είναι λίγα για quad core όταν τα διπύρηνα έχουν 1gb και τα quad core θα βγουν με 2 gb. Πάντως πρώτη φορά βλέπω κάτι τόσο εξελιγμένο να είναι τόσο φτηνό άνετα θα άξιζε και 600 ευρώ. Πάντως θα το προτιμούσα με slide σχεδιασμό όπως το play και με μικρότερη οθόνη 4 ίντσες με ανάλυση 720 p 3d έτση για εμένα θα ήταν κορυφαίο τώρα δεν προκειται να το αγοράσω επειδη είναι πολύ μεγάλο.

bec

Ήταν να βάλουν 256 λόγω κόστους αλλά βλέπω τελικά το αλλάξαν και πάλι λίγα είναι για βαριά χρήση.

Stelios

Για τι τιμη μιλαμε?

Nikos K

250 η έκδοση wifi, 300 η έκδοση wifi-3g

Petros Nikolopoulos

Αν και δεν είμαι φίλος αυτού του είδους των κονσολών αυτο το Playstation Vita ειναι
Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο!!!!!

Karma

Ολο για κόλπα επεξεργαστών διαβάζω και πως το iOS & Android με τα φοβερά 16βάλβιδα είναι καλύτερο στο Gaming από τις παιχνιδομηχανές αλλά δεν έχω δει ακόμα κινητό να κάνει επιτυχώς emulate PS2, με τα ταπεινά 295 MHz CPU, οπότε κάτι σαν να μην υπολογίζετε … Και ο Kojima, όταν πρωτοπαρουσίασε την συσκευή, έπαιζε MGS4, PS3 για όσους δεν γνωρίζουν …

Με τον τρέχων ρυθμό, θα πάρει στα κινητά καμία 7ετία μέχρι να βγάλουν ισάξια παιχνίδια και ας σαν αφήνουν να νομίζετε πως οι επεξεργαστές είναι το παν …

Stelios

Πολυ ακριβο ειναι ρε παιδια…Βαλε και τα παιχνιδια ποσο θα στοιχιζουν…Αν ριξουν λιγο την τιμη θα πετυχει!

Stavros

Τι ακριβό ρε παιδιά είσται στα καλά σας τετραπύρινη συσκευή στα 250 ευρώ και μάλιστα από σονυ σας φαίνονται πολλά; Καλά τότε πηγαίντε και αγόραστε το διπύρινο nexus prime με 600€ και παίξτε κανά παιχνιδάκι τις πλάκας από αντρόιντ μάρκετ με 2d γραφικά. Κανονικά το βίτα άνετα θα έκανε και 800€ με αυτά που έχει.

ιωαννης

stavro….το nexus ειναι κινητο…! δεν το περνεις αναγκαστικα για παιχνιδια…το ps vita..δεν πας να πεις το περνω για wifi 😛 για παιχνιδια θα πεις…ετσι ειναι λογικο να ειναι πολυ καλο σε αυτον τον τομεα…το nexus κανει ενα σορο αλλα πραγματα..και τα παιχνιδια εχουν βελτιωθει παρα πολυ..και μην ξεχναμε οτι τα παιχνιδια θα εχουν 30-40 ευρω για την πλακα…και στο android εχουν οι ποιο ακριβες 6 ευρω…;)

800?ε οχι και τοσο…ηρεμα…η τιμη του ειναι μια χαρα…

Stavros

Ιωάννης το βίτα θα κάνει ότι και ένα κινητο τα παιχνίδια είναι ακριβότερα γιατί έχουν μεγαλήτερη διάρκεια ειναι πολύ τεχνικά ανώτερα και καλήτερες παραγωγές. Και ναι ειδικά άμα πάρει κάποιος την 3g έκδοση μπορεί να το αντικαταστήσει με το κινητό του.

Stelios

Δεν νομιζω να μπορεις να το αντικαταστησεις με το κιν σου… Πως θα παιρνει τηλ…? Λογικα δεν θα εχει screen με κουμπια για να καλεις…

Stavros

Έχει ενσωματομένο skype μπορείς να βάλεις 5 ευρώ με την χρεωστική σου και να παίρνεις κανονικά τηλέφωνα και να μπορουν να σε καλούν και οι άλλοι και δεν χρειάζεται wifi μόνο 3g που πιάνει παντού.

Stelios

Δεν ειναι ιδιο με το κιν ομως…

Stavros

Δίκιο έχεις δεν είναι το ίδιο πράμα αλλά θα προτιμούσα να έπαιρνα βιτα 3g με 300€ και να κάνω και τόσα πράματα παρά να δώσω 600€ για κάτι που δεν θα υποστιρίζεται μετά από 1 χρόνο το βίτα θα υποστιρίζεται τουλάχιστον 5 χρόνια.

Stelios

Εεε ενταξει εδω εχεις δικιο. Ελπιζω να παει καλα και να κερδισει τις εντυπωσεις μου(;ρ) γιατι ειμαι φαν τον φορητων

Stavros

Και εγώ εύχομαι να τα πάει τέλια γιατί το αξίζει η σόνυ είναι η καλητερη εταιρεία από τις 3 και η μόνη που είναι hardcore και αντί να βγάλει casual κονσόλα για να κερδίσει λεφτα σκεφτεται τους hardcore καταναλωτές και δεν το κάνει και βγάζει και τέτοιο τέρας σε αυτή την τιμή θυμάμαι που το ανακοίνωσαν στην e3 και όλοι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτο και χειροκροτούσαν μία ωρα. Η microsoft το έχει παρατήσει το παιχνίδη το ίδιο και η nintendo.

Stelios

Η microsoft θα μας εκπληξει με το καινουργιο xbox θυμησου το θα παθουμε πλακα με το τι ετοιμαζει….λογικα πρεπει να ξερεις οτι ηδη εχει αρχησει να το ετοιμαζει…το 2013 ειναι κοντα:)

Σταυρος

Απιστευτο κονσολακι. Θα το παρω day one. Εχω 3 psp 1000αρια και σιγουρα αυτο ειναι η επομενη αγορα. Πολυ δυνατο, κανει τα παντα, ιντερνετ, ταινιες, παιχνιδια, μουσικη skype, πραγματικα εχω παθει πλακα.

Αν ισχυει και το cross play με το ps3 δεν υπαρχει περιπτωση να μην το παρω. Τερλενομαι λεμε…..

Karma

Φίλε Σταύρο με το ofw 4.0 του PS3, είναι γεγονός το Remote Play …

Είναι το tab/pmp/console για την επόμενη 5ετία, περιμένω πως και πως να δω τι είναι ικανό να κάνει σε hacked καταστάσεις .. Ειδικά όταν σκέφτομαι πως στάνταρ θα φορτώνω στην 32άρα μνήμη του παιχνιδάρες του PS2 στανταράκι …

Σταυρος

Εννοουσα το cross platform play με το ps3. Δηλαδη να παιζει online ο ενας απο το ps3 του και ο αλλος απο το ps vita. Αν το πετυχουν αυτο, θα ειναι απλα ΘΕΙΚΟ.

🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.